onsdag 15 april 2009

Rena fönster - Clean windows

Igår var det perfekt väder för fönsterputsning så då fick det bli det. Och vad skönt när det är gjort. Det luktar så gott i hela huset och man SER ut genom fönsterna igen. För att inte tala om att kunna hänga upp rena gardiner. Samtidigt tyckte jag det var dags för lite vår på vår säng. Så fram med det virkade överkastet och mina fina kuddar. De blommiga köpte jag ju av Bodil förra året men de här runda är nya. De har jag köpt av Stina och jag blev verkligen nöjd med dom.

Yesterday it was a perfect weather for cleaning the windows so that was my work for the day. And it's so nice when it's done. The smell is wonderful and you can SEE throw the windows. Not to forget the feeling of clean curtains. At the same time I thought it was time for my summer clothes for the bed. So I took my crocheted bedspread and then my lovely pillows. I've bought them from blog friends here.

Här kan ni se det fina mönstret i mitten. Och med spetsen runtom. Så jättefint.

Here you can see the lovely pattern in the middle. And the lace round it. So lovely.

Det var inte bara glädje här igår. Jag har köpt nya gardinstänger och skulle passa på att hänga upp dom också. Bara att fästa fast "hängarna" i de gamla gardinhållarna tänkte jag. Och det gick fint med den i det här rummet (fast bilden blev väldigt bra, trots att jag löd dig Lisbeth, ha, ha). Den passade perfekt. Men när jag kom till de andra, som inte ser likadana ut, vill ju inte ha det likadant i hela huset, så var hängarna alldeles för tjocka. Så nu blir det att gubben får hjälpa mig med det. Ni må tro att det svors ramsor här! Ska förresten flytta ut dom här också för jag tycker gardinen hänger för långt in på fönstret. Men det får bli när gubben är klar med projektet nedan. Vågar inte röra borren för batteriet måste fungera på kvällen, ha, ha.

Here's my curtain that I like so much. It's on a new curtain rod and I liked it. I tried to put up new ones in the other rooms too but they didn't fit. So it was a rather mad woman that finished the work, LOL.

Här kan ni se anledningen till att han måste ha borren. Han håller på och gör ett golv till förtältet! Nu till helgen ska vi åka till Bergkvara med det så det är på plats för sen helgen därpå är det dags att dra dit husvagnen. Inte klokt vad tiden gått fort. Ni ser ju en bit på husvagnen också. Vi har haft förtältet uppe också så att måtten på golvet inte skulle bli tokigt.

Here you can see what my DH is working on in the evenings. He's making a floor for the caravan. Or rather the "caravan tent". We will take it to Bergkvara this weekend and next weekend it's time to take the caravan there. I can't believe it's gone that fast.

Kunde inte låta bli att fresta er lite med de här godsakerna. Det är en bild från café Strandbygget som ligger i Bergkvara. Gode tid vilka goda kakor de har. Och frallor. Så på morgnarna lär nog folk se när gubben ligger som en rem på cykeln och åker och köper frallor, ha, ha. Dom har såna gjorda på grovt mjöl som är så himla goda.

I couldn't miss to tempt you with these sweeties. It's a picture from cafe Strandbygget in Bergkvara. They have so nice cookies. And bread. So I guess that my DH will take the bike and go there in the mornings, LOL.

Här skiner solen idag också. Det är nästan onaturligt med sånt här fint väder så länge. I påsk njöt man av solen, trots att man jobbade. Det kan inte hjälpas, man blir på bättre humör när man ser den gula saken på himlen. Jag hoppas att ni har en bra dag där ni är. Vi hörs!

Here the sun is shining today too. It's almost crazy with such lovely weather for so long. I enjoyed the sun at Easter, even if I worked. You get in a better mood when you see the yellow thing on heaven. I hope you have a nice day whereever you are. See you!




18 kommentarer:

Butik Östergården sa...

Å vad ljuvligt det ser ut med virkat överkast i vitt och så fina kuddar.
Har också tvättat fönster, visst känns det härligt frächt när det är gjort.
Det där kafet du visar blir nog lite för mycket för mig just nu. Har påbörjat en fasta på 14 dagar och är inne på tredje dagen och mår pyton. Men jag skall härda ut det brukar vända på fjärde dagen.
Så synd att du fick jobba i påsk!
Men det skulle bli fint i helgen också, hoppas du är ledig då och får njuta lite.
Ha det gott!
Kram Helen

Petra sa...

Ser att du haft lite att pyssla med. Säg bara inte att du har virkat det fina överkastet själv????
Så kul att komma ut med husvagnen snart, och med ett bageri-konditori så nära, låter helt ljuvligt och lite farligt:). Får se hur det går för mej i sommar, inte är det lätt alltid att hålla igen kan jag lova. Påsken var svår på så sätt. Men hittills är 10 kg väck. Nu är det bara resten kvar.
Ha det gott.
Kram
Petra

Lene sa...

Underbara bilder du visar elzie!
Och visst blir man glad när solen skiner, det är bara så!
Må gott min vän!
kram lene

Lisa Marklund sa...

Så vackert med virkat sängöverkast. Vad kul att du kikade in till mig och ville vara med och tävla :-)
Lycka till och kramar från Lisa

Malys krok sa...

Så fint du har det! Flott med det heklede sengteppet, og de putene på ble nydelig. Det er så godt å kunne se tilbake på velgjort arbeid. Flotte lette gardiner har du og, bare litt synd de stengene ikke passet, men det ordner seg nok, regner jeg med.

Blir kjekt å starte sesongen med nytt gulv i forteltet, flink mann du har. Lykke til med campinglivet. Blir vel slik som med oss og vår lille hytte, der vi er så ofte vi kan. håper du har en fin dag. Hilsen Margit.

Bodil sa...

Så skönt att fönstren är putsade. Här är de inte putsade sedan i julas, men är verkligen i behov när vårsolen lyser in. Men jag får ta trädgården först. Har fortfarande en hel del visset att klippa ner. Den här underbara värmen kom ju som en blixt från öppen himmel. Men vad skönt det är. Ser att Fru Gredelins kuddar har fått fint sällskap. Hon är duktig den där Stina!
Kram på dig

SusanneSj sa...

Hejsan!
Vilka fina kuddar du har på sängen, jättegulliga.

Saknar våran husvagn ibland, men det får bli kanske om några år igen när "lillfjärtan" är lite större.

Ha en fortsatt bra vecka!
Kramis

Anonym sa...

Så fint det blev på sängen och det ser så sommrigt ut med de ljusa gardinerna, nu kan du vara nöjd när det är gjort, fönsterputs och allt.
Här i göteborgstrakten är det våreldar vid påsk bara, jag är inte infödd göreborgare och tycker att det ska vara vid valborg, men man vänjer sej och julgranarna behöver ju inte ligga och skrota så länge i väntan på att brännas upp, hihi.
Hoppas du får solskensdagar när du är ledig!
Kram

karina sa...

Nej, du mig frestar det inte för jag tror inget är både gluten och laktosfritt, så jag brukar bara titta förbi, och tänka att förr då var det bättre "ler". Vackert sängöverkast och visst är det skönt att kunna titta igenom rutan. Ha det gott, Karina

karinastradgardsblogg.se

Snuttan sa...

Nää jag hadde inte heller hört om Femte sjukan..
Ohh ser att ni med har Adria husvagn. Vi har Adira 563uk -2007

Älskar att vara ivär med den.
Underbart med nyputsade fönster vore inte fel här heller

Kram
Åsa

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Åh, vad fräscht! Jag känner doften av nytvättat och nybakat ända hit! Vad fint du gjort! Det var ett konstigt namn på platsen ni ska till, var ligger det?
Må så gott!
kram vännen!
nina

Helena sa...

Vilken mysig blogg du har! Väldigt fin bloggbakgrund också! Hit återkommer jag! Kram helena

Anneli sa...

Hejhej!
håller med om att det finns såå fina saker sen förr - därav min loppisihärdighet....
Såå jättefint överkast - du gjort?
Kram
Annelie

Märta sa...

Ser att du också har ett vackert virkat överkast. Jag har ett som min mormor virkade till oss när vi var nygifta (1978). Min mormor dog 1995 så överkastet betyder mycket för mig. Sen ett grattis till din fina husvagn ser att du har en ny och fin vagn, vår börjar få några år på nacken. Men den får nog hänga med ett bra tag till. Pengarna räcker tyvärr inte till allt. Ha det så gott! Märta

Roza sa...

Vad vår fint du fått där hemma .
önskar att mina fönster såg så ut, men det skall dom nog göra, bara gat soparen varit här kram Roza

Anonym sa...

Hej vännen!

Vad fina kuddar, de är duktiga både Bodil och Stina.
Jag tänkte faktiskt att jag skulle prova göra såna där runda kuddar. Tycker också de är så himla fina, ska bara hitta tiden som jag inte har, haha.
Vi har haft underbart väder och idag har de lovat riktigt varmt.
Ha det gott!
Kram Bodil.

Käranån sa...

Så fint det blev med det virkade överkastet, fina kuddar. Jag borde också göra nåt åt fönstren, både ute och inne, dom ser förskräckliga ut när solen skiner...

Neabear sa...

Interesting pillows! I have not seen any made like that before. So nice. Looks like you will have fun with camping!