onsdag 29 april 2009

Trädgårdsdax!

Till er som kommenterat föregående inlägg. JAG LOVAR BOT OCH BÄTTRING!

Igår efter jobbet så kom sonen hit och hälsade på. Han är ju "pappaledig" nu och passade på att komma hem till farmor och fika. Den lille är det full fräs på. Hans energi skulle man behöva. Upp för trappan, ner igen, sen tvärvändning och upp igen. Varenda gång fastnade den lilla skon i dörröppningen, ha, ha. Vi har två trappsteg från källaringången till dörren här uppe och det var där han höll igång. Sen är det ju alltid gott att äta sten...!


När vi precis skulle fika kom gubben hem. Det var en överraskning måste jag säga. Inte ofta han är hemma tidigare från jobbet. Den här gången hade han fått en inbjudan som VIP gäst till speedwayen i Vetlanda och då gällde det att vara där vid 17.00. Så han var inte hemma så länge - till Sheebas förtvivlan! Men fika hann han i alla fall.


Efter diverse pyssel, som matlagning, diskning och annat, så var det dags för mig att börja jobba lite ute. Hade fått paket från Hortogreen med en del rosor i. Och de måste jag ju plantera ut. Vi börjar med en The Scotsman som går i lila toner. Tyckte den passade bra vid min lila växt som jag naturligtvis inte kommer på namnet på nu. Att man ska ha sånt kort minne!


Glömde ju nämna att jag bestämt mig för att göra om mitt "njurland" (ja det är nästan format som en sådan!) till ett rosland. Så får vi se om det inte kan bli lite bättre stil på det. I samma land har jag också en massa pioner. Får se hur det blir framöver. Nästa ros jag planterat är en Stanwell Perpetual. Tycker den är så fin.

Sen kommer nästa tjusiga kvinna, nämligen en Kronprinsesse Mary. Jag tycker den är så otroligt vacker.

För att fortsätta vara nordisk så har jag här också planterat en Karen Blixen. Gillar rosor som har lite större blommor också.

Den sista rosen jag planterat - hittills- heter Great Maiden's Blush. En helt ljuvlig ros som jag hoppas mycket på. Nu är det bara att vänta och se om det blir något av det hela. Blommorna jag satte var verkligt fina så jag kan inte tänka mig annat än att dom ska växa till sig.


På framsidan har vi en otroligt tråkig trappa, enligt mig i alla fall. Nu har jag "tänkt till" som chefen säger (!) och planterat lite saker där så jag hoppas det ska mjuka till platsen lite. Det är ett lite svårt läge med mest skugga men jag hoppas på det bästa. Vid sidan av trappan planterade jag en Klätterhortensia som är tänkt att klättra uppför baksidan på trappen och sen fortsätta uppåt.


Framför trappan satte jag en klematis, en Miss Batesman som jag tycker är så söt. Den kommer att passa perfekt där, om den vill sig.


Ja, nu hoppas jag på bra växtväder för mina blommor. Är det någon som har något tips angående de här blommorna så tas dom tacksamt emot.

Tvätten hänger på linan just nu och det känns skönt. Det som inte är skönt däremot är att bonden här har spridit ut sitt grispink nu så det doftar något rent gräsligt. Jag kan inte förstå att man får hålla på med sånt så nära bebyggelse, men det gäller bara någon dag (tycker vederbörande bestämmande som INTE bor här!). Hoppas ni får en fortsatt bra dag och jag vill redan nu önska er en skön valborg och nu ni är vi snart inne i maj!! Ha en trevlig helg helt enkelt så hörs vi.
I have planted lots of roses and other flowers to brighten up the garden. Hopefully they will grow and give me some nice flowers to bring in. I have my laundry hanging outside and it's nice. Now I want to wish you a nice weekend as I won't be able to write any more posts before the weekend. I hope that you have nice weather too.

Bilderna på blommorna kommer från nätet. Och Suss, jag LOVAR att jag ska göra din utmaning nästa vecka. Har varit lite mycket på senaste tiden.












22 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Vilka härliga bilder:)
Och vet du; det är fler som har samma problem som du med att komm ain på min blogg och jag kan inte begripa vad som är fel. Hoppas att jag någon gång kan göra det, för det är ju inte så kul, Mer trist faktiskt.*ler*
Ha en fin dag, vännen.
Kram Lallis

Lisas torp sa...

Vilka härliga blomsterbilder du visar! Så spännade med ditt njurland! Det blir säkert jättefint med rosor där!

Tack för titten hos mej och ha en härlig helg!
Kram
Lisa

Petra sa...

Önskar dej också en trevlig Valborg. Blir det husvagnen igen, ja vilken dum fråga? Eller jobbar du i helgen?
Den lila rosen är ju helt ljuvlig.
Hoppas nu att allt det fina kommer att blomma riktigt fint, då får det nästan bli "Hemma hos reportage" hos Elzie.
Kram
Petra

Stina sa...

Vilka fina bilder du visar...och vad du är duktig på att blogga :)
Jag har helt kommit av mig vet inte vad jag ska blogga om, det händer inte så mycket just nu.
Har väl en liten "brädhög" på gång igen.
Hade tänkt börja idag med den, men köpte fel bredd på virket så nu måste jag vänta till nästa vecka för i morgon är det stängt pga. inventering :(

Ha nu en skön valborg...det ska ju bli kanonväder enl. väderrapporten som jag nyss tittade på.

Kram
Stina

Mormors Veranda sa...

Så många fina rosor du planterat. Det kommer att bli jättefint.
Ha en trevlig Valborg! Kraam Pling

Monika sa...

Dra på trissor! Vilka underbara bilder! Det är annat än den grådaskiga snön här utanför det! Jag tror jag stannar här! ;o)

Passar på att önska en trevlig valborg!

Kram

Monika

Butik Östergården sa...

Hej!
Ditt projekt att göra om njurland till en rosrabatt låter fantastiskt blir säkert jätte fint.
Jag är en stor rosälskare. Tyvärr så har vi väldigt blåsigt i vår trädgård efter som gården ligger ganska högt. Men en del rosor har jag lyckats få att trivas här.

Du undrar om jag skall ha nätförsäljning! men det blir det inte till att börja med. Kanske lite längre fram. Det är nog mycket jobb med det.

Ha det gott!
Kram Helen

Diverselådan! sa...

Oj då, missade vad gubbsen gör. Men dom är inte roligare än att dom sitter å tjôtar om jobb och världsläget och sånt. Ibland kan också ämnet "Whiskysorter" tas upp. Får väl göra ett tillägg om detta.
Ha en riktigt bra Valborg!
Kram från Annette

Lene sa...

Underbara bilder Elzie!
Vill önska dig en härlig valborg!
Kram Lene

Anonym sa...

Åh, vilka fina rosor du planterat, hoppas att alla tar sig och då kommer du att få en underbar trädgård! Önskar så att jag kunde se den IRL, men det är ju lite långt avstånd emellan oss tyvärr.

Apropå det du hade i handen i förra inlägget, hmmm...!!! Hoppas du tar nya tag och att det går bättre då!! ;-)

Vill önska dig och familjen en underbar valborg och 1:a maj!

Kramisar från Suss!

PS: Ser fram emot att se din utmaning framöver! :-) DS

Anonym sa...

Hej!
Så himla mycket rosor du har! Jag tycker de är fina men så svåra att lyckas med! Det enda som gått bra i rosväg för mig är vresrosor och klätterrosor. Ska kanske ordna med en klätterros, de är läckra. Har ingen nu.
Vad härligt med en mobil sommarstuga! Och med utskikt över vattnet!
Ha en skön helg!
Hulda

A home far away sa...

Men vilka ljuvliga blomster, jag längtar så tills semestern i Sverige nu!!

Trevlig Valborg!

Kram Gunilla i Singapore

Stina sa...

Ja, fy för det där grispinket. Helt fruktansvärt. Svider i nösan bara man tänker på det.:-) Kram

Li@n sa...

Härlig valborg önskar jag dig!

kram kram
Lian

Eva Agnes sa...

WOW!!
Vilka underbara växter Elzie.

Ha en skön Valborg du också.
Kramar Eva Agnes

Katta sa...

Åh så vacker den lila rosen är! Det är ju inte så vanligt med lila rosor. Kram Katta

NICOLINAS BONING sa...

Du är då så flitig med ditt trädgårdspysslande:-)
Det är klart at dom kommer att växa till sig och bli så vackra så att du kan ta bilder på dina egna och visa oss här på bloggen.
Den där klätterhortensian tar ju lite tid på sig att växa fort,men den kommer så småningom:-)

Hoppas att ni har haft en bra kväll och att ni har sammaunderbara väder som vi har här uppe.
Nu ska jag gå förbi elektrikern på vägen ut i trädgården, vill se om han är klar snart...suck...fördet ser för j-gt ut just niu i hallen och vardagsrummet!

Sen väntar Peter,släpvagnen och kratten på mig...löven du vet...fniss...som inte blåser av våran gård frivilligt inte;-)

Dom har trädgårdsdagar på handelsträdgården så jag och mamma ska åka dit idag för att köpa 40 st minipenséer till gjutjärnsbadkaret som står ute på gården.
Vi ska även ha 2 Polstjärnor borta vid grinden,är lika bra att köpa dom oxå idag.
Jag fick telefonsamtal från en fd arbetskamrat som jobbar där om att nu har dom kommit.
Dom går nämligen åt som smör i solsken och nu vill jag verkligen inte vänta ett år till!

Ha det bra och hälsa Ingvar och voffsingen:-)
Kramar Birgitta

Nu åkte elektrikern...suck...skulle hämta sin 16-åring från någon tjej inne i Mora.
Han lovade att alldeles,alldeles strax så är han tillbaks...jaja,vi har ju väntat sen i början på januari på honom så vad spelar någon timme hit eller dit för roll.

Stina sa...

Jag har också jobbarhelg..Suck.
Men inget att göra åt det, man får vara glad att man har ett jobb att gå till.
Snart är det semestertider och vi får glädjas åt det.

Ha en trevlig helg...på jobbet :)
Kram
Stina

Frida sa...

Hej Elzie!

Vilka underbara rosor du visar.

Hoppas du har haft en underbar Valborg och att du får en fortsatt trevlig helg!

Kram Frida

SoCal Helene sa...

Hi Elzie!!
Hoppas att du har haft en härlig Valborg & helg, här vi firar vi ju varken Valborg eller 1st Maj. Inget vidare med grispinket hoppas att stinken har lagt sig nu.....Blir så sugen på att plantera blommor när jag ser dina fina bilder. Det blir så varmt här på sommaren att det är svårt att hålla nåt vid liv, det enda jag lyckas med är Pelargoner och Bouganvillia och dom blommar för fullt just nu....
Ha det gott å de!
Hugs, Helene

Monika sa...

Go kväll Frun :o)

Jo, du! Mina händer liknar inget normalt just nu. Dom ser ut som uppblåsta gummihandskar. Där knogarna ska var är just nu små gropar. Dessutom ser jag ut som om jag varit i värsta "catfighten". Rispor o revor både på armar o händer.

Men vad gör man inte när man tycker något är så vansinnigt skoj ;o)

Ha en fin vecka du med :o)

Kramar

Monika

Ullis/Leva på landet sa...

Så härliga blomsterbilder. Vill verkligen fylla på med en massa nya rosor här hemma i sommar.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis