fredag 15 maj 2009

En totalt värdelös sammitsask...!

Det har varit lite mycket trädgård och annat här ett tag så nu tänkte jag att jag skulle visa upp lite av vad jag lånat och köpt på sistone. Det blir lite andra bilder i slutet också men det får ni ta, ha, ha. Den här lyktan köpte jag faktiskt på Panduro. Tycker om det där sirliga som är på den. Den ska få komma ut på vår altan om jag nu blir färdig därute nån gång! Börjar snart tvivla på mig själv, men det ska väl bli nån gång i sommar i alla fall.



Nu kommer lite som jag lånat. Den här burken har jag alltid tyckt så mycket om. Den har stått hemma hos mina föräldrar i hela mitt liv och nu har jag fått låna den av mor. Det är så fint mönster på den och precis lagom till en sats skorpor. Är så glad att jag fått låna den.



En annan sak jag fått låna är den här "skålen" eller vad man ska kalla den. Väldigt fin är den och inte alls så brun som jag fick den här. Men så är det när man ska arbeta utan blixt!! Kommer att bli fin med blommor i när den tiden kommer. Men man får nog ha en glasskål i också


Här är en skål till som jag tänker ha blommor i. Plus glasskål! Tyckte så mycket om mönstret på den också + att den är lite högre. Passar bra att ha på ett matbord vid dukning.


Nu till lite grann som jag köpt. Det här är från Violas Romantiska Ting. En riktigt fin liten burk. Det är så vackert mönster på den och jag föll som en fura för den när jag såg den på Violas blogg. Att dom gjorde sånt arbete förr bara för en burk?!


Ännu en sak jag köpt från Viola Ja, resterande inköp är från hennes shop. Det här glasfatet har så fint mönster i mitten. Syns ju inte nu när jag la på mina gafflar som jag hittade på en loppis här i närheten (nej, inte i Moheda!). Hade inga smågafflar tidigare så det var perfekt.


Här är den andra delen till fatet. Jag är ju så knäpp när jag ska visa något så jag far fram som ett jehu med kameran. Så nu blev det så tokigt att delarna inte kom tillsammans, men ni ser ju här att mönstret är jättefint. Plus kanten på bägge faten. Jag gillar verkligen mina inköp.


Här är ett annat fat. Dom är väldigt små alla faten, precis lagom att lägga lite sill eller annat på. Här fick fatet vara underlägg till mina salt- och pepparmått. Maken i huset har nämligen en viss benägenhet att välta omkull dom hela tiden och jag tänkte att det kanske blir lite bättre om dom står på ett fat då. Hittills har han hållit sig lugn så kanske hjälpte det, ha, ha.


Här är det sista fatet jag köpte. Det har hamnat i min tallrikshylla. Tyckte det passade fint där.


Och så kommer lite bilder från Bergkvara igen. Det här kortet är taget nere vid hamnen. Så fina träbåtar som ligger där. Väl iordninggjorda. Vilket jobb som ligger bakom. Puh! Blir trött bara jag tänker på det. Men så blir dom fina också.


Så här fint har vi det precis bakom husvagnen. Det står en hel hög med klarbärsbuskar (tror jag det är?!) och nu i helgen som var så blommade dom som bara den. Så otroligt fint. Runtom i markerna så blommade slånbären också så det var alldeles vitt. Man kunde nästan tro att det hade snöat när man såg det. Det brinner inte bland buskarna. Det är vår granne som har en knallgul släpkärra stående där, ha, ha.


Kan inte låta bli att visa er den här bilden också. Den föreställer någonting som jag aldrig sett i verkligheten tidigare. Mannen sitter och lappar nät! Hade sett det på tv, men som sagt, aldrig livsens levande. Och så smidigt han gjorde det. Tror inte en annan hade kommit så långt om man skulle försökt sig på det! Jag hoppas att han inte misstycker att jag visar bilden här. Jag fick i alla fall lov att ta bilden.


Idag var en riktig högtidsstund när man hämtade in posten. I brevlådan låg ett stort kuvert adresserat till mig. Och i kuvertet låg den fina boken "Inreda och dekorera ljust och lantligt" av Anna Örnberg. Och vilken ljuvlig bok! Har inte hunnit gå igenom den än, men jag känner på mig att jag kommer att ha stor nytta av den. Så nu väntar vi bara på nästa svenska bok i ämnet. Hoppas den kommer snart den också. Duktiga tjejer som gjort den. Vilken massa tid och möda ni lagt ner på detta.


Det blev visst ett långt inlägg idag men det kan inte hjälpas. Här har vi lite blandad väderkompott idag men mest sol. Och inte så kallt som tidigare, +15 grader ska vi väl inte klaga på. Det värsta är nätterna tycker jag med sin frost. Så hoppas jag ni alla får en härlig helg vad ni än funderar på att göra. Här blir det inte mycket kan jag säga. Ha det så bra så hörs vi!


I just wanted to show some things I've borrowed (from my mother) and bought from a blog friend. I like the things very much I must say. There are also pictures from our stay in Bergkvara. We have lots of kirchberry trees at the back of the van and it looked lovely this weekend. The man is fixing the net. Something I've never seen before in real life. And the last picture is a new Swedish book that is just beautiful.


I do hope you have a nice weekend whatever you are doing. I don't have any plans strange to say. Take care of yourselves and see you!













17 kommentarer:

Stina sa...

Vad mycket fint damen har hittat.;-)
Hoppas att det är bra med er.:-) Kram Stina

MiasAteljé sa...

Oj vad mycket fina saker du har fotat. Den där boken blev jag riktigt sugen på.
Ha en skön helg...kram Mia

Malys krok sa...

Å så mange søte ting du har kjøpt og like fint det du bare har lånt. De skålene blir flott å ha blomster i, ser de for meg på et fint dekket bord. Nydelig den boksen du fikk låne, du har et ekstra forhold til den, forstår jeg. Ha ded godt. Hilsen Margit.

NICOLINAS BONING sa...

Härliga bilder på både smått och stort:-)
Själv mår jag för jävligt helt enkelt!!!
Förkyld så in i bängen...dessutom drog jag ut en tand i tisdags:-(
Det var så inflammerat nere i tandbenet så bedövningen tog inte,och tandjäveln ville inte komma upp trots att roten hade släppt.
Det blev till att ta bort lite ben för den svettiga tandläkaren innan den sista biten av den itudelade tanden var väck.
På det har det blivit en inflammation i och omkring hålet...så nu går jag på Citodon.
Jag har fått hjälp hos tandläkaren idag och ska ha kontakt med dom igen på måndag så får vi se om det har blivit bra.
Detär lite oroligt att dom stänger mottagningen på måndag kl.13:00 och har stängt resten av veckan.
Allt det här innebar att jag bara klarade av att jobba 3 dagar den här vecka...buhu...men om 1 vecka ska jag dit igen och då hoppas jag att jag är riktigt alert igen;-)
Annars har Johanna kommit hem från Stockholm så vi sitter här och väntar på att pizzorna ska dyka upp här hemma...jaaa Peter oxå förstås...fniss...
Har visserligen ingen smak men det är bra det eftersom jag går på diet och har så j-a ont i munnen.
Det var läget här hemma...hoppas att ni har det bättre än så:-)

Massor med kramar Birgitta

SusanneSj sa...

Heeej = )
Vilken fin lykta, en sådan kan jag definitivt tänka mig, ursnygg.

Vad fina saker din mamma har. Jag gillade skorpburken, riktigt härligt romantisk.

kram o trevlig helg

http://lottafruh.blogg.se sa...

Vad många fina saker du har fotat och så tjusiga burkar! Jaghar fått en del av min mormors gamla burkar det är sån nostalgi och minnen, tex korintkakorna som brukare vara i. Har du gjort något kuvertkort?
Trevlig helg!
Kram,
Lotta/ FruH

Frida sa...

Hej Elzie!
Så mycket fina saker du har lånat och köpt av Viola.
Den där boken är jag väldigt sugen på att köpa.
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket fint du har köpt av Viola. Boken skulle jag också vilja ha. Har hört flera som köpt den och som gillar den.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Malin sa...

Vilka fina saker du arrangerat med och inte visste jag att Panduro har sådana lyktor...var ett bra tag sedan jag var där nu...
Den där boken har jag sett på olika ställen nu och har blivit nyfiken på den...kanske att jag också borde äga en...
Loppisar är verkligen kul och det börjar dra ihop sig så här dags på året...loppisturerna ökar markant!

Kram från malin

♥ Pia... sa...

Hej..ja det var fina sammitsaskar du fått låna..hihi..härliga bilder överhuvudtaget..och önskar dej en trevlig helg...kram..PIA

Stina sa...

Vad mycket fint du visar idag då :)
Kanten på glasfaten är så fin, jag har ett litet runt fat i samma modell som kaffemuggen eller vinglaset passar perfekt på :) Har också två små saltkar i samma modell,tänkte ha dem till värmeljus men de var för små.
Nu ska jag snart krypa ner i snarklådan, har min fre-mån helg..suck.

Ha det bäst!
Kram Stina

karina sa...

Hejsan!

Vilka härliga inköp och återanvändning gillar jag skarpt. Så där kommer vår båt att se ut när den blir klar och det lär dröja för det var mer jobb än han trott, när skrapandet började. Linoljas utvändigt står på tur sen ska insidan fixas. Blir nog lite roligare när han kommer dit för man vill ju snart duka upp fikat på motorhuven, som är perfekt som bord.Här ska bli finväder så gamvolvon ska få göra en insats på ön för damen ska köpa träd (aprikos, nektarin och mullbär). Har kommit på att jag inte är någon ungdom (insida) och viill gärna skörda frukterna så många säsonger det är möjligt. Men jag ska ju få dem att bära frukt också, och jag lite svårt att se mig stå och dutta med pensel för pollinering. Framför allt att komma ihåg men man får väl lägga till det på listan "ler". Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

SusanneSj sa...

Hej hej igen,
jag minns inte vart jag har köpt metallblommorna. Men min kompis vet, ska ta reda på detta.

Ha härligt i solen men ack kyliga vind

Viola sa...

Jamen så himla roligt att se en varor när dom kommit hem...den butken är nog bland de vackraste jag haft och det gjorde onta att sklijas, men extra roligt att den hamnade hos dig, den 10 juli är loppisen i loftahammar nåågra mi norr óm Västervik, ha en skön helg, kram

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Så mycket fint du lånat och köpt! Vad roligt det är att förnya hemmet! Håller med dig om boken, den är ljuvlig och vi lär nog inte bli besvikna på den andra heller!
Hoppas helgen är fin!
kram vännen!
nina

Petra sa...

Wow, så mycket fint du visar. Underbar lykta och kakburken är ju bara så fin.
Ha det gott.
Kram
Petra

Neabear sa...

Interesting to see the old guy working with the nets. Definitely something you don't see often.