onsdag 13 maj 2009

Loppisförfrågan

Bild lånad på nätet.

Hej på er! Man ska aldrig räkna ut något när man har med karlar att göra. Hade tänkt att göra ett inlägg från helgens begivenheter, men se det gick inte alls det för gubben tog med sig kameran och därmed korten, när han skulle på kalas nu ikväll. Så här sitter jag med lång näsa! Men man får inte deppa ihop för det.

Istället ska jag passa på tillfället att fråga om det finns någon bloggare, eller annan, som brukar vara härinne och titta runt som vet om det finns några bra loppisar i närheten av Torsås eller Bergkvara i Kalmar län. Vi ska ju ligga där rätt mycket i sommar så det vore kul om man hittade något roligt ställe att åka till.

Här händer inte så mycket annat. Gårdagen tillbringade jag med ändan i vädret i landen härute. Inte klokt vad ogräs där var. Smörblommorna har ju rötter som går härsan och tvärsan, det märkte jag igår. Annars är det härligt nu när man ser att syrenerna är på gång. Det är en härlig tid och man hoppades att det skulle lugna ner sig lite när det blev lite svalare. Här blommar liljekonvaljer och gullvivor och det är på tok för tidigt. Liljekonvaljer brukade vi ju ha med oss på avslutningen i skolan!!

Hoppas ni alla får en riktigt skön vårkväll. Själv ska jag kurera mig från en envis förkylning. Ha det så gott.

I should have made a post this evening but couldn't as my DH took the camera, with the pictures, and went on a birthday party. So instead I write about just nothing, LOL. There are lots of flowers out there now and they are far too early. Some of them we used to have when the school ended at the beginning of June.

I hope you have a nice spring evening. I'm trying to get rid of an irritating cold. Take care.

21 kommentarer:

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan! Ugress ja, det kjenner man til. Hujamei som det gror med alt slags skitt i bedene.Og jeg som bare har brodert de siste ukene har jo glemt bort hele hagen og dermed er det mye å ta igjen, puhhh.
Men nå kom solen og det fine været, det har vært fælt og kaldt lenge, så da får jeg bruke litt mer tid ute i det grønne.
Håper du får vite litt om loppis, noen må da ha litt opplysninger.
Ha det godt og fysj bort med forkjølelsen.
Klem

Guldkorn i min vardag! sa...

Ja det var väl för illa, men så där är det ofta att när man behöver kameran är den oftast kvarglömd hemma eller utlånad. Senast igår kväll var jag på en föreläsning, tänkte fota men attans kameran den var hemma den:-)
Ja eftersom man inte är från dessa trakter så kan man inte rekomedera någon bra loppis, men kommer du till mina kvarter så finns det väl en och annan riktigt bra loppis att besöka.
Krya på dig!
Kram Ulla-Bella

Brit. (lille meg) sa...

Ja, det er virkelig en herlig tid nå! Og jeg er enig med deg, det skulle stoppet opp en stund nå, slik at vi fikk nyte det.
Du må ikke nevne ugress! Hos meg er det i ferd med å ta overhånd!
Så håper jeg noen har noen loppistips til deg....
Ha en fin kveld!:-)

Inger-55 sa...

Hei Elizie!
Ugresset kommer med våren.Men hva gjør vel det så lenge man kjenner at sola skinner og det er deilig å være ute! og håper du får tips om noen spennende loppis. Jeg VIL VÆRE MED. Dere er så flinke med det i Sverige!
Jeg er litt daff ang blogging for tiden. Kanskje det blir en liten pause i sommer? Føler at det er så mye som skjer med barnebarn og gamle foreldre.

Masse klæmma fra hu Inger

Kajsa sa...

Halloj på dig igen! Tack för att du tittar in hos mig. Jag blir alltid lika glad! Och vad tråkigt med förkylning. Du får ta dig en rejäl.. ja, vad tycker du?! Själv skulle det nog bli en Irish coffee, tror jag.:)
Ha ett skönt veckoslut!
Kram
Kajsa

Stina sa...

Så du har åkt på en vårförkylning, det är inte bra de brukar vara envisa...skynda dig att bli frisk igen :)
Rensa ogräs har aldrig varit min favoritsysselsättning men nu bor jag i lägenhet, så möjligtvis kan det komma nåt litet strå i blomlådan och det kan jag väl rycka bort.
Här är det svinkallt idag och blåser nordan, tur att jag har tvättstuga hela dagen så jag slipper gå ut.

Ha en bra dag!
Kram
Stina

Änglahem sa...

Goaste Elzie!

Vi rumpdamer i mellan!!*fniss*...det är ett säkert vårtecken om man frågar mina grannar....när Ulrika ligger med ändan i vädret!*hihi*

Smörblommor, har de också sådana där hemske rötter?! Inte nog med kirskålen som jag tampas mot...nu har här dykt upp brännässlor i massor, och där kan vi tala om envisa jä.....hrmmm, ja du förstår!

Klart att gubben din får ta och fixa dig en "ordentlig" tvättställning! Det var nog inte så krångligt som det "låter", tog inte så himla lång tid för gubben min....tror jag inte att det tog lång tid iaf....minnet, det minnet!
Men nääää, det är gjort på en helg!*blink*

Må så gott du härliga, goa!
Blir alltid så glad när det "dimper" ner en komm ifrån djupaste Småland!*fniss*.

Kramar, Ulrika

LillaFlisan sa...

Ja, här blommar också konvaljerna och gullviviorna! Visst är det märkligt! MEN vackert!

Tyvärr kan jag inte hjälpa dog med loppistips i småland men jag antar att du kommer att stöta på en hel del efter vägarna!

Stor kram

Flisan

sabina sa...

Jodå!

50 gr jäst
5 dl vatten
2 msk sirap
1½ tsk salt
0,4 dl rypsolja
ca 1 kg ekologiskt semlemjöl

Lös upp jästen i handvarmt vatten. Tillsätt sirap och ca 6 dl av semlemjölet. Blanda väl, täck med en duk och låt stå på varm plats ca 20 min. Tillsätt salt, olja och resten av mjölet. Låt jäsa täckt och på varm plats ca 15 min. Baka ut semlorna (ca 18 st), låt jäsa och grädda i 225 grader ca 10 min.

Tips! Jag brukar pensla med ägg före jag sätter in dom i ugnen.

Lycka till!!

Malin sa...

Så hyggelig med besøk av nye bloggere!!
Alltid stas!
Linker deg til meg:) Likte bloggen din godt!

Good klem fra Malin

Malys krok sa...

Synd du ikke fikk legge ut de bildene, men de kommer vel senere. Her er det ikke kommet så mye ugress enda, men jeg ser det er på tur. Enig med deg, tiden skulle hatte n stans nu, men siden det ike går må vi bare nyte dagene. Jeg har vært og er syk denne uka, så jeg er bare inne. Yusen takk for koselig kommentar. ha det godt. Hilsen Margit.

Monika sa...

Nä, se karlar, dom kan man rakt inte lita på ;o) Hihi!

Min rackare, bad dom skriva min ålder på tårtan när jag fyllde år. Och jag som slutat fylla "år" förra året! ;o)

Låter så härligt med husvagnsliv!

Krya på dej nu med massor av varmt att dricka och minst en stor sked honung om dagen.

Kramar

Monika

Millis sa...

Ogräs finns det gott om här också!

Hoppas att du snart mår bra igen!

Unknown sa...

Hej på dej du också Elziegumman :-)
Hur är det med förkylningen...?

Månntro om textfärgen blir mer svårläst på din skärm, för på min är den "lagom"...

Kram
från Eva

Märta sa...

Hej!
Såg att du sökte loppmarkander. Har du kollat på www.loppmarknader.se där kan man söka loppisar. Kanske att våren har stannat av lite här nu för vi har frost på nätterna och dagarna är inte så varma de heller. Men jag kanske ska ta och gå och se efter på mitt liljekonvalj-ställe om de har kommit än. Kram Märta

Ullis/Leva på landet sa...

Det är ju typiskt att kameran är borta när man ska ha den. Hoppas att du får lie tips om loppisar. Tror att bloggarna Södralycke eller In my house håller till åt det hållet. De brukar i alla fall skriva om Kalmar ibland.

Kram Ullis

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Nädu jag har inga loppistips på de där ställena.
Så trist med förkylningar! Vi har det här hemma också, Stora tjejen har varit hemma i två dar och jag känner att jag börjar få ont i halsen. Har köp förkylningshonung, honung me eucalyptus, menthol och pepparmintsolja. Känns gott att äta på sked.
Krya på dig och ha en trevlig helg!
kram vännen!
nina

Petra sa...

Hej Elzie, några bra loppismarknadstips har jag tyvärr inte. Går nästan aldrig på loppis.
Önskar dej en riktigt härlig helg.
Kram
Petra

Lisas torp sa...

Kan tyvärr inte hjälpa dej med loppistips i den landsändan, men du får säkert napp av nån annan.

Ja, ogräset växer som attan, rensade förra helgen och det är otroligt vilka rötter en del har. Tror det är värst så här ibörjan innan allt annat kommit upp, sen tar det förhoppningsvis över - det som man vill ska växa alltså...!
Önskar dej en skön fredag!
Kram
Lisa

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej!

Typiskt när du behövde kameran!

Här har vi inte behövt kämpa med ogräs ännu. Norrland är ju som bekant senare med växtlighet. Har köpt en del perenner som ska ner i jorden när det inte är frostrisk.

Idag är mannen ledig. men det betyder INTE slappardag hemma..haha. Det brukar alltid vara en lista på -göra-saker.Idag ska blomlådor upp som mannen gjort. Sen ska rosenbuskar grävas ner. Och därefter väntar vedklyvning...

Ha en skön helg vännen

Kram Viveka

Viola sa...

Kan tyvärr inte hjälpa dig,,,men är du i norra Kalmar den 10/7 så hittar du VIOLAN på vår lokala skärgårdsloppis denna fredag, ha en skön helg, kramen