måndag 25 maj 2009

Trädgårdsarbete

Hej på er! Ja, idag har det blivit lite trädgårdsarbete. Var tvungen att göra färdigt i landen som ni ser på bilden nedanför. Denna blomman kallar vi Mors dags blomma. Men jag förmodar att den har ett annat namn också. Vore kul om någon visste vilket. Den kommer från min mormors och morfars trädgård. Visserligen är jag inte överdrivet förtjust i orange blommor, men den här får stanna kvar här. Nu kan jag tala om att det är betydligt finare i landet, ha, ha. Kanske kunde lugnat mig med foton tills dess. Ja, jag är som jag är...!


Här tog jag bara ett foto på "njurlandet". Tyvärr har ju inte rosorna vuxit upp riktigt än, men jag tror (och hoppas!) att det ska bli fint med dom där. Den lilla busken som står närmast kameran är en avläggare från plommonträdet vi hade där tidigare. Det ville inte längre, men den här började växa så vi sa att vi ska testa och se hur det blir. Alltid kul att prova sig fram.

Här är min Winchester Cathedral rosor. De har klarat vintern allihop och det är jag så glad för. Det kommer att bli massor av vit-beige rosor på sen som doftar honung. Helt ljuvlig blomma. Det är sått framför med lite brudslöja men den har inte vuxit till sig riktigt än.

Den här tulpanen är jag väldigt glad för. Rådjuren missade nämligen den här "dungen" när dom var och käkade upp resten av dom i våras. Nu är den inte så vacker längre, men det är ändå något visst med tulpaner som börjar blomma över. Det ser lite knalt ut med bara de här, men det ska bli mer till nästa år.
Till sist ett foto från helgen. Det är Sheeba som visar att man visst kan bada när det är 10 grader varmt i vattnet. Hon är galen den hunden. Men hon behövde svalka av magen och då är det perfekt att bara ställa sig i vattnet så här. Det var lite jobbigt att gå för det var så mycket sten på just det här stället.


Här har vi toppenväder idag. +20 och sol. Är riktigt skönt att man är ledig så man kan göra lite vad man vill. Och idag valde jag trädgården som sagt. Ska plantera alla påskliljelökar som jag har över nu efter påsken också. Och lite pärlhyacinter och annat.


Hoppas ni har det lika fint där ni är. Njut av solen men ta det måttligt med solandet. Ni får ha en bra fortsättning på veckan. Vi hörs!


You can translate this by using Google up on the right side.







28 kommentarer:

Petra sa...

Fina bilder. Kan man plantera påsk-o pärlhyacintlökarna man fick över i påskgrupperna nu? Ska inte alla bladen vissna ner först? Jag frågar bara för att jag har en hel balja full med sånt där som jag gärna skulle vilja plantera ut men trodde att jag var tvungen att vänta.
Ha det gott i det fina vädret.
Kram
Petra

Neabear sa...

It is wonderful to use your google translater. Works great! Enjoyed your post about your garden. Hope all is well with you this week. We are getting ready to go to a church convention this week. Both hubby and I are delegates from our church. I will be taking some stitching projects for the down or slow times while we are there.

Lallis - liv och leverne sa...

Härliga bilder!:)

Ha en fin kväll också.
Kram Lallis

Malys krok sa...

Fint du viser fra hagen din. Blir nok litt av et syn når rosene begynner å springe ut. Ser flott ut det du viser nå og. Jeg kan ikke la være å gratulere med bryllupsdagen 20. mai. Vi hadde vår 24. 34 år, da hadde også min kjære bursdag. Så fint at din mor fikk hjelp til å gjøre seg fin til festen. Så bra at det er noe som bryr seg. Ha en fin uke. Klem fra Margit.

MiaMaria sa...

Hej!

Visst är set en härlig tid nu...och så fint du har fixat till det i trädgården......

Burr...så kallt att bada nu....

HA´en skön kväll!
MiaMaria

hagagården sa...

Hej
Men va du är duktig som har gjort så fint i trädgården,hunden ser ut att trivas med sitt bad.
kram ha en trevlig kväll
ninni

Ann-Catrin sa...

Oh så ljuvliga bilder.. ja nu är det verkligen sagolikt väder.. vovven ser ut att rtivas där i vattnet!!

tack för dina omtänksamma ord inne hos mig.. nu kan vi bara hoppas imorgon att operationen går bra och ögat blir friskt.
dian ord inne hos mig betyder jättemycket ska du veta!!

STOR KRAM
Ann-Catrin

Ullis/Leva på landet sa...

Så härliga bilder från din trädgård. Skulle behöva fixa till i trädgården ja också men det får bli till helgen.
Kram Ullis

Brit. (lille meg) sa...

Så fine bilder fra hagen din!
Vakre blomster. Det blir nok flott når rosene kommer i blomst! Det er en stund til det enda hos meg, men mange andre sorter blomstrer. Man blir glad av å se fine blomster.
Ha en fin uke!:-)

Frida sa...

Hej!
Vilka fina blommor du har i din trädgård. Hunden ser ut att må gott i det svalkande vattnet.

Hoppas du får en fortsatt fin vecka!
Kram Frida

Susanne sa...

Hej,vad roligt att du hittade till mig och att du trivdes hos mig..Alltid roligt när nya ansikten kikar in och så hittade ju jag till dig..Här var det oxå gott att vara..Vovve så mysig..Kram o ha en bra dag Susanne i Fare

NICOLINAS BONING sa...

Vilken modig hund ni har:-)
Det var väl ingen av er andra som gjorde henne sällskap hoppas jag...brrr...

Jag är inte heller så förtjust i oranga blommor,men ibland så måste man tycka om någon växt ändå,bara för att den betyder något speciellt för en själv.

Sitter här och funderar på en rosenrabatt på var sida om trappen på framsidan...blev lite mer sugen när jag såg din rad med rosor...måste fundera och känna lite till först;-)

Förkylningen är inte riktigt borta ännu,men jag har inte använt nässprayen på 2 dagar,luftrörskatarren och hesheten är kvar,men snart så blir det här toppen igen;-)
Det som är jobbigt just nu i dag är den där ångestklumpen i magen och bröstet över jobbsituationen...suck...men det går väl över det grubblandet oxå!
Nu kanske du förstår varför jag alltid har något projekt på gång...hinner inte grubbla på allt skit som man har med sig i bagaget då!

Hoppas att du har lika fint väder idag som vi har (förutom den där
j-a blåsten som förstör friden ute)!

Kramar Birgitta

Viola sa...

Verkligen ljuvliga blomsterbilder och en vovve som gillar att bad...inte gör min labbe det inte...han som ska gilla vatten...alla mina andra har bara älskat detta...men inte Otto...undrar om han är en labrador....:-) ..hoppas du har en bra dag, KRAM

Stina sa...

Lilla vovven. Hon är så snäll.

Ja, det dät påtandet i trädgården är mysigt det. Vi har 3749030487655 maskrosor. Vill du ha?;-) Kramis

Anneli sa...

härliga blombilder...som spira...så skönt nu när det börjar komma lite var stans...bada...fy...inget för mig överhuvud taget...och sen bara 10 grader...hmmm
Tack för din rara kommentar..
kram
annelie

Stina sa...

Så fina blomrabatter du har.
Jag blir så avis på er som bor i hus...vill också ha hus när det blir vår och sommar, men är glad att jag bor i lägenhet när hösten kommer :)
Nu undrar jag över det du skrev...plantera lökarna nu? Det trodde jag man gjorde sent på hösten. Jag har också sparat mina påskliljor men tänkte lägga ner dem i källaren när de vissnat ner för att sätta om dem i större krukor till hösten...är det alldeles fel eller?
Nu får du lov att hjälpa mig så att det blir rätt :)

Ha det bäst!
Kram Stina

Stina sa...

Jag har min sovande natt blir här tills kl 10:00 i morgon, sen är jag ledig till lördag.
Får de hur jag gör med lökarna...de kanske fryser ihjäl om jag planterar i kruka och låter de stå ute på balkongen hela vintern :)
Kram Stina

Maud sa...

Härliga bilder;)
Kram Maud

Malin sa...

Just den 25 var det högsommar här! Tyvärr var det jobba hela kvällen...igår hängde regnet o åskan i luften och idag viner vinden...
En sådan söt liten blomma - känner igen den men har inte den blekaste om namnet...är ju så att vissa växter bär en historia och får vara kvar just därför...samma här...
Hoppas på värme fram emot helgen och går så det ut så på väderleken...är ledig tre dagar och längtar!

Kram från Malin

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Härliga bilder! Och det blir säkert jättefint med alla rosor som du har planterat...
Kram
Marie

jade sa...

Thank so much for your nice comment! You have such a sweet dog....many greetings to you and your dog, and have a wonderful week, Jade

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Vilken vacker trädgård du har. Men jag förstår inte vad det är för fel på orange blommor, dom som lyser upp så fint.

Solvarma kramar från Irene

karina sa...

Hejsan!

I min rabatt söker jag efter orange blommor som bryter av det gula. Jag har döpt min till Nejlikrot känns det namnet igen? Är ju superdålig på namn men tror det ska stämma. På kvällskvisten har man känningar av muskler man inte trott man haft, hur kan det komma sig "ler". Ha det gott, Karina

karinas.tradgardsblogg.se

NICOLINAS BONING sa...

Hej gumman!

Jag har ju berättat för dig att du ska killa honom i nacken och under hakan för att få göra som du villl...fniss...och passa på med pensel och färg när han är på fisketur och inte har en aaaaning om vad du gör hemma på väggarna;-)
Sen håller vi alla tummarna för att han har fått en sjutusan till fångst så att han är på bra humör när han kommer hem!!!

Här har det varit ett riktigt skitväder med massor av blåst regn och åska...är fortfarande grått,men det blir väl bättre vilken dag som helst.

Kramar Birgitta

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei snille ! Så kjekt å kune jobbe i hagen i fint vær!!!

Her er solen kommet , takk og lov... og enda bedre, det er lovet sommer fra i morgen av, jippi!

Her kalles den orange blomsten for "Blomstrende Jordbær" fordi den er helt lik i bladverket og knoppene til jordgubbar. Søt syntes jeg , har den også i hagen sammen med hvitt.

Klem

Cathrin sa...

Hej, hej!! Usch på mej nu var det länge sedan jag var här. Skönt att se att du oxå har en trädgård att fixa i. Tyvärr får jag sköta vår själv i år då sambon har fullt upp med renovering av drängstugan här på gården, så det blir lite si och så men jag gör så gott jag kan. Hoppas du får en trevlig helg. Kram Cathrin

NICOLINAS BONING sa...

Vill bara önska trevlig helg i det vackra vädret:-)
Det är som det gamla talesättet...efter regn (och blåst) kommer solsken.

Jag har bilen i dag så här ska det shoppas blommor och plantor för hela slanten...fniss...och lite målarfärg så klart!

Jonathan ska måla lampstolpen ute med hammarlack och vi har äntligen bestämt oss för vilken färg vi ska ha på huset så det blir nog en beställning av den idag.

Hälsa Ingvar och lilla voffsingen.
Kramar Birgitta

Petra sa...

Ja så var det helg igen. Så fort en vecka går. Vi hade tänkt grilla lite ikväll men jag tycker inte vädret inbjuder till det idag. Men känner jag min gubbe rätt grillar han ändå. Annars är det som vanligt här. Men mycket med födelsedagar, studenten och släktträffar framöver.
Ha en skön helg.
Kram
Petra