måndag 6 juli 2009

Det var länge sen!

Jisses vilken tid det gått sen jag skrev här sist. Förstår inte vart tiden tar vägen för jag tycker inte jag hinner något här hemma heller. Men det har ju varit så varmt så man har knappt orkat gå ett steg mer än nödvändigt.


Måste bara visa er mina Winchester Cathedral. Jag tycker den rosen är helt underbar. Dessa kort togs förra veckan, måste jag erkänna!, nu har dom regnat sönder, de vackra blommorna, men här ser man hur vackra de är. Tyvärr kan jag inte skicka över doften till er.


Här är blomman på närmare håll. Jag har ju åtta plantor utmed altanen och det är helt ljuvligt att sitta där på kvällarna och känna doften. För att inte tala om min honungsros. Den är så stor och fin och helt fylld med gulvita blommor. Den doftar faktiskt så jag får ont i huvet.

Jag har sytt nya gardiner till altanen. Har märkt att jag måste ha omtag på dom, eftersom dom är lite väl yviga i vindarna. Men det är ju bara att ta bort om man vill dra för dom för solen. Min lilla soffa har inte kudden i på bilden. Den togs i fredags när vi skulle åka iväg och då vill jag inte ha den liggande i. Det skulle ju bli regn och blåst också. Ser ni den lilla plantan som står framför växthuset?
Ja, det är faktiskt ett litet olivträd som jag hittade på Plantagen i Kalmar. Och nu måste jag be er om hjälp igen. Har aldrig haft något sånt här och nu undrar jag hur man ska göra med vattningen. Kan tänka mig att man inte ska vattna så ofta, men frågan är HUR ofta? Här är ju många duktiga olivträdsägare runtom på bloggarna.

Skratta inte nu, men jag var bara tvungen att prova på att göra en gräskrans. Och den är inte vacker, jag vet det, haha, men det är första försöket så då får man väl inte vara för kräsen, hm! Den ser väldigt rund ut på bilden, men det kan jag tala om att det är den INTE. Tror att jag tog alldeles för tjockt gräs till den här. Men det är av misstagen man lär sig och nu vet jag hur jag inte ska göra nästa gång!

Jag hoppas ni njuter av sommaren. Här har det blivit lite svalare och det tycker jag är skönt. Kan inte med sån värme så man knappt kan andas. För att inte tala om att jobba! Och denna veckan jobbar jag 48 timmar på 6 dagar så jag är tacksam för det svalare vädret. Sen är det bara en vecka till innan semestern börjar (vecka 30). Så man har verkligen något att se fram emot.

Ha en fortsatt skön vecka och njut, ni som har semester. Vi hörs!





15 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Det blir ju inte mycket gjort när det är varmt. Här har jag börjat att röja lite idag. Förstår dig verkligen om du vill ha svalare väder när du ska jobba så mycket denna vecka. Tycker din gräskrans var söt. Syns ju inte att den inte är rund. kan tyvärr inte hjälpa dig med olivträdet för jag har inte skaffat mig något än.

Kram Ullis

Anneli sa...

härliga bilder...
är lika tunn på kunnande på olivträd som dig...har misslyckats med några och har en nu som kanske klarar sig...ser så ut i alla fall..vattnar bara när jag känner att den verkligen är torr, och då bara lite grann, men sen om det är riktigt det får vi se sen när den ska komma in oxå...
kram
annelie

Märta sa...

Här har regnet öst ner ikväll. 20 m.m. på en liten stund. Bra med lite regn också, men regnmolnet får ju inte pakera här nu bara.Har en veckas semester ska sen in och jobba men har några veckor ledigt efter det. Tyvärr har jag inga råd att ge om olivträd. Ha det så gott! Kram! Märta

Stina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Stina sa...

Det är jag som tagit bort min tidigare kommentar...såg helt galen ut, vet inte vad som hände.
Nu till den nya :)

Vilka fina bilder du visar...jag gillar rosor speciellt de som doftar. Jag hittade en buske som växte vilt när vi var på vår utflykt, jag var bara tvungen att ta en liten en och lukta på medans vi gick där :)
Jag jobbar också denna vecka och nästa och sen ska jag ha tre veckor...blir lite splittrad semester i år. Jag hade två veckor när dottern kom hem. Vi var ju till Stockholm mitt i värsta värmeböljan...helt ok då att springa på affärer då det var svalt och skönt inne. Vi kan springa i affärer i timmar både hon och jag...nu sprang vi i fyra dagar.
Var väl meningen att vi skulle vara lite kulturella en av dagarna men det sprack pga en handväska som dottern skulle köpa. När vi står inne på affären säger dotra
" Men mamma, vi har ju sett Stockholm flera gånger kan vi inte bara shoppa nu när vi inte har ungar och gubbar med oss" och så blev det hihi. Kameran hade vi med oss men inte ett kort tog vi.
Här öser regnet ner nu...lillsonen började sitt sommarjobb igår så idag var mamman snäll och körde honom och cykeln till jobbet. Tyckte synd om honom, att cykla fyra km i ösregn kl halv sju på morgonen är ingen höjdare.

Ha en skön dag!
Kram Stina

Malin sa...

Håller med dig om att det är skönt med det lite svalare vädret...jag fick ingen luft det sista tyckte jag...även om jag var ledig...Min semester går mot slutet men det finns ett liv därefter känns det som och jag ska inte jobba så mycket resten av sommaren...det blir bra...
Jag skrattar inte åt din gräskrans för den ser nästan likadan som den jag totade ihop...fick för mig det då jag sett en på bild i en tidning...Skam den som ger sig - jag ska försöka igen...Maken skrattade dock men han begriper inte mycket om sådant...hmrf...
En sådan härlig uteplats ni ser ut att ha och bra med både tak och en del utan...
Olivträd har jag haft ett men det dog - så så värst bra råd kan jag inte komma med...det ska inte torka ut tror jag bestämt...det gjorde mitt då jag ställt det dumt och glömde bort det...
Rosor som doftar är underbart!

Kram från Malin

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Ljuvliga rosoro fin altan vi verkar ha med!!

Ha det gott Millan ♥

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Härligt somrigt hos dig! Kul att du hittat ett olivträd! Vet inte hur dessa bäst skötes om.
Jag älskar din krans!!! Helt underbar!
Må så gott!
kram vännen!
nina

Monika sa...

Jo du; tiden den springer snabbare än världsrekord, tror jag! :o)

Känner samma som du, vart tar den vägen??!!

Jag tycker din gräskrans är jättecharmig! Så där gulligt charmig!

Och dina gardiner fladdrar så fint och luftigt i vinden. Ser så mysigt ut!

För mej är det en symbol för sommar. Ett öppet fönster med vita luftiga gardiner som fladdrar fritt i vinden. I fönstret står blommande pelargoner eller rosor och utanför grönskar det och man hör fåglarna glatt kvittra.

Det är lycka det! :o) Tänk vilka små krav man har egentligen! :o)

Dina rosor är helt underbara! Kan bara tänka mej den goa doften från dem. Ljuvligt!

Mys & Må så gott nu! :o)

Kram

Monika

Märta sa...

Ang. din kommentar hos mig.
Kameran är ju bra när man vill visa något, man kan ju undvika det som är stökigt o ostädat. Sen kan man ju plocka fram detaljer eller hur. Du undrade om jag bodde nära dig, vi bor mellan Nässjö o Jönköping, så mitt på småländska höglandet. Tillbringar ni mycket tid i husvagnen? Jag längtar efter att höet är klart o gubben kan ta lite ledigt så vi kan ge oss iväg. Här har det åskat o regnat ikväll och imorgon lovar de visst mer regn. Ha det så bra! Kram! Märta

Bodil sa...

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med olivträdets skötsel. Jak öpte ett stort olivträd förra året som jag planerade i en stor korg som står utanför växthuset. Men det var inte det enklaste att få liv i det trädet igen efter vintern. Bara halva kronan har blad än så länge. Men skam den som ger sig. Du har så fint och ombonat på din altan. Snyggt med långa gardiner. Men jag förstår om du behöver omtag.
Ha en skön helg!
Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

tack för din rar hälsning!

Kram Millan ♥

Huset vid ån sa...

Hej! Tack för titten...Vilka fina rosor du har! Du är varmt välkommen tillbaka! Trevlig Helg! Kram Therese

Ann-Catrin sa...

Hallå där!!
underbart somriga bilder..
det där med olivträd ska jag inte ge mig in på.. har nog haft ett par stycken men aldrig lyckats mer än ett halvår

Lycka till med din!!


Ha en skön helg!
kram A-C

Anonym sa...

Detta var en annorlunda blogg, jättekul att titta inom här, Jag bara Älskar Ernst han ser möjligheter i det mesta , o hans sätt är så lätt. Tycker din krans var helt flott, tror jag skall försöka när regnet åter är ett minne blott. Ha en fortsatt goer helg önskar en bloggtassare kul att titta in till dig