måndag 12 oktober 2009

God dag! Har ni det blåsigt, men soligt idag? Kan tala om att här har det regnat, blåst och solen har skinit på oss. Men att solen är framme känns knappt. Det är så isande kallt av blåsten så det går genom ben och märg. Brrr! Bättre att vara inne och baka då. Idag har det blivit Sunnerbo-kringlor (dvs Smålandskringlor). Dom är riktigt smaskiga med lite smör och ost på.



Sen började jag bli hjärtligt trött på köpebrödet så jag bakade lite solrosbröd till mig och rågsiktsbröd till gubben. Han tycker om sånt bröd, jag gör det INTE!

Tänkte jag skulle visa dom nya knopparna vi köpt till skåpen men det var lättare sagt än gjort. Kameran gjorde inte alls som jag ville, men det här fotot får visa dom i alla fall. Färgen på luckor och lådor är "Stockholmsvitt" eftersom de luckor jag skulle köpt hade den färgen. Tycker om att det inte är helt kritvitt. Så får vi se om jag hittar andra vitrinluckor i stället!! Ser att det ser helt snett ut på kortet, men så är det inte i verkligheten.

Så här ser underskåpen vid diskbänken ut. Som ni ser har vi kvar de gamla "knäppena" här. Gillar dom mycket så dom vill jag inte bli av med. Lådorna är inte riktigt torra än, men snart är dom på plats. Och den nya spisen ser ni också en skymt av.
Och ja, kör till då! Här får ni se det lätta elementet. Och som ni ser är det så ljuvligt brunt runt om kring. Usch och tvi och fy. Det går inte att hjärntvätta gubbar så dom börjar tänka som en annan, hihi.

Här ser ni en skymt av det krångliga elementet. Inte alls roligt att måla. Åtminstone inte andra gången när man inte ser var man målat. Men nu är det klart. Snart åker gardinerna ner och det är dags att ta itu med foder till fönster och dörrar.




Ja, så här långt har vi alltså kommit. Hoppas vi snart ska vara klara med det här. Vi väntar på att få hem tapetserargrejerna från gubbens dotter. Vet inte riktigt varför dom finns kvar hos dom, men så är det.

I morron ska vi iväg på en tripp och jag tänkte jag skulle ta kameran med mig och fota lite där. Inte ofta man far iväg på en tisdag, men så är det. Ni får ha en skön måndagkväll och tack för att ni tittar in hos mig. Vi hörs!





24 kommentarer:

Maud sa...

Vad fint ni får det...visst är elementen ganska jobbiga att måla men det blit fint sen... skåpen blir jättefina och härligt med stängena...
Ha en skön måndagkväll och trevlig utflykt i morgon...ser fram emot bilder...
Kram Maud

Unknown sa...

Hej tillbaka - vad du har varit flitig bakat och målat, det känns så skönt när det är gjort. ha en bra dag/Catthie

Frusvea sa...

Mums vad gott det ser ut :) Jag är så lat och bakar aldrig längre.
Fattar inte gubben din så fint det hade blivit att måla panelen!!!
Ha det bra Elzie*kram*

Butik Östergården sa...

Det blir nog fint i köket när ni är klara. Jag har också sådana där hemska element. Det går ju inte att göra rent dem ens en gång.

Hoppas utflykten blir mysig. Spännande och se vart du åker.

Ha en toppen dag!
Kram Helen

Lisas torp sa...

Ja, jättekallt är det ute, men du fixar värme i stugan med att baka bröd! Så gott det ser ut och jag kan bara tänka mej doften!

Så fint ni får i ert kök! Bra att ni sparade de gamla knäppena!

Tackar för titten hos mej och önskar dej en skön dag!
Kram
Lisa

karina sa...

Hallå där i skogen!

Så bra att ni behöll knopparna till underskåpen, för de är så vackra. Blir snyggt, men att du har en sån envis gubbe "ler". Fråga om det inte kan bli tal om en fondvägg som vit, så han ser skillnaden. Jag har inte kritvit färg på mina utan den vita som går i den grå nyansen, så det blir mjukare på väggarna. Kanske han kan ge med sig om du visar olika vit med nyansbrytning och då bara på väggarna, taken får du nog vänta med ett antal år "ler". Lite synd att han är motsträvig för det blir ju så ljust med vita eller ljusgrå tak. Vårt badrumstak är ljusgrått så allt behöver inte vara vitt för någon sjukhus vill jag inte ha.
När jag såg stolarna så sa min svägerska att hon sett dom förr men aldrig ens kommit på tanken, så jag har nog en aning fantasi. Visste inte hur jag skulle få till sitsen och ryggstödet förrän jag tog in den och började, så saker och ting löser sig medans man håller på med projekten, så att säga.
Något bak blir det inte idag men tak och väggar i pannrummet ska bli färdigmålade så jag kan fortsätta med lite roligare projekt. Ha det gott i höstrusket, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Så fint det blir! Vilken tur att du behöll de gamla handtagen på underskåpen, de är ju så charmiga!
Tänk att han har sånt motstånd till panelen :D
Så mycket gott du bakar!
Ha en fin dag, vad ni nu skulle hitta på :D
kram
nina

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Oj vad du har bakat! Jag bakar aldrig något... blir inte av, men jag kan få lust ibland. Men då väntar jag till det gått över... hihi.
Och det blir fräscht och fint i köket ser jag. Och såna där krångliga element har vi också... Ja de är INTE roliga att måla!
kram
Marie

Viola sa...

Det där brödet såg verkligen gott ut...jag har många sådana element som väntar på mig på gården...:) så det kommer nog att bli många fula ord när penseln ska fram, ha en fin kväll, kram

Hanna sa...

Ser gott ut.
Hanna

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Elzie! Så fint det blir da!Forstår det er mye arbeid, men en hvit belønning veier opp for alle timene med maling, hihi.
Ha en superfin dag.
Klem

Petra sa...

Så gott det ser ut med kringlor. Det vattnas i mun.
Kul att du behöll de gamla knäppena på skåpsdörrarna, minner mej om gamla tider. Tycker det är så fint och charmigt.
Hoppas du hade trevligt på trippen.
Kramar
Petra

Missfryd sa...

Mmm delige bakevarer og flittig er du både på kjøkkenet og med malekosten:-)
Klem Ingrid

Bodil sa...

Åh vad det ser gott ut ditt hembakta bröd. Kringlor har jag aldrig bakat. Använder du speciell deg till dom eller kan man ha samma som till limpor?
Kram Bodil

SusanneSj sa...

MUMS, de där kringlorna och brödet hade jag gärna smakat på. När ajg bakar ca 50 tekakor så tar det ca 3 dagar så är det slut!!! Då äter jag inte bröd ändå... Sist försvann 15 st på kvällen. Men tänk om ingen försvann, det vore värre.

Ert kök kommer att bli så fint. Jag har också Sthlmsvit på mina luckor. Fast där jag bor kallar vi den Tidaholmsvit ; )

Det var ett digert jobb du gjort med elementet. Redig du är.

Ta hand om dig!
Kramar Susanne

Stina sa...

Oj, vad det händer saker här. Fint! Mumsigt bröd.

Jaa, du. De där ljusgrejerna har jag köpt på olika ställen här i Dalarna. Det enda stället jag kommer på ju av dem, är Insjön.
Puss

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Så det var här det var nybakt!!!
Kände doften ända til mig;))
Härligt!!!
kram millan ♥

Ingmarie sa...

Hallå där!
Det blev ju kanon!
Element som är sååå tråkiga om dom inte är målade ordentligt...
Känner doften av det nybakade ända hit...mums!
Trevlig helg på dig!

Petra sa...

Önskar dej också en trevlig helg.
Kram
Petra

Märta sa...

Vad fint ni får det. Har två döttrar som håller på med renoveringar, vi borde försöka att hjälpa dem mer men jag vet inte vart tiden tar vägen.
Vad gott med hembakat!
Ha en skön helg! Kram! Märta

karina sa...

Men hörru, kunde du inte ha gett mig det tipset när du var här och såg alla lyktor "ler". Vi ska in till Kalmar i morgon och då ska det köpas lite mer av den mindre sorten, så smålyktorna lyser vackert också. Här har det blåst och regnat och inte en solglimt på hela veckan, suck. Ha det gott, Karina.

NICOLINAS BONING sa...

Snyggt jobbat gumman...och gubben;-)
Inte klokt att "gubbeländet"...fniss...ska vara så envis när det gäller den där fulfurun;-)
Nu har ni ju snart bara tapetseringen kvar,väntar med spänning på bildbevis på hela härligheten!

Hälsa till envise Ingvar och ha en bra helg!
Kramar Birgitta

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja dessa elementen har vi i hela huset! Och dom är hemska att måla och hålla rena. Men oj så vackra de är!

Mmmm tänk om jag skulle kasta ihop en deg =)

Kram Anita

Eva Agnes sa...

Nu blir jag alldeles sugen på allt det du har bakat. Mums, mums att få sätta tänderna i det.
Elementet är fint målat men det är klart att bakgrunden också borde få sig några strykningar med vitt.
Knopparna är snygga, tycker jag.
Kram och skön helg du också.
Eva Agnes