måndag 5 oktober 2009

Hej på er! Först vill jag tacka för alla gulliga kommentarer jag får. Det är jättekul att ni vill lämna några ord vid ert besök. Jag fullkomligt älskar det, haha.



Ja, här nedan ser ni vad jag sysslat med idag (förutom att vädra sängkläder, tvätta, handla, gå ut med hunden osv!). Jag har målat elementen i köket. Det ena går an, det är bara ett rakt element och inga krusiduller. Det vi har vid bordet däremot är ett gammalt ett. Vet inte hur många "sidor" det har, men det var åtskilliga. Men nu är det gjort första gången. Tror det räcker med en målning till. Snyggt blev det i alla fall. När det har torkat riktigt ska jag ge mig på fönster- och dörrfoder, sen kan vi tapetsera när som. De hade kommit hem sa killen i vår färgaffär här på landet.

Jag använde INTE den här färgen. Här kör vi med Flügger, men kunde inte hitta en enda bild på nätet och var för lat för att fota själv!



Ikväll ska jag göra lite förarbete till målning av min paradhanddukshylla bl a. Blir nog lite jobbigt för jag måste slipa ner rundstavarna rätt ordentligt om jag ska få in dom i hålen igen efter målning. Eller får jag helt enkelt ta en rasp och fila upp hålen lite mer. Får se hur jag gör. Ni ska få se köket sen när det är färdigt. Just nu är det inget att glo på. Lådorna står i en hög på golvet efter att gubben målat trä't under diskbänken. Och ikväll ska han sprutlacka de luckorna på andra sidan. Vi väntade ju lite för länge egentligen för det vill inte torka som vi vill, men nån gång ska dom väl bli klara.



Hade ni också storm i helgen? Jisses vad det blåste och regnade. Jag gick från bilen till jobbet, en promenad på ca 20 meter, och var genomsur när jag kom in på jobbet. Man kan säga att regnet låg ner för det gjorde det verkligen. Tur att det inte blev sån svår storm som vid Gudrun och Per. Jobbade bägge de gångerna också och det var ingen höjdare. Inte kul att stå inne på en toalett med en gammal dam när det plötsligt blir kolsvart, haha.


Nu ska jag fixa till lite middag här. Ni får ha det så bra så hörs vi.

20 kommentarer:

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Klart det är kul med kommentarer!
Vad du målar och grejar! Kommer bli så fint! Kul! Vill se sén.
När vi körde hem från Borås igår hamnade vi i en riktig hagelskur när vi gjorde ett stopp. Så skulle jag skynda mig in i bilen, hukad smällde jag upp dörren rakt i hårfästet, jädrar vad ont det gjorde, och bula blev det :(
Fast den har lagt sig lite idag.
Ha det så gott!
kram vännen!
nina
ps spisen är jättefin!

Monika sa...

Himmel vad grejar o står i! Duktig är vad du är.

Du gör det jag borde göra. Här behöver också elementen målas om. Finns 3 av just den där bökiga sortens som är så svåra att komma åt allt på. Dessutom samlar dom ju damm som bara skrutten! Usch, pusch! :o/

Annars har den här dagen mest handlat om rånarjakt och polisens vägspärrar här i vår kommun. Alltså ingen vanlig dag, utan en väldigt ovanlig!

Må så gott vid din pensel :o)

Kram

Monika

Ingmarie sa...

De äldre elementen är ett riktigt elände att måla...
Vadå storm?Här på Österlen var det nog orkan skulle jag tro!Nockplåtar flög omkring o diverse annat....

I dag är det dock alldeles strålande igen!

Kram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vad du kämpar och står i! Måla element är ju inte så jättekul, men visst är det skönt när det är gjort...
Ja, ett riktigt skitväder var det i lördags...
Kram
Marie

Missfryd sa...

Så utrolig effektiv du har vært i dag. Fått gjort SÅ mye! Jeg får nesten ikke gjort noen ting, men så har jeg jet-leg også da...
Klem Ingrid

Viola sa...

Här målas det oxå..men just nu är det massor av möbler som ska med till gården..däremot har vi gamla härlig element på gården så det lär bli målning där framöver, ha en fin kväll, kram

SusanneSj sa...

Vad duktig du är som håller på. Jag ser med stor spänning fram emot hur köket kommer att bli.

kram

Anonym sa...

Vad roligt med köksrenovering! Det blir säkert jättefint när det blir klart. Under tiden känns det hopplöst, men man får bita ihop och vara tålmodig. Den som väntar på nåt gott...

Ser med spänning fram emot bilder från ditt nya kök!

Kram Eva-Mari

Lisas torp sa...

Oj, vad mycket du hinner med! Ja, måla element är nog inte det lättaste - speciellt inte om de är gamla!
Så härligt sen när köket är klart och allt är fräscht och fint!

Stormar gör det lite här och där - här blåser det rätt bra idag, men solen lyser och träden glöder - det är såååå vackert!
TACK för titten hos mej och ha en bra dag nu!
Kramar
Lisa

Bodil sa...

Hej Elzie!
Tack för alla positiva kommentarer hos mig. Det är så uppmuntrande att läsa.
Tänk vad fint du kommer att få det i köket. Och så luktar det så nytt och fräscht när man har målat.
Kram Bodil

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här har också blåst och regnat. Och så idag var det strålande sol, men så drog det in regn, och fort kom det. Men man får vara glad för en solig fm. Och du målar element, det låter lite töligt, men ni kommer ju och få så fint när allt är klart.
Ha det gott
Stor kram
AnnaMaria

Stina sa...

Du jobbar och står i du.:-) Kramis till Bertils fru.;-)

Hanna sa...

Tack för att jag fick läsa om din dag!
Hanna

Måddan - Himla lantligt sa...

Hej och tack för gullig kommentar. Gör mig glad :o). Nej, jag säljer inte bara på Tradera, är det något speciellt du tänkte på så är du välkommen att höra av dig igen - lämpligast via mitt kontaktformulär längst upp till vänster i bloggen, så hör jag av mig till dig.

Vänliga hälsningar

Maud

Ann-Catrin sa...

Morrn Elzie!

Hur gick det med elementen sen.. det brukar bli en sån skillnad sen..
Lycka till med ert kök och ha en skön helg'stor kram
A-C

Eva J sa...

Hejsan...
Tack för titten inne hos mig och tack för dina fina ord.
Har kikat runt lite och läst, du har fina foton på din blogg och små söta dekorationer som man kan göra och ha hemma, själv är jag ganska dålig på det men här fick jag lite inspiration till det.
Hoppas du får en riktigt trevlig helg
Kram Eva

Petra sa...

Men roligt är det när det blir färdigt!
Här är också lite upp o nervänt.
Golvläggaren är här idag, men sen kommer inte VVS-prylarna på plats förrän i slutet på nästa vecka, ja så är det med hantverkare.
Ha en skön helg min vän. Har inte blivit mormor ännu, vi väntar o väntar...
Kramar
Petra

Anonym sa...

Hi Elzie! Sounds like you are still very busy with your kitchen! I can't wait to see that wallpaper! I'm looking for some I think for my dining room! Sounds like your weather is crazy and I'm sorry you were stuck in a dark bathroom!lol As you know work slows everything fun down and that's what is happening here! Spending the day with daughter so not much will get done today either!! Oh well, more important to be with her! Glad you stopped by and hope you don't think I'm crazy always changing!lol Take care - Sincerely, Jeannette

Maud sa...

Kikar in för att önska en god helg...blir spännande att se ert kök framöver...
Ha det gott!
Kram Maud

Stina sa...

Ja, just ja. Så bråkig var hon ja.
En liten fröken bit. haha...
En liten busa kan man då säga. Kramis