fredag 2 oktober 2009

Hej på er! Ja, man kan bli verkligt besviken på saker och ting. Kollade upp vitrinskåp till våra stommar och de skulle bli otroligt dyra. Så några såna blir det inte den här gången. Men vi fortsätter att kolla så får vi se om det dyker upp någon annan stans.



I måndags när jag lagade middag så pös det plötsligt till om en av plattorna på vår spis. När jag tittade efter så hade plattan delat sig på "längden" så att säga. Precis ovanför metallkanten så var det en lång spricka. Jaha, det blir till att köpa ny platta då för den vågar jag då inte använda. Tänkte jag! Gubben tänkte till lite längre och åkte till en affär dagen efter och beställde en ny spis. Ja, jag fick också vara med och välja. Det är ju trots allt jag som använder den mest. Det konstiga är att dom ändrar måtten på spisarna hela tiden. Vår gamla var 70 cm bred, den nya är 60! Så nu blir det att göra något slags fack intill spisen för vi kan ju inte ha ett hål på 10 cm, hihi.

Spisen är riktigt fin och igår bar vi in den. Fy så tungt det var. Trodde mina armar skulle gå av. Men nu står den på plats och den andra åkte ut på släpet.



Egentligen ville jag bara titta inom och önska er en härlig helg. Själv ska jag jobba (känns som om jag alltid skriver det!) men det är ju som det är med det. Enligt vädret så ska det ju bli så dåligt väder som det kan. Skönt att kunna hålla sig inomhus då i alla fall. Trots väder och annat så hopps jag ni får en lagom dos vila och en lagom dos stimulans. Ha det så gott så hörs vi.



15 kommentarer:

Petra sa...

Oj, ska tänka mej för i fortsättningen med mina förkortningar. Men CS brukar man förkorta cardstock:).
Kram igen!
Petra

Käranån sa...

Hej!
Jag känner på samma sätt som du, tycker att jag alltid skriver att jag ska jobba helg, med det ÄR ju så oxå i vårt yrke!
Lyckans du som fått ny spis, jag tror jag ska hjälpa till med att få nån platta att gå sönder på min, så kanske jag får en sån som du!
Ha en bra helg!

MiaMaria sa...

Hejsan!

Och givetvis en skön helg till dig också......

Men så roligt med ny spis...då kan man ju laga så mycket godare mat och baka så himelens mycket eller hur......tyvärr så har jag ju ingen ny spis...så mat och bak är inte så kul här....fniss...

MiaMaria

Therese sa...

Hoppas du får en härlig helg trots arbete. Kul när man får nya skaer till hemmet även om det är en spis. Det enda som inte är kul är kostnaden för den typen av saker.
Therese

Inger-55 sa...

Hei!
Grattis med ny ovn! Den var jammen fin!
Jeg har vært veldig fraværend både med blogg og kommentarer i sommer. Men alt er bra og jeg kjenner at blogglysten er stigende!

Ønsker deg og gubben en trivelig helg!

Laura sa...

Roligt att du var med i tävlingen hos mig! Vinnarna är nu dragna. Roligt med ny spis :) Kram

NICOLINAS BONING sa...

Vilken tur att Gubben tänkte längre än du den här gången;-)
Synd på vitrinluckorna,men den nya spisen får väl kompensera dom istället.
Självklart är det inte mer än rätt att du ska bestämma om ttapetrna och jag är lite nyfiken på vad du har valt.
Ska ni tapetsera tillsammans eller gör Ingvar det oxå själv?
Du hade ju helt rätt i att han nog skulle fixa målandet alldeles på egen hand;-)
Jag har laddat upp i TV-soffan med 2 bärbara telefoner för nu jädrans ska här ringas igen...suck...men inte för mycket den här gången,dessutom ska jag hålla alla tummar jag har för att det går bra I Körslaget för både släkt och vänner som deltar i kören;-)

Hoppas att du har det bra på jobbet och att du snart får vara ledig igen.

Kramar Birgitta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Åh det skulle jag också vilja ha, en ny spis. Det var en omtänksam man du har. Tur att den inte var för bred, här har vi små lådor den biten som blev över. Tror dom syns i dagens inlägg..Ja du den här helgen blev det inget utepyssel, regn och blåst.
Ha en bra söndag
Kramar
AnnaMaria

Andrea's Garden sa...

Hello Elzie, thank you for stopping by my blog quite some time ago. I haven't thanked you for it yet.
Best wishes from Germany, Andrea

Viveka i Bläckhornet sa...

Ojj då. Att plattan sprack rakt av!
Men du då glänste han till mannen när han beställde en ny spis. Oftast är det väl vi kvinns som kommer med de förslagen...haha.

Här tror jag att våran spis också sjunger på sista versen. När vi köpte torpet för 17 år sedan satt den här. Redan då hade den några år på nacken :O

Nu ska jag kura ihop mig hos mannen och se en film.

Kram Viveka

NICOLINAS BONING sa...

Vad var det där för ett påhopp?!?!
Första förlusten för säsongen...fnys...och du hugger som en riktig kobra;-)

Inte nog med den förlusten...ska jag ringa något mer på Team Stefan så får dom allt sjunga upp sig ett par takter först...för det där var inte bra alls!!!

Kramar Birgitta

Butik Östergården sa...

Min arbetshelg är nu över!
Den här veckan skall det tas väldigt lungt kan jag lova.
Har inte sovit många timmar i natt då larmet i butiken gick igång med världens tjuuuut fem gånger. Det var bara att slänga på sig morgonrock och ut i blåsten och regnet för att larma av. Det var att det blåste så dant att gardinerna rör sig i lokalen. Det räcker för att larmet skall gå igång.

Det var väl bra att du fick en ny spis utav gubben!

Önskar dig en härlig vecka!
Kram Helen

Stina sa...

Hej på dig...hoppas allt är bra med dig och att du piggnat till.
Här är det som det varit den sista tiden...ingen inspiration. Håller på lite på mitt badrum men det går sååå sakta :)

Ack ja...här sitter jag på jobbet medans du ligger och sover antar jag :) Jag har några timmar till att jobba innan jag får gå hem. Efter jobbet ska jag till chefen på medarbetarsamtal så jag är väl hemma vid elva tiden. Har varit hemmifrån 23 timmar då :(
Kanske inte ska gnälla...jag har ett jobb och det är inte alla förunnat i dessa tider. Men lite drygt är det att jobba 36 tim fre kväll-mån fm.

Ha en skön vecka och ha det bäst.
Kram från "gnällstina" =)

Stina sa...

Jag vill också ha en ny spis.

Stackars de gamla. Bara de inte får lunginflammation på eländet.

Kramis gumman

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Han var snabb där med att köpa en spis till dig! Kanske var rädd att bli utan mat??? hihi
Fräscht blir det ju i alla fall med en ny spis!
Kram vännen!
Marie