lördag 10 oktober 2009

Hej på er! Ja, nu är det helg igen. Inte klokt så det rinner iväg. Den här helgen tänkte jag ta det lite lugnt och samtidigt göra lite nytta. Så det blir nog en bra helg, haha.

Dagen började vid 8-tiden när gubben stack iväg ut på sjön. Usch, det är alldeles för kallt att sitta och fiska nu, men han har ju sin flytoverall så han fryser säkert inte. Själv gick jag här i godan ro, i min gamla morronrock!, och efter Melodikrysset som är ett måste varje lördag när jag är ledig så stack jag ner till affären. Man måste ju ha lite middagsmat också - ifall gubben inte får någon fisk!


Sen gick Sheeba och jag ut i trädgården. Det var hög tid att plantera de lökar jag köpte för ett tag sen. Fy så slarvig jag är. De har bara legat här på altanen. Men nu så har de kommit i jorden. De första är Grå klocklilja. Den blomman hade jag aldrig sett tidigare men tyckte den var så söt. Så nu finns den här.



Sen blev det en annan blomma som jag inte kan påminna mig att jag har sett. Det är Sommarsnöklocka. Det ska bli intressant att se om den tar sig här. Tycker det är roligt med lite annorlunda sorter.

Den sista jag planterade är en dubbel narciss som heter White lion. Hoppas den tar sig för jag har så dåligt med påsk- och pingstliljor här. Får nog göra en inventering i vår och se var jag behöver fylla på.

Köket går framåt även om det tar lite tid. Inte bästa tiden att vara i garaget och sprutlacka luckor och annat just nu eftersom det är kallt, men det torkar ju så småningom. Nu är i alla fall luckorna på plats och gubben tog hand om lådorna igår kväll. Ni kanske inte ser så stor skillnad på det men jag ser verkligen att det ser "renare" ut.

Elementen är målade och klara. Tyvärr tog jag ingen "förebild" på dom men det märktes klart och tydligt var jag var och målade om man säger så. Åtminstone första gången, andra fick man känna med fingret var man var för någonstans. Och ibland fick man lite färg på det, haha. Så Ann-Cathrin, du SKA få se elementen, men jag väntar lite med dom.

Nu hoppas jag att ni har en skön helg. Här skiner solen, men det blåser väldigt kallt. Det gör ingenting, för nu ska jag hålla mig inne resten av dagen. I kväll är det ju Körslaget på tv. Det ska jag se, men jag kan tänka mig att gubben vill se hockeyn, så det blir "skilda rum" den här kvällen, haha. Vi hörs!






13 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Hej..vilken härlig trädgård du kommer få nästa år..:)...lördagar är som oftast skotdag hos mej..man går och drar plockar lite här och där..den här helgen har jag småfolket hos mej..då får man inte dra värst mycket..hihi..plocka däremot får man..en hel del oxå..just nu är den store killen ute och leker..trodde han hade feber igår..så jag fick hämta honom från skolan..men inte blev det nåt..kanske trött som vi vuxna blir efter en jobbarvecka...den lille grabben kommer snart..då blir det högt itaket resten av dan tills de somnar...och förmodligen jag med:)..ha en skön helg..och fisk det ska jag med ha till mat..fast den fångade jag i butiken...kram..Pia

Anonym sa...

Ska åka till Plantmarknaden och inhandla lökar strax. Men väntar in två väninnor som kommer på besök och ska sova över. Hihi, vad vi ska prata!

Du frågade om jag virkade stolpar... nej, jag virkade fasta maskor för att få mattan tätare.

Ha en bra Körslagsafton.

Kram Eva-Mari

Ingmarie sa...

Jag är också dålig på förebilder.Man vill ju glömma hut eländigt det sett ut!

Trevlig lördag!

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hej!
Jo tack, det springer som bara den...
Vilka fina blommor du kommer att få i din trädgård nästa år! Helt ljuvliga!
Men... missade du köksbilden?
Ser fram emot att se det färdigt sen.
Önskar dig en fortsatt skön helg med mycket vila och mys!
kram
nina

Therese sa...

Det lär bli fint i din trädgård till sommaren. Sommarsnöklockan var ju hur gullig som helst. Jag kanske skulle bege mig ut och kolla jag också, efter några fina lökar, jag är lite dålig på det.
kram Therese

Lisas torp sa...

Så duktig du är som planterat lökarna! Det blir nog inga flera lökar hos mej - de ligger kvar i sina påsar!

Spännande med nytt fräscht kök och nymålade luckor! Ser fram emot resultatet!
Ha en fortsatt skön söndag!
Kram
Lisa

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Visst är det härligt med vårlökar! "Problemet" nu på hösten är att när man ska plantera om perenner kommer man aldrig ihåg var lökarna är så man gräver alltid upp dem. Fast det är klart, något större problem är det ju inte för de går ju att gräva ner igen :-)
Snöklockor är jättesöta. Vid klostret i Vadstena är det vita mattor av dem på våren!
Ha det gott. /Ingela

karina sa...

Hejsan!

Grå klocklilja ska jag köpa fler av, så vackra och vill ha en del lite högre så man ser dem bättre. Här har det krattats barr och inte är det klart för nu så har regn behagat komma. Är inne i en syperiod och så sk tvättstugan fixas till efter värmebytet, så det finns alltid något att göra. Hoppas det blev en bra fångst och det ska bli intressant att se det nya köket. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jättefina vårblommor, två där hade jag aldrig sett. Du kommer och få fina rabatter. Undrar om din köksbild ramlade bort, imorse hade jag ett himla sjå för och få in bilderna.
Ha en bra söndag
Kramar
AnnaMaria

Vita små hjärtan sa...

Hej!
Kul att du vill vara med!!!!
Så fina blombilder du visar!!!!
Lycka till kram Agnetha

NICOLINAS BONING sa...

Det var min födelsedag och dom vet vad jag älskar så det var en perfekt present jag fick:-)

Jag hade oxå mina lökar liggandes alldeles innanför dörren i flera veckor innan jag kom mig för här att peta ner dom i jorden för en vecka sen!
Det kommer att bli sååå härligt i din trädgård när alla lökväxter blommar och frodas till våren;-)

Snart måste du visa vad det är du håller på med deär hemma...vare sig det har torkat eller inte så vill vi se bildbevis på förvandlingen!!!

Grattis till storvinsten förresten...passa på och njut för det kanske inte komma fler nu på länge...fniss...

Såg du den mörke älvdalingen Johan på körslaget?
Om jag hade haft fler döttrar så hade jag lätt kunna ta denne supergoa och trevliga kille till svärson.
Har varit chef över honom så jag vet hur han är...på jobbet iaf;-)

Kramar Birgitta

Vad då ha nytta av mig?!
Jag tvättar och styr upp här hemma fastän jag sover då och då...skratt...;-)

NICOLINAS BONING sa...

STIMULERANDE sällskap...HA...?!?!
Inte ska du tro att jag tänker sitta och umgås med mannen i mitt liv när han bara vill zappa mellan tv-kanalerna och stanna när det är något tekniskt program som passar herrn...fniss...

Du kan bara ana vad jag har för planer på vad som ska fixas här hemma innan han fyller 50 i början på december...ujujuj....
Måste bara bli bättre i höft och rygg först,men sen dras det igång på riktigt här hemma;-)

Ska leta reda på vart han är och ge honom en liten puss som tack för att han har varit iväg och fixar en ny glödlampa till min nya lampa.
På återseende / Birgitta

Unknown sa...

Hittade in till dig vilka fina bilder, ska kika runt lite innan jag tassar ut igen, allt gott till dig/Catthie