fredag 30 oktober 2009

Puttgarden och Allhelgonahelgen

God morgon på er! Ja, nu sitter gubben på bussen ner till Puttgarden. Han ringde nyss från McDonalds utanför Malmö. Att äta hamburgare så tidigt på dan är väl inte det bästa så istället tog han sig en kopp kaffe och en äggmacka, haha. Om det inte vore för att ölen är så billig där så skulle han aldrig sätta sig på en buss. Han fullkomligt avskyr att åka buss, så ni kan förstå att det är ölen som drar...!

Den här helgen är något av det vackraste jag vet. När man kommer in på en kyrkogård och får se alla ljus som är tända för att hedra de bortgångna så får jag en tår i ögat. Vi åker alltid till graven där makens föräldrar ligger några mil bort och till minneslunden i stan där min far ligger. I år får vi vänta med det till i morron eftersom maken är iväg idag och inte kommer hem förrän vid 23-snåret ikväll!
Idag åker också min keramikpumpa in. Jag gillar inte Halloween men däremot tycker jag om de där pumporna som står och lyser på trapporna. Lite motsägelsefullt kanske, men så är det. Min pumpa är inte så stor, men den ser lika ondskefull ut som de man kretar ut själv, hihi. Men nu har den alltså gjort sitt för i år och i morgon kväll tänds de stora lyktorna istället.

På tal om Halloween. Är det någon som ska på Halloweenfest i helgen? Jag bara undrar, för enligt handlarna här i närheten så har Halloween minskat väldigt men när jag lyssnade på radion igår så sa dom att det såldes mer och mer Halloween saker. Men detta var i Stockholm. Vore kul att veta hur ni gör.
Idag ska jag ner och träffa en sjukgymnast. Fick ju FAR (fysisk aktivitet på recept!) av doktorn och det tycker jag är bra. Behöver en spark i ändan för att komma igång. Och nu kan jag ju inte annat än göra det. Annars är det vila som gäller för ryggen.

Jag önskar er alla en riktigt skön Allhelgonahelg och hoppas att solen ska skina över oss. Vi hörs!

Som vanligt krånglar Blogger och jag kan inte få in min signatur här. De behöver nog göra en riktig översyn av det här snart.
Kram Elzie
Bilderna är lånade på nätet.

19 kommentarer:

Hanna sa...

Nej varken jag eller barnen skall på någon sådan fest.
Hanna

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jaså det är öl-inköp på gång! Kan väl vra trevligt med en sådan resa också... och sen har man ju lite i lager ett tag...
Jag är ju ingen öldrickare, men vin slinker gärna ner...
Ja, visst är det vackert på kyrkogårdarna när det är tända ljus, och mörkt runt omkring.
Kram
Marie

Monika sa...

Hej på dej gumman :o)

Och grattis på namnsdagen. Idag är det ju Elsa (som min mamma heter) och efter vad jag läste i tidningen så är ditt namn en variant av det.

Jag pyntar aldrig med halloween saker och har aldrig heller varit på nån sån fest. Här, i vårt samhäller är det nog mest ungdomarna som klär ut sig och festar o så. I affärerna ser man inte mycket av sånt pynt här faktiskt.

För oss är det vår första dotters helg. Hon föddes då. Så vi firar henne.

Och sedan brukar vi också minnas alla som inte längre finns bland oss. Vi plockar fram dom glada minnena och tänker tillbaka på dem.

Då går tankarna allra först till min styvpappa som gick bort den här helgen för många år sedan nu.
Han var en underbar människa. Och lämnade många fina och glada minnen efter sig.

Lampan på min köpmansdisk är drygt 21 år gammal. Jag fick den i present när jag fyllde 30. Någon gång på 80-talet sydde jag den där lampduken till den. Den har åkt på och av under årens lopp. Och är ju helt "modern" igen. Jag som aldrig brytt mej om mode!

Har haft den här stilen lantliga stilen hela tiden. Fast den numera går mer i vitt än i allmoge.

Nej, nu är det bara vila igen. Jag har dragit på mej värsta förkylningen. Vet inte än om det är dom där svinbacillerna som hoppat på mej!

Må så gott och trevlig helg till dej!

Kram

Monika

Monika sa...

Men jisses! Nu skäms jag! Skrev jag så däääär mycket!

F´låt! ;o)

SusanneSj sa...

Jag ska till Sthlm på fest. Det var frivilligt att klä ut sig. Då var valet inte svårt för mig. Det blir INTE utklädnad, har aldrig gillat det.

Du får ha en härlig helg!
Kram

Viola sa...

Ha en skön helg , ska oxå till kyrkogårdarna imorgon och tända ljus för mina släktingar, är så vackert denna helg, ha det så gott, kram

Viveka i Bläckhornet sa...

Haha, du det låter som det är min gubbe du pratar om. Han älskar öl!

Här firar vi inget särskilt. Är hembjudna till goa vänner imorgon.


Ha en skön helg

Viveka

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja det är en mäktig syn då man ser alla dessa ljusen.

Vi hamnar väl framför dumburken och ser någon dålig film =) Men grabbarna ska iväg och fira.

Kram Anita

Stina sa...

Hej Elzie

Vad kul att du ska bli farmor igen...det är så roligt med barnbarn, synd bara att inte alla bor i närheten. Mitt äldsta bor ju i Australien som du nog vet och det yngsta i Sandviken.
Lilla Viggo som fyller 2 år om tre veckor, bor ett hus från mig och han träffar jag nästan varje dag. Han är för go den ungen så skulle de få för sig att flytta så måste farmor flytta med :)

Här jobbas det i helgen, ska försöka hinna till kyrkogården ikväll men mina syskon får pynta på gravarna idag...jag har köpt dekorationer och ljung så det blir en rättvis arbetsfödelning :)

Hemma här pyntas inget och några fester med tema Häxor och demoner har jag aldrig varit på :)
Ha nu en härlig helg och ta det lugnt med ryggen.

Kram Stina

Anonym sa...

Stor kram till dig från mig.

Eva-Mari

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Ja jag säjer då de den ölen, den ölen, tänk vad den kan dra.

Vi har tur då, som åker till Tyskland så där 3 till 4 gånger om året och hälsar på Älsklingens föräldrar, då kan vi ju köpa hur mycket öl som helst ;) så några flaskor blir det, vi brukar oxå få med oss riktig Bayersk öl. Och just nu är vi där.

Ja Halloween firar jag inte heller, jag tycker att det är ett Amerikanskt påfund som från början kommer från Irland.

En fortsatt skön helg önskar jag dej.

Solvarma kramar från Irene

Anonym sa...

Hejsan!

Tack för dina kommentarer hos mig.
Vi ska på Halloween fest ikväll och Matilda ska vara Bumble bee.
En liten geting, haha.

Vackra bilder du visar, visade min make dem och berättade hur vi firar i Sverige. Han tyckte de lät och såg jättefint ut.
Amerikanska kyrkogårdar ser för hemska ut, bläää. Nej, tacka vet jag svenska vackra kyrkogårdar.

Ha en trevlig helg!

Kram Bodil.

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Ser ut som et eventyr disse bildene dine... det er jo så koselig med levende lys...
Her er det feiret Halowen - har barnebarna på besøk og de holdt på å gå i taket for hver gang det ringrte på døra i går kveld, like skummelt/spennende hvordan de så ut - de som sto på trappa å ville ha gotteri så ut... Heldigvis går det rolig for seg her - ingen egg på vegger o.l...

Ha en super søndag og uke...

Petra sa...

Håller med dej om att det är vackert med alla tända ljus på kyrkogården.
Vi firar inte heller Halloween, just nu har jag jag ju lite annat att fira. Åker till Stockholm nästa fredag, håller på att längta ihjäl mej.
Ha det så bra.
Kram
Petra

Unknown sa...

Hihi, kan förstå att det i sådana fall måste vara ölen som lockar Gubben Din :-)))

Nej, Halloween är någonting jag inte förstår mej på, så här har det varit lugnt, som alltid...och dessutom är jag förkyld.

Hoppas att Din rygg kryar på sig, och att Du får det fortsatt gott i dagen ~~~

Kram från Eva

Birgitta sa...

GRATTIS du vann tävlingen hos mig. Skicka din adress till mig så får du kuddfodralet på posten.
Ha en bra söndag. Björklyan
fri42@hotmail.com

Stina sa...

Kram från Stina

Maud sa...

Vackra bilder från kyrkogården...Nej Halloween är inget som vi har tagit till oss... har varit på en fest för många år sedan och det räcker med det.Nej Alla helgonahelgen är mer en eftertänksamhets helg man minns sin bortgångna och tänder ljus och känner att det är mera av stillhet...
Jag tror att det minska på många håll...kanske inte i de stora städerna ....men på landsbygden...
Ha det gott!
Kram Maud

karina sa...

Är inte heller speciellt förtjust, men en påse godis gick åt när grannbarnen kom och sa: Bus eller Godis. Var nere på Borgholms kyrkogård och visst är det vackert att vandra i gångarna och det är upplyst överallt. Fick för första gången se kapellet inuti och där hade de satt en massa ljust, riktigt vackert där med. Ja, du vad gör man inte för lite god öl "ler". Ha det gott, Karina

http://karinasblogg.lekame.com