lördag 27 februari 2010

Hej på er! Äntligen kommer jag in på min blogg med bilder. Har haft problem både med blogger och bredbandet den här veckan, men nu funkade det fint. Tack för det!

Vilken helt underbar dag vi hade här i går. Det var 4 plusgrader (enligt bilen!) när jag var ute och körde och solen sken som bara den. Det värmde upp bra och vägarna var fyllda med ca 15 cm modd. Eftersom platsen där jag jobbar har väldiga nivåskillnader, en del hus ligger högt, högt upp, så var det rätt knepigt emellanåt att ta sig upp för vägarna med allt modd. Dessutom har ju alla vägar blivit så smala nu i vinter så det kan vara svårt att mötas också. Men det gick fint i alla fall.

Jag köpte ju en del textilier också när jag var på loppis senast (det tar visst aldrig slut med saker från den trippen!) och nu tyckte jag det var på tiden att visa dom. De här smådukarna tyckte jag var så söta. Speciellt den till höger med sin ljuvliga spets. Eftersom jag inte lagt på dom "på riktigt" än, så la jag dom bara på spegelbyrån för att visa mönstret.

ÄNTLIGEN!!! har jag hittat handdukar med mina "bokstäver" på. Dvs, det fattas EN sista bokstav, men man får vara glad för det lilla. Hittade också ett lakan med samma bokstäver men det ska jag göra något av först, innan jag visar det, haha. Får väl se när det kan bli!
Den här duken tyckte jag också var så fin med sin kant. Den är inte så stor, men fullt tillräckligt för att ha på någon byrå eller annat.


Den sista duken jag köpte har ett fint rutmönster. Och med sin spetskant runtom är den precis i min smak. Nu vet jag inte vad som tagit åt den här sidan igen. När jag skriver så blir det understruket hela tiden, hoppas det inte syns sen. Vet inte varför.

Nu har det börjat gå framåt på jobbet i alla fall, men himmel vad trött man är på kvällarna. Jag tycker jag orkar ingenting och ändå är jag ju hemma vid halv 3-tiden de dagar jag jobbar dag. Men man är ju uppe före tuppen fått på sig kläderna också så det kanske inte är så konstigt. Dessutom har man mycket nytt i huvet nu och det tar sin lilla tid innan man lär sig känna folket man jobbar med + de gamla. Men vi har trevliga pensionärer att ta hand om och jobbarkompisarna är också trevliga så det ska säkert lugna ner sig snart.

Idag har vi haft lite snö på förmiddan, men nu är det milt och gott igen. Snön sjunker undan så man nästan ser det med blotta ögat. Härligt.
Ikväll ska vi ha kräftskiva tillsammans med våra grannar. Vi skulle haft det i höstas, men det har alltid kommit något annat i vägen. Men nu äntligen ska dom ätas upp. Får göra lite annat i matväg också så jag får nog sätta fart här. Hoppas ni har en skön helg och att ni också får höra lite takdropp. Vi hörs!
Kram Elzie



23 kommentarer:

Ingmarie sa...

Härligt arr höra att det har börjat porla i bäckarna....Det har det sannerligen gjort härnere också i två dagar nu...POOLVARNING!såg jag det stog på en skylt!!Hi Hi!
Kräftor smakar mycket bättre när det inte är säsong!!!Allt gött till dig /Ingmarie

Märta sa...

Fina dukar du har hittat!
Här har vi också plusgrader och det har börjat droppa från taken. Härligt!
Vi börjar bli lite oroliga för en del tak, fast vi har skottat en hel del från ladugårdstaket så är det mycket kvar o snön börjar bli riktigt tung nu.
Ha en skön helg!
Kramis!
Märta

Bittan sa...

halloj !

Va mycke fint du hittat. Textilier e alltid kul att köpa. Vilken tur med dina initialer :-)Jag hade oxå problem med bilder en kväll men nu funkar det igen som tur är. Snacka om att bloggen blivit avkoppling och alla nya kontakter man skapat betyder mer än man trodde :-)

Ha en mysig kväll kram Bittan

Viola sa...

Visst är det underbart med några plusgrader, men idag har det snöat men det blev bara blask..rara dukar du fyndat, kramen

Stina sa...

Ett litet livstecken från mig :)
Har fortfarande problem med bloggen så det blir nog så att jag tar bort den och fixar till en ny. Jag lämnar ett litet spår när jag hittat hem igen :)
Skönt att du börjar känna dig hemma på jobbet och att det går bra för dig.
Vi hörs när jag fått ordning på allt.

Ha det bäst och Kram / Kristina

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilka vackra saker du hittat! Har ännu inte lyckats hitta nåt med mina initialer men men förr eller senare dyker de nog upp ;o)
Ha en fin söndag!
Kramis/LenaS

Käranån sa...

Jättefina dukar du har köpt!!

Lisas torp sa...

Så fina textilier du har fyndat! Visst är det kul när man dessutom hittar handdukar med sina initialer! Det har jag lyckats med någon gång också!

Underbara dukar!

Riktigt eländigt snöande idag igen!
Kram och tack för titten hos mej!
Lisa

Missfryd sa...

Hei der:-)
Så søte små broderte duker du har funnet på loppis.
Høres deilig ut med plussgrader, det har vi ikke her hvor jeg er. Men om ikke lenge kommer våren, og det skal bli skjønt:-)
Klem Ingrid

sylvia sa...

ååå så herlige duker å håndkle du fant på loppis.
vakkert alt sammen.
tenk 1mars.å det er vår mnd uansett.
så vi får vente på krokus,men først må snøen vekk,
ha en fin dag.
sylvia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Kräftskiva, och det som är så roligt, och gott. Hoppas ni hade ett roligt kalas. Jättefina dukar, den där sista med spetskanten blev min favorit.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Gunilla/Nilla sa...

Visst är det härligt när det börjar töa och fåglarna börjar sjunga. Nu är det nog snart vår, HOPPAS!!

Härliga fynd du har gjort. Älskar också att gå på loppis.

Kram till dig....

Ullis/Leva på landet sa...

Låter underbart att ni har vår på gång. Skulle också vilja att det hade kommit så på gång här också. Så fina saker du hittade på loppisturen.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Anonym sa...

Vilka fynd du gjort på loppisarna, söta dukar. Och vad roligt med kräftskiva så här i mars, haha!

Nu när ljuset återvänder så blir vi nog piggare allesammans. Idag ska vi få sol, underbart! Hoppas den skiner på dig också.

Trevlig tisdag.
Kram Eva-Mari

Unknown sa...

Såna söta dukar du har fyndat.
Och vilken tur du hade med initialerna!

Kram från Eva

Anitas hus sa...

Så fine duker du har funnet, helt nydelige:)
Her var det -10 grader når jeg sto opp idag, men nå skinner solen og gradene er steget til -3;) Da kan vi nesten begynne å kalle det vår^^,)

Håper du har en fin dag og at solen skinner hos deg også!
Klem, Anita:O)

Maud sa...

Vilka fina dukar!
Den vita en riktig favorit.
Skönt att jobbet börjar sätta sig... men visst tar det på krafterna att byta arbetskompisar och uppgifter...det betyder inte att det är fel på något av dem... bara att det är en omställning...
Ha det bäst!
Kram Maud

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Då är du ute i god tid med kräftskivan i år! Hihi..
Jättefina dukar du hade hittat och de är ju lättplacerade.
Och så härligt med +4. Idag har det varit sol här, men nu börjar det mulna på igen... och det blåser iskallt.
Kram
Marie

Stina sa...

Kom och hälsa på hemma hos mig...jag har redan lagt till din blogg hos mig.
Min andra blogg kommer jag snart att ta bort.

karina sa...

Hejsan!
Såna där dukar ser mina ögon efter också, för tänk vilket arbete som är nerlagt på dem. Här far snön ner från taket men i dag höll man på att dratta på ändan, för det hade varit frost efter tödagen i går. Men det är bra skönt mitt på dagen och hade inte min ute stol varit full med snö så vete katten om det inte hade blivit årets första kaffestund utomhus. Ha det gott, Karina.

NICOLINAS BONING sa...

Känner igen mig i det där med tröttheten...men förhoppningsvis går det över när man blir varm i kläderna;-)

Jösses,vilka fynd du har gjort...själv har jag inte varit på loppis på EVIGHETER...stön...och abstinensen börjar bli påfrestande nu!!!

Ska till Johanna i Stockholm till helgen och se Björn Skifs på Cirkus så jag får vara nöjd ändå.

Kramar Birgitta

Petra sa...

Hej Elzie, ser att det var längesen jag var här inne o kikade. Så många fina dukar du hittat. Kanske ska ta o se mej om efter nån trevlig loppis framåt våren. Hos mej skiner solen just nu men den var -10 vid 6-tiden i morse. Hade ni trevligt på kräftskivan?
Önskar dej en trevlig helg.
Petra

Stina sa...

Så fina saker du har hittat. :-) Kram Stina