söndag 7 februari 2010

Loppisfynd och lite annat

Hej på er! Jag hoppas ni har en skön helg. Här har det varit rätt lugnt. Igår var vi på 2-årskalas hos mitt lilla barnbarn. Han är för skön den lille. Full aktivititet hela tiden. Men det är ju så det ska vara i den åldern.

Har ändrat om lite här hemma idag. På sekretären i sovrummet satte jag mina fina "druvsaker". Dvs, de har mönster med druvor på sig. Jag tycker de är så fina.

I skålen la jag de fina vantarna som jag köpte förra söndan på loppis. Samtidigt fick jag tag i de häftiga glasögonen. De är nog till barn, för de är väldigt små. Men jag gillade dom väldigt mycket så dom fick följa med hem.

Hittade en massa små knappar också. De är så fina i den lilla skålen. Och framför ligger borsten som jag också fyndade. Det står KS på den. Lite svårt att se på den här bilden, dock.

Har upptäckt att jag blivit riktigt "modern" här. Den här ljusstaken som står på gubbens sängbord har jag haft framme i många år och nu upptäckte jag alltså att det börjat bli populärt med den här sortens ljusstakar. Rätt roligt att man får vara inne nån gång, haha. I:et beställde jag för längesen och jag tror att ni sett det tidigare också.

På mitt sängbord ser det ut så här. Inte mycket ändrat här inte. Min glasljusstake är jag mycket förtjust i . Och den gamla klockan som jag köpte av Violan för längesen.

Så här ser det ut på byrån i "mitt rum" nu. Den här lilla spegeln fick jag tag i på loppisen också. Och den lilla saken till trådrullar och knappnålar (som jag totalt glömt namnet på just nu!) fick jag också tag i där. Den är ursprungligen köpt för 1.90. Ett pris som hade gått upp lite grann nu. Blåsinstrumenten som hänger på hyllan köpte jag på rea för någon månad sen. Och så är det ju klänningen som Tant Thea gjort.

Här är spegeln i närbild. Tycker så mycket om de små rosorna som är på den.

Måste ju visa mitt olivträd som jag lyckats hålla liv i i vinter. Det har stått i en kasse i källaren med tidningar runt om som "värme". Och så här långt verkar det ha överlevt. Men nu tyckte jag det kunde komma upp i köket. Framför har jag satt min lilla påskhöna som jag också hittade på loppisen. Den är inte stor, som synes, men så charmig. Älskar vitt pressglas.

Har man inte jobb så tar man sig. Här ser ni mina fröpåsar jag beställt från Impecta. Nästan alla ska sås inomhus innan, så det ska bli intressant att se hur det blir, haha. Här kommer att vara trångt i fönsterna med dels fröer, dels pelargoner. Men finns det hjärterum...!

Så här ser det ut i hallen på byrån där. Satte mitt vita pressglas där nu ett tag. De små huvudena fick också plats här. De små bilderna är på mig och gubben när vi var små.

Här i skålen har jag lagt lite av det jag hittade på loppisen. En rostig nyckel, en korkskruv, två rostiga hängare (varför går du och köper sånt, jag har ju såna i källaren säger gubben när jag kommer hem!!!) och så ligger mina små ägg där också. I spegeln ovan ser ni vår gamla stol som står där i hallen också. Den är målad i olika turkos färger och gubben pratar om att luta av den. Men jag tror att jag målar den vit istället. Gillar stilen på den. Och go är den att sitta på.

Idag ville inte mitt bredband hänga med riktigt när jag skulle lägga in bilderna så det blev väldigt stort avstånd mellan dom. Nu har jag tryckt ihop dom istället så vi får se hur det blir när det blir färdigt.
Gubbens dotter har varit här och hälsat på en stund med sin dotter. Den flickan har också myror i hela kroppen och har väldigt svårt att sitta still. Tänk om man fått behålla lite av den energin tills man blev äldre, haha. De hade varit i Moheda på loppisen, men det var lite oroligt när inte dottern ville som mamma ville, så hon körde hem istället.
I morron är det jobbedag igen. Har den här veckan att gå bredvid på också, sen ska jag vara redo. Och det ska nog gå bra. Det värsta är ju att hitta till alla, men jag har lyckats skriva ut kartor på Eniro så nu ska det nog bli lättare, haha. Jag hoppas ni får en skön vecka så hörs vi senare!
Kram Elzie










37 kommentarer:

Laila sa...

Ja her har du mye flott, det hvite pressglasset er er vakkert, og høna selvfølgelig,
Tror loppis er noe helt annet i Sverige enn her, her er det langt mellom godbitene og prisene er høye.Tror jeg skal ta en rundreise i Sverige snart.
Klem Laila

annashusidingtuna sa...

Så mycket fint du visar!
Vad jobbar du med?
Kram Anna

sylvia sa...

hei Essemia.
å koselig du vil være med på min utlodning,lykke til.
men å men å nydelig du har det,elsker dine ting å så vakkert du har arrangert dem.
kommer gjerne igjen.
klem fra sylvia

NICOLINAS BONING sa...

Hejsan gumman!
Du har verkligen legat i med allt piffande och fyndande;-)

Behöver du ha mer fröer?
Jag har vallmofröer (mörklila och en ljusare sort) som jag köpte i Leksand på Hildas holm i somras.
Om du behöver fler sorter så skickar jag gärna en nypa av varje till dig.
Jag har inte en aning om vad dom heter,men det visste jag när jag köpte en kapsel av varje...suck...och trodde att jag skulle komma ihåg det för tid och evighet...skratt...
Vet inte var jag fick det ifrån att det skulle bli annorlunda än det brukar?!

Kramar från en otroligt nöjd leksing:-)/ Birgitta

Psst...Hur går det för ditt lag?
Man hör aldrig någt om dom nu för tiden ;-)

Viola sa...

Hallå där, så många vackra stilleben du skapat så att man har något fint att vila ögonen på, ha nu en bra vecka som kommer, kram VIOLA

Bodil sa...

Så mycket fint du visar. Glasögonen gillade jag särskilt.
Och vilken massa fröpåsar.
Jag har inte plats att förså inne. Det får bli när det blir lite varmare så jag kan så i växthuset. Men växterna blir ju lite senare, men det får duga. Och jag brukar inte heller så särskilt mycket. Mina rabatter är redan överfulla av perenner. Så det blir till att dela måna av dem till våren.
Kram Bodil

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du är bra på och göra loppisfynd, du hade mycket fint. Och det var en hel del fröpåsar, kommer och växa många sorter hos dig. Jag gillar din spegel på fot extra mycket, den är så fin.
Ha en bra vecka
Kramar
AnnaMaria

Anki sa...

Hejsan!
Tack för titten hos mig och vad roligt att du vill vara med i min utlottning!
Oj vilka fina grejer du köpt, jag skulle oxå vilja ha en sån trådrullegrej...men det verkar direkt omöjligt att hitta en!
Jag drar oxå på mig en massa småpryttlar, som katten älskar att dra runt på, hihi!
Lycka till i utlottningen!

Kram Anki

Petra sa...

Så mycket fina saker du visar idag. Spegeln är jättefin tycker jag. Skönt att höra att det verkar gå bra på nya jobbet.
Önskar dej en trevlig vecka.
Kram
Petra

Maud sa...

Så mycket fint du visar ....underbart vackra ting...
Ha det gott!
Kram Maud

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hej!
Det var jättemycket fina fynd du gjort! Allt var fint!
Varför inte behålla stolen som den är? Tycker det låter fint med olika turkosa färger.
Jösses vad fröer du handlat! Ska bli spännande att se vad det blir för fint av dessa!
Ha en fin arbetsvecka!
kram
nina

LillaFlisan sa...

men jösses så fina fynd!!!!

Ha en finfin vecka!
Nu hoppas vi på lite sol eller hur?

Kram

Flisan

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Vad fint du pysslar Elzie!
Väldigt trivsamt att få "hälsa på" här hos Dig ~~~

Fnissade såå åt din kommentar om att jag har sytt :-)
Ja, kära nån, symaskinen och jag förblir då i en trasslig relation, även om jag VILL sy!

Kram från Eva

Englagård sa...

Såå mycket fina saker och en ny header har du också. Eller är det bara länge sedan jag var inne hos dig;)
Jag har inte varit på loppis på flera månader nu så jag börjar ha abstinens. Stackars mig eller hur, är det sån man kallar I-landsproblem:D

kram Karina

Anonym sa...

Hejsan svejsan min käre vän!
Hur har helgen varit?
Vad fint du har det, fina bilder.
Pressglass är så fint. har faktiskt en kanna i pressglas.
Ha en underbar ny vecka.
Kram Bodil.

Käranån sa...

Så fint du har det! Spegeln är så vacker och byrån helt underbar!!

annashusidingtuna sa...

Jag gissade att det var det du jobbade med...Jag jobbar också i hemtjänsten och trivs jättebra med det, är ju mammaledig just nu men i sommar börjar jag att jobba igen och det är verkligen, tycker jag, ett jobb som ger jätttemycket!!!
Kram Anna

Anonym sa...

Men hjälp vad du har fyndat mycket... den lilla rosenspegeln är helt bedårande. Många små stilleben har du skapat att vila ögonen på!

Kul att du stöttar mitt beslut och vill hänga på så småningom! Jag är taggad... så nu kör jag!

Måndagskram Eva-Mari

SoCal Helene sa...

Härliga fynd du har gjort och vad fint du har det!! Saknar en bra loppis där vi bor, dom runt omkring här har mest kläder och sånt........
Vi har haft ett par verkligen fina dagar, det är så grönt och fint runt omkring där vi bor. Har hört från familjen hemma att det har varit mycket snö, kära mor var insnöad en dag innan det kom en plogbil dit dom bor. Vi har två katter och dom är bortskämda till tusen, ha ha!! Ha en härlig vecka!!!
Peace & Love, Helene

Fruädel sa...

Heeej! Va roligt att du irrat dig in på min lilla blogg, blev så glad att se att du är med i utlottningen! Då hittar jag ju hit nu också! Härliga loppisfynd! Längtar till sommaren när det är loppornas, förlåt loppisarnas högsäsong! Hihi! Hoppas bara att jag hinner far runt lite då och fynda! På återseende!/ Tess

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad mycket fint du visar!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Oj sååå mycket fint du visar! Ja herreje vilka loppisfynd! Och så vackert du hade piffat till med dina underbara ting!

Ha det så gott!

Kram Anita

Börjelundskan sa...

Oj, ojoj, vad mycke fint du har hittat på loppis. Den som söker han finner, sägs det ju. Jag har inte varit på en enda loppis sen långt innan jul,.... så jag får lite abstinens när jag ser dina fina fynd.

Vad bra du har lyckats med ditt olivträd, jag kan knappt hålla liv i en kaktus, det är min Kära man som har tilldelats den uppgiften *fniss*.

Ha en go vecka. Kram Cin

Anneli sa...

så mycket fint du visar, vackert, vackert....
ang. de vita skålarna som jag har, så är det som du säger, har hittat på loppis, är ständigt på jakt efter fler, har inte så många, men vill gärna ha, används till mycket...
kramar
annelie

Norregård sa...

Hej!!
Vilket lång inlägg!!
Mycket kul läsning och många trevliga bilder!!
Tack för lilla rundturen;o)

Kram Kram Malin

Bittan sa...

Oj va mycket fynd. Tänk va man kan bli lycklig :-)

Å va mysigt med barnbarn förresten.

Ha en bra vecka kram Bittan

Stina sa...

Hahaha...Vad jag skrattade åt din kommentar! Du är ju för skön du.:-)
Nä, du behöver inte skriva.:-D

Så mycket fint du visar.
Kram Stina

Ofelias Hus sa...

Så många fina fynd du har gjort!

Visst skulle man vilja ha en
2-årings energi, haha...

Ibland är det som sirap i benen...

Ha det gott!

Kram,
Anette

Lisas torp sa...

Oj, så många fina saker du visar! Riktiga rariteter!!! Spegeln fångade mej speciellt..och en del annat också förstås!

Ha en fortsatt bra vecka!
Kram
Lisa

Lantligt i stan sa...

Kul att du tittade in till mig! Så mycket fint du visar! Vita pressglasskålar ligger mig också varmt om hjärtat, även en likadan påskhöna har jag! Jo visst var det Stina, Lilla kullan, som sålde eukalyptuskransen! Ha det gott!
Kram Anki

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så mycket fina saker du visar idag!
Det var många stilleben på en gång... Och mycket hade du ju fyndat på loppis... ja, det är himla roligt. Även fast man har grejer hemma så det räcker till två hem...minst!
Kram
Marie

Crinoline sa...

Så mange vakre stilleben du har laget.Ja,nå ser det ut som om messingen er på vei tilbake.Godt jeg har tatt vare på de gamle lysestakene.God uke til deg.

Anonym sa...

Hejsa Elzie!
Matilda mår bättre ingen feber i morse men täppt i näsan, så vi får se....
Jo, städtanten hon kommer att komma en gång i månaden så får vi se hur det går. Knake ökar vi det till varannan vecka.
Hur är det mig?
Vi har en snöstorm som drar in över oss just nu.
Ha en fin onsdag!
kram Bodil.

Stina sa...

Det känns REDAN bättre och riktigt, riktigt roligt att blogga.:-) Kram

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan!
Oj, så mange flotte saker du har funnt. Loppis byr påmange skatter i Sverige forstår jeg. Heldige du.

Ha en riktig god helg.
Klem

Malin sa...

Så fina bilder från Ert hem och visst sjutton får man lite mera ork att göra om så här dags på året...Jag vill göra nytt och rensa ut "det gamla"...nja det blir inte så mycket som det låter men lite har jag fixat med...
Ha det nu Gott!

Kram från Malin