lördag 13 februari 2010

Nej nu

måste jag få gnälla lite. Det är ju så trist med denna snö som nu vräker ner utanför fönstret. Gubben har varit ute och skottat en gång men det lär nog bli fler tillfällen. Ändå vet jag att vi inte har det värst. På ostkusten blåser det ändå värre och snöar säkert ändå mer där, men nu är jag så trött på denna snö så jag bara önskar att få gå i ide. Är det meningen att vi ska få all snö nu som inte kommit de tidigare åren? Jag bara undrar.

Men för att muntra upp mig lite så har jag köpt mig lite blommor. Den här under är en mini mini som nu står i sovrummet. Tyckte den passade bra där i det vita. Jag tycker om de här blommorna även om jag inte brukar köpa någon så här tidigt på året annars. För mig är det mer en sommarblomma. Den fina madonnan i bakgrunden har Lena gjort. Den är jättefin den också.

Sen köpte jag mig en bukett med vita Ranunkler. De är underbara de vita tycker jag. Fick med en liten kvist av något som jag inte alls vet vad den heter. Tjejen i affären sa det säkert, men mitt minne för blomnamn är tyvärr kort.

Till slut köpte jag mig en underbar bukett med tulpaner. De är så söta de här tulpanerna. Blomman är bara, ca, 3 cm hög och den har en härlig marmorering. Man blir genast på lite bättre humör när man ser de här.

Gubben är lite tjurig nu. Han gillar ju bilsport och han har just upptäckt att det inte sänds någon som helst minut från rally-vm som pågår i Värmland och Dalarna. Åtminstone inte i svensk tv som det brukar. Istället är det Viasat som köpt tillståndet, tydligen. Jag börjar också bli lite trött på Viasat. Vi som har boxer kan inte ha viasats kanaler också. Då måste vi köpa en "wokpanna" och hänga på väggen. Och här hemma går det väl bra, men när man ska iväg med husvagnen då är det inte så lätt att ta med sig "pannan". Men en box går bra. Därför kan man ju fråga sig varför alla program som tidigare gått på Canal+ och andra lättillgängligare kanaler helt plötsligt ska gå på Viasat?!?! Så ja, nu har jag fått gnälla lite om det också, haha. Är man sportfreak så är man!!
Ha en skön lördag var ni än befinner er och ta det lugnt ute på vägarna. I morron ska vi nog åka iväg på vår turistresa, får hoppas snön lugnat ner sig då.
Kram Elzie


27 kommentarer:

Ett Vitare Hem sa...

Usch det låter inget kul här skiner faktiskt solen men nu får det gärna bli lite varmare också så lite snö smälter bort....
Trist att gubben inte kan se rallyt!

Ha en underbar eftermiddag vännen!
Kramis/LenaS

Anonym sa...

Hejsan Svejsan!
Ja, jag kan förstå att du är trött på snön, det är jag också och vilken varga vinter ni har haft.
Vad trist att ni inte kan se rallyt....
Ha en underbar lördag!
Kram Bodil.

Norregård sa...

Hej Vännen!!
Håller med, nu räcker det med snö....
Nu ska jag greppa penseln och måla min kommod i badrummet;o)

Kram Kram Malin

Caroline sa...

Hi Essemia, thanks for stopping by. Here in Canada we did not get as much snow, we've been lucky. Although winter is not over yet so I'm sure more is on its way.

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Halåå där du lilla gnällspik, har du inte lärt dig under alla år att det inte hjälper att gnälla ;) Fast jag ska villigt erkänna att jag håller med dig. Men jag sa till mina barn tidigare idag, att tänk vilken härlig vår vi kommer få nu efter all den här snön, man kan nästan känna snösmältningen rinnandes nerför gatorna, solsken, fågelkvitter osv. Snart Elzie!
Det var svårt att vara ute och köra bil idag i modden.
Vilka fina blommor du köpt! Visst lyfter det humöret!
Ha det gott!
kram
nina

ps vem är Lena som gjuter madonnor?

H ennA sa...

Hejsan...här har jag nog aldrig varit. Fina blommor, piggar upp en hel del så här års :-)

Ha en fin helg!

Mvh Annee

Hanna sa...

Så mycket fina blommor.
Ha en bra alla hjärtans dag.'
kram
Hanna

Bittan sa...

Hej !

Ja visst e man trött på snön .
Här har det kommit ännu mer idag så Darlingen var tom tvungen att köra med snöslungan. Snacka om att den varit välanvänd i år. Det enda mysiga är faktiskt att märks att det blir ljusare o ljusare.
Lite uppiggande blommor är ju aldrig fel. Jag trodde att jag skulle få det imorgon så jag köpte inga :-)
Vad gör han då Darlingen överraskar mej med en Carpe Diem skylt !!! Det gick bra de me.

Ha en mysig helg.

Kramar Bittan

Lätta och Goda recept sa...

Men fy då. Snöar det hos er, usch, stackare... faktiskt. Det räcker liksom nu. Tänk när allt detta smälter sedan. Hua!

Vilka vackra blommor du köpt. Gillar verkligen de vita ranunklerna. Jag får köpa mig så fina till nsäta helg.

kram kram o hoppas du inte snöar inne

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Visst blir man lite gladare av vackra blommor!

Så härliga blomster du fått in i ditt hem!

Kram Annica

Crinoline sa...

Heldigvis har det ikke kommet snø på en stund hos oss.Ute er det faktisk litt påskestemning med sol.Hvite ranunkler er så vakre blomster.Ønsker deg en fortsatt god helg.Klem

Birgitta sa...

Ha en bra söndag/vecka.
Många kramar björklyan..

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ja du snö nu vill vi inte ha. Vi har haft tur nu, inte en flinga på flera dagar. Så härliga blommor du köpt, och den fina madonnan från Lena.
Ha en bra Valentindag
Kramar
AnnaMaria
Ps, roligt att du vill vara med i min utlottning.

Anonym sa...

Hjärtekram till dig i all snön!

Ha det skönt på utflykten.
Eva-Mari

Lisas torp sa...

Ja, jag håller verkligen med - nu är man jättetrött på allt snöande och kyla! Det snöade igår hela dagen här i Sthlm och även natten innan!!!Urtrist är det!

Du gjorde då rätt som köpte blommor! Man får göra vad man kan för att muntra upp sej lite!

Hjärtekram till dej idag!
Lisa

Butik Östergården sa...

Vill kika in och önska dig en bamse kram på alla hjärtans dag!

Helen

LillaFlisan sa...

Önskar dig en härlig alla hjärtansdag i dag!

Stor kram

Flisan

alegni sa...

ja, det räcker verkligen med vintern nu. varje dag när jag går upp hoppas jag att snön skulle ha smält, men hittills har jag fått bli besviken varje dag :/
ha en mysig alla hjärtans dag trots allt!
kram
ingela

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Ranunkler är såå vackra, tycker jag...även om jag bara provat de konstgjorda än, eftersom jag inte riktigt vet hur kattorna ställer sig till dem...

Hoppas att Du har en fin dag ♥

Kram ~ Eva

Huset vid ån sa...

Tack för titten...Vilka våriga o härliga blombilder du bjuder på! Önskar dig en fortsatt trevlig Alla hjärtans dag! Kram Therese

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Vad fint det är med massa blommor i hemmet, det piffar verkligen upp en! Madonnan från LenaS är så fina, är så nöjda med mina och väntar på hennes nya som hon håller på med :)längtar!!

Ha en underbar fortsättning på Alla hjärtans dag! Kramis Elin.

Les Cotrions sa...

Your flowers are stunning! You have Spring indoor!!!
Wish you a sunny and warm new week!
Vale

Lotta sa...

Hej!
Hoppas att du har haft en underbar alla hjärtans dag. Här har vi tagit det lugnt och myst!

Jättefina blommor du har skaffat dig. Själv har jag just nu tre buketter med tulpaner här i matrummet, älskar det!

Har det gott!
Kram
Lotta

Stina sa...

Tack snälla du som tänkte på mig idag. Hoppas din dag varit bra trots eländet med all snö :)
Jag har varit i Sandviken hela helgen och hälsat på mitt lilla barnbarn Beate. Hon är fyra månader nu och en riktig liten bustjej kan du tro :)
Jag har något problem med bloggen fortfarande och vet inte vem jag ska vända mig till...kan bara titta några sekunder sen blir sidan vit. Kanske blir så att jag får börja på en ny blogg och ta bort den gamla...vi får se hur jag gör :)

Ha det bäst!
Kram Stina

Viola sa...

Det är skönt att få haspla ur sig ibland...:0) tur att man kan pigga upp sig med fagra blomster, hoppas veckan börjat bra, lite takdropp har vi faktiskt haft idag, KRAM

Anonym sa...

Hello Elzie dear!!! Sorry I haven't been by in a while! I'm laughing at my crazy self too with all my changing and if you can believe today I am still changing and clearing more stuff out!!! I want as simple a look as I can possibly get and my daughter's friends are taking a lot of it for their places! I would prefer more white like you have but I have to wait for that to happen!lol Hubby is very patient with all my changes - just shakes his head much like blogland buddies must be doing!!!lol I love your flowers and think I need some too! I'm laughing because our television cable is very expensive here and all they show are the same things over and over plus tons of commercials! I'm paying lots of money for advertising!lol I could live without it but not hubby! He watches the races every Sunday too! I tried to go back a few posts and love that silver dish you show! buttons are always fun, I don't know why? We have lots and lots of snow here and we should not have this much! I need spring flowers too! Glad to see you are doing well and you stopped in to check on me!!! I still don't seem to have much time to blog anymore and I don't think I'll be able to retire fully soon either! Daughter is back in college and also talking marriage within the next year$$$$$lol Well I'll be back soon to visit - until then stay warm and healthy! Sincerely, Jeannette