måndag 26 april 2010

Vitsippstid

Bild lånad på nätet, odla nu.

Hej på er! Ja, så har den här helgen också gått. Vi åkte iväg med husvagnen i fredags kväll och kom fram till ett rent helsicke. Det var så surt där vi skulle stå så både bil och husvagn körde fast! Vi (dvs mest gubben!) hade ett hårt jobb innan vi fick den på plats. Det blev att lyfta upp husvagnen för att lägga stenplattor under hjulen. Har aldrig varit med om maken. När vi sen skulle sätta i kontakten så vi fick lite el, så visade det sig att elstolpen var låst!!! Tack och lov kom de nya grannarna körande framåt 21-tiden så vi fick låna el av dom. Men då var man bra genomfrusen av regn och hagel och blåst. Usch, vilken kväll.

På lördan hade vi ett underbart härligt väder, så golvet blev lagt (mycket stadigare i år!) och förtältet uppsatt. Skönt att ha det på plats. Nu ska vi bara ha tag i stänger till gardinerna för den gardinuppsättning som är till tältet vägrar jag att använda. Man bara sliter ner dom så fort man ska ändra. I går kom våra kompisar till sin vagn också och vi umgicks lite innan det var dags att åka hem.

Det var många ställen det såg ut som på bilden här ovan. Det märks att det är tidigare vid kusten än här i inlandet, för våra vitsippor har inte slagit ut så här mycket. Det är så vackert med dessa vitsippsmattor tycker jag. Då är det verkligen VÅR!!!

Idag håller jag på att tvätta. Har hängt ute eftersom det är fint torkväder. Sen är det dags att ge sig av till jobbet ikväll.

Ska jag berätta o fadäsen, eller ska jag låta bli? Ah, lika bra att berätta om hur klumpig man är, haha. Jag var tvungen att hoppa in i husvagnen när vi inte hade någon trapp där. När jag sen skulle ut igen så var det VÄL högt, så antagligen stukade jag till knä't för nu har jag så ont så jag kan knappt gå i en trappa. Så otroligt klumpigt gjort!!

Nu önskar jag er en skön arbetsvecka. Hoppas det blir soligt och fint resten av veckan. Sen till helgen ska vi ju sjunga in våren. DÅ om inte annars hoppas jag det blir varmt. Inte som förra året när det var halv storm. Ha det så gott. Vi hörs!

Kram Elzie

13 kommentarer:

Stina sa...

Vilken helg du varit med om. Du måste vara försiktig tänk på att benen är sköra i vår ålder :)

Idag har jag varit på hälsokontroll men blev inte särskilt glad av det.
Det verkar som att jag får dras med högt blodtryck fast jag slutat röka och motionerar regelbundet.Ska kolla en gång till sen får vi se. Men det ligger i släkten så det är väl "normalt".
Här har vitsipporna precis kommit upp, idag är det varmt och skönt och såg att de blommar för fullt på vissa ställen...härligt.

Nu är det dags att fixa i ordning arbetsväskan för att jobba kväll. I morgon är det en natt igen sen är jag ledig till lördag.

Ha det bäst.
Kram Stina

LenaS sa...

Åh fy vilken trist början på helgen men sen lät det som om det vart bättre i alla fall men ajajaj för ditt knä,hoppas det snart går över det onda.Tyvärr har jag inget tips för dina gröna krukor, hur du ska kunna återställa dem. Krukorna är ju av ett så porost material så säkert har färgen sugit sig fast i dem....
Här har vi också stora underbara vitsippehav nu, så vackert!!
Ha en underbar dag!
Kram/LenaS

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jo, det är rätt blött på sina ställen... Innan vi körde in på tomten på landet, där vi var i helgen, så hoppade jag ur bilen och trampade mig fram för att se om det gick att köra där... Men det gick bra... åtminstone just där. Men det är skitjobbigt när det går som för er...
Härligt i alla fall med vitsipporna.
Kram
Marie

Missfryd sa...

Vitsipp! Det var et artig ord:-) Hvitveis heter den i Norge hvis du ikke visste det. Nydelig er den ihvertfall og et sikkert tegn på vår.
Gode nyheter om hunden. Kulene var godartede:-)
Ha en fortsatt fin uke.
Klem Ingrid

Lilla Kullan ♥ sa...

Var rädd om dig du gumsan.
Så där ser det ut i våran skogsdunge. Man har lust att kasta sig in där.;-) Kram Stina

Kamomilla sa...

Ha en fin vecka du med, tack för att du hälsar på hos mig!

Carolyn sa...

The anemones are so pretty!
I hope you have a wonderful sunny warm week.
Carolyn

Maud sa...

Vilken husvagnshelg! Tur att ni fock lite el till slut.
Skall besiktiga våran gamla vagn i dag.Hoppas att den går igenom utan större problem.
Hoppas att dit knä blir bättre i rask takt.
Ha det bäst!
Kram Maud

Petra sa...

Den tomten är din.
Fina vitsippor du har på bild. De finns överallt nu när jag är ute på promenad. Hör av mej på mailen.
Kram
Petra

Roza sa...

Krya på dej bland vitsipporna.
Kram Roza

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var lite strapatser och få husvagnen på plats, inte konstigt, det är så blött i marken. Skönt att maken fixade det, synd om dig att du fick ont i knät. Jag hoppas också på fint väder på valborg för jag fyller år och vi ska ha grillkalas.
Härlig vitsippbild du hittat, här ser det ut så i skogskanten.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vitsippor har jag sett dåligt med i år men blåsipporn...oj det har jag sett många!

Kram Annica

Viola sa...

Du det där var ju inte höjdarghelg, nu hoppas vi att dom bara blir bättre och bättre, krya på dig, kram