tisdag 3 augusti 2010

Ett fint bröllop

På det här underbara stället var vi på bröllop i lördags eftermiddag. Just vid det runda lilla bordet lovade Dan och Lina att dom skulle älska varann i nöd och lust. Så fint var det. Och första gången jag var med på ett bröllop utomhus. En liten malör hände naturligtvis, då vasen med blommor som stod på bordet blåste omkull, och samtidigt välte ljuslyktan. Men ingenting hände så vad spelar lite utspillt vatten för roll? Dom hade tumme med vädergudarna också, för det var precis lagom varmt och inget regn. Riktigt skönt för en gångs skull.

Här är brudparet i full färd med att skära bröllopstårta. Extra kul eftersom Lina inte äter tårta, haha. Men hennes klänning var fin, små klädda knappar längs hela ryggen. Jag hade inte velat sy i dom!! Vill inte visa dom framifrån eftersom dom inte vet själva att dom är med här. Men så här tyckte jag inte det var så farligt.

Här är en söt liten tärna. Det är gubbens barnbarn som står och är så koncentrerad med sin bukett. En jättesöt klänning hade hon på sig som hade hela tre lager med kjolar, haha. Dom visade hon gärna.
Ett alltigenom trevligt bröllop med god mat. Vi kunde inte stanna så hemskt länge eftersom vi hade hunden hemma. Och när vi kom hem så gav jag henne ett märgben som hon njöt av länge...

...i följande stil! Tassarna rätt ut och så arbeta med munnen.
Det blir inte mycket bloggande nu för tiden märker jag. Tiden rusar på, som vanligt, och jag hinner inte med. Dels är det ju jobbet och dels har man en del att syssla med här hemma. Nu är jag ledig några dagar, men sen blir det 8 dagars jobb i rad för mig. Månntro man kommer att vara trött när man går hem sista dan? Men jag ska inte klaga, för sen är jag ledig 12 dagar!!
Semestrarna börjar lida mot sitt slut också. Jag har ju semester nästnästa vecka och sen har jag 1½ vecka kvar att jobba där jag är nu. Ska bli intressant att se vart jag ska vara efter augusti! Hörde av en f d jobbarkompis att Attendo Care ska dra ner på personal här och dessutom ska dom börja jobba varannan helg igen. Det låter inte så jättemysigt tycker jag. Är nog jobbigt när man är den personal som man är. Men, ska man tjäna på äldreomsorgen så ska man!!
Hoppas ni har en bra vecka. Ha det så gott så hörs vi.
Kram Elzie



28 kommentarer:

sylvia sa...

hei.
åå så vakkert med bryllup ute,nydelig plass de sa ja på.
bare gøy at noe skjer,da kan man le i mange år fremover å fortelle barn når de kommer.
ja dagene går fort.
kos deg.
klem fra sylvia

Stina sa...

Hej vännen, tänkte på dig idag. Du brukar ju vara så flitig med dina inlägg och började tycka att det var längesen du skrev något :)

Det är så snyggt med små klädda knappar...men mycket jobb. Jag har sytt några stycken balklänningar...brukar vara ca 30 st knappar.
Den första jag sydde var till äldsta sonens dåvarande flickvän. Hon skulle på avslutningsbalen men inte sonen. På natten när hon kom hem till sonens lägenhet så var inte han hemma...hon fick inte av sig klänningen så hon fick sova med den på :)

Snart börjar min semester går av i morgon fm sen har jag långhelgen kvar att göra...så på måndag fm börjar min semester.
Får se vad jag hittar på. Sonen åker till småland på måndag sen kommer han och flickvännen upp till nästa helg och i mitten på den veckan ska vi på en Ålandskryss.
Jag får väl passa på att njuta lite av ensamheten sen kanske jag tar en tur till Sandviken.

Ha det så bra det nu går men 8 långa arbetspass...förstår att du ser fram mot långledigt efter det.

Största kramen
Stina

Anonym sa...

Hejsan svejsan!
Vad härligt med sommar bröllop utomhus. Vi gifte oss också utomhus.
Njut av de sista lediga dagarna. Det var ett långt pass du har framför dig, puh!
Men som du skrev så har du många dagar ledigt sen. Vad jobbigt att inte veta vart du hamnar!
Ha en skön onsdag.
Kram Bodil.

Black Iris sa...

Jag skulle också vilja vara med på ett riktigt sommarbröllop för det ser såå mysigt ut.
Min semester lider mot sitt slutoch jag fasar för att komma tillbaka till jobbet.
Omorganisation mitt i sommaren så nu ska jag inte jobba med alla mina goa vänner utan de ska röra till i grytan och blanda ihop alla lagen.
Varför kan man undra.

Kram Maidi

Ett Vitare Hem sa...

Åh så mysigt med utebröllop!
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

Stina sa...

Härligt med bröllop. Fina människor. Så lilla vovven som är så snäll.
Ta hand om dig gumman. Hälsa Bertil.:-D
Kramis

Hulda sa...

Nydelig sted dere har feiret bryllup. Så virkelig koselig ut.

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Vad roligt att få gå på bröllop.
Gullig vovve!
Kram Anette

Gunilla/Nilla sa...

Så härligt med utebröllop. Har jag heller aldrig varit på. Måste ha varit hur mysigt som helst.

Kramen till dig//Gunilla

Anki sa...

Hejsan!
Tack för titten hos mig gulliga du!
Åh vad härligt med bröllop ute, det har jag faktiskt inte varit på! Så fina bilder!
Jadu, dom virkade rutorna...jag har faktiskt inget mönster utan fick en ruta av en gammal dam som tyvärr inte längre finns med oss! Det var nog 25 år sen och för ett tag sen såg jag överkastet jag stickade till dottern, då kom jag på att jag skulle göra ett till mig själv...den nuvarande filten *ler*
Mönstret finns kanske att finnas nånstans, men enligt damen skulle det vara gammalt!
Om du vill kan jag skicka en ruta till dig att sticka efter...så får du klura på det *ler*
Vackert blir det iaf och perfekt med små rutor som varken är tungt eller otympligt!

Ha det gott!
Kram Anki

Måddan - Himla lantligt sa...

Hej på dig! Vilket vackert bröllop du har varit på. Jag har inte heller varit på bröllop utomhus och är säker på att det är nåt alldeles speciellt :o)....

Ska ge sambon en vink :o)

Ha en fin vecka och njut av solen (som jag hoppas skiner på dig)

Kramar

Måddan

Bodil sa...

Va kul att få vara med på bröllop. Brudparet ser väldans stiliga ut. Och vd som mer är stiligt är det röda huset innanför staketet. Vilket ställe!!!! Jag föll pldask!
Kram Bodil

Anki sa...

Åh det är inga problem, jag ska sticka en ruta till dig så skickar jag så fort jag kan! Du får givetvis höra av dig om du undrar över nåt!

Kram igen!

Unknown sa...

Hej på dej igen å, och tack för dina ord hos mej :-)))
Och du vet ju hur jag är, skuttar och far lite hit och dit med mina bloggar...hihi.

Vad fint med sommarbröllop ute i det fria ~~~
Och tärnan där på bilden är så söt!

Kram från Eva

Karna sa...

Oj så koselig, så ut som det er tatt ut fra Astrid Lindregens verden...nydelig!

Petra sa...

Välkommen hem från semestern. Du verkar att ha haft det riktigt bra. Tror du prickade in väldigt bra väder också.
Härligt med utebröllop, sist jag var på ett utomhusbröllop var 1988, på mitt eget bröllop:). Den lilla Cornelia är också en liten sötis.
Ha det så bra.
Kram
Petra

Viola sa...

Vilket härligt bröllop ni varit på, är nu hemma igen efter en härlig men intensiv tur, ha en fortsatt skön semester, kramen

Anki sa...

Hej igen...med risk för att bli tjatig, haha! Jag kan inte svara på ditt mail, det krånglar...nu igen!
Iaf, jag har din adress så jag skickar så fort jag gjort en ruta!

Ha en mysig helg!
Kram!

Anonym sa...

Bröllop är bara så underbart att få vara med om! Tyvär händer det inte ofta nu för tiden, mina tre döttrar är sambos allihop. Fast... det går ju bra det också, jag märker som mamma att de har det vardagsbra! Men... bröllop är bröllop!

Hoppas du har det bra bland dina gamlingar. Såna som du borde uppskattas mer... ett tungt jobb med vård av äldre som jag förstår (vet) tar på krafterna. Men glädjen finns förstås också där! Skulle vara roligt att höra vad du gör... en helt vanlig arbetsdag.

Kramar Eva-Mari

Maud sa...

Härligt med bröllop!
Vackra kläder och god mat och underbar glädje som man får vara med och dela...
Hoppas att sommaren varit en skön tid för återhämtning...men visst går det fort????
Ha det gott!
Kram Maud

Mitt hvite hus sa...

ÅÅÅ så vakkert stedå holde festen på... en stor og viktig dag...og med disse rammene rundt dagen må det bli perfekt..

klemmer 0)

Anonym sa...

Hejsan!
Tack för fina ord hos mig.
Önskar dig en underbar helg.
Själv vill jag inte lämna havet, snyft!
Kram Bodil.

Stina sa...

Tittar in till dig och önskar dig en bra helg på jobbet....för det är ju där du tillbringar den största delen denna helg. Jag gör ju samma sak och vet hur jobbigt det är.

Ha det bäst!
Kram Stina

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad mysigt med ett bröllop i sommarsverige:)

Jag har ju mitt eget (förra sommaren) i färskt minne och ler lite fånigt när jag läser ditt inlägg:)

Kram Annica

Ullis/Leva på landet sa...

Vilken härlig plats att ha bröllop på. Tur att vädergudarna vill visa sin bästa sida. Hoppas att det löser sig med jobbet.
Kram Ullis

SoCal Helene sa...

Vilket underbart ställe att gifta sig på, kan inte bli mycket bättre och att det var bra väder oxå, vilken tur!! Träligt att inte du vet hur det blir med jobb framöver men det fixar sig nog ska du se, det måste det ju bara eller hur?! Vi har ju själv inga barn så det blir att skämma bort mitt brorsbarn ordentligt, hi hi!! Förhoppningsvis kommer vi att åka hem nästa sommar, så det är ju ett tag tills vi kommer att träffas. Vi har haft besök från Svedala i sommar, gubbens bror, svägerska och ett par bekanta till dom har varit här i fyra veckor, kul men lite intensivt eftersom vi jobbade hela tiden. Jag är född och uppvuxen på en liten gård strax utanför Oskarshamn och bodde sen dom 13 sista åren i Vimmerby tills vi flyttade hit. Ha det gott å de!!
♥♥♥ Helene

NICOLINAS BONING sa...

Mycket vackert staket...var min första tanke när jag såg ööversta bilden i inlägget,men sen såg jag ju att det har varit bröllop:-)
På Johannas brudklänning finns det mååånga knappar,men som tur var så sydde sömmerskan i ett dolt blixtlås/dragkedja så det var inga problem att få av sig klänningen på natten:-)
Tårtan ser smaskig ut...sitter här och blir sugen på en marsipentårtbit,men Peter säger att nu j-r är det slut på alla godsakerna...suck...och jag måste väl hålla med honom den här gången!

Vilken tur att både ni och voffsingen var nöjda med dagen.
Hon har en härlig stil när hon njuter av benet...fniss...

Njut av din ledighet nu så du orkar och hinner göra några fler inlägg;-)

Kramar Birgitta

Vita små hjärtan sa...

Så härligt att få vara med på bröllop!!!!
Tack för dina altid så goa ord hos mig.
Kram Agnetha