torsdag 9 juni 2011

Lite blandat

Hej på er! Tittar in här mellan åskskurarna. Vill inte ha datorn igång när det åskar som det gjorde i natt t ex. Man trodde det skulle bli lite klarare luft idag, men icke! Det är precis lika kvalmigt så snart är det väl igång igen.

Tänkte jag skulle visa lite bilder från valpträffen vi var på på Kristi Himmelsfärdsdag. Nästan alla Fias syskon kom och det var kul att se hur de vuxit till sig. Man kunde lätt konstatera att våran Fia var den minsta av syskonen. Hon är så liten och nätt. När man tittade på hannarna i kullen kunde man tro att dom var flera månader äldre, haha.

Här nedan är det dags för lite kurs. Det gick väl sådär att få vovvarna att traska runt som Lotta ville. En del var samarbetsvilliga, men så låg det ju så många andra hundar där som man var tvungen att nosa på. Jaja, de lär sig väl de också. Vår Fia är längst till vänster tillsammans med husse.



När vi var i husvagnen i helgen så fick vi besök av Kjell och hans lilla valp, gråhunden Donna. Det är en liten tuff sak, van som hon är att tampas hemmavid med två hannar, så hon tog ganska lätt befälet över Fia. Dom hade riktigt roligt där dom snurrade runt på däcket utanför husvagnen. Snodde in sig i varandra + varandras koppel, haha.



Häromnatten var gubben uppe vid 3-tiden för han ville ut och fiska gös. Och tänk! Han kom hem med en också. Det var gott med gös till middag när jag kom hem från jobbet den dan.





Måste visa lite blommor också. Här nedan är min lilla kattfot som jag satte förra året. Trodde väl aldrig att den skulle komma tillbaka, men där hade jag fel. Har alltid tyckt om den växten så jag är glad att jag har en här i trädgården.







Och så kommer årets första pion! Dessa underbara blommor som man verkligen smälter för. De är så otroligt vackra när de blommar. Har många plantor men tyvärr bara en vit. Det måste vi göra något till ett annat år. Synd bara att dom tar lite tid på sig innan dom blommar.









Blandningen iris och vallmo är oslagbar tycker jag. Så otroligt vackra ihop. I år är både iris och vallmo lite snåla med blommor tycker jag. Egentligen skulle man inte ha vallmon i detta "rosa" land, men jag är ju inte så på det med färger. Har en lilja också som är orangefärgad och bägge blommorna står i samma hörn. Tyvärr tycker de röda baggarna väldigt mycket om mina liljor också och jag vet inte hur många jag har tagit kål på i sommar.











Har ni samma problem som jag när det gäller placeringen av bilder. Jag får dom aldrig att komma på den plats där jag vill. Drar jag upp dom så blir det ett jättelångt avslut på inlägget istället. Kanske är jag som gör helt fel? Tar tacksamt emot tips om någon vet något.


Den här helgen ska jag jobba så då får vi vackert hålla oss hemma. Enligt väderprognosen ska vädret inte bli så bra så det kanske är lika bra, haha. Jag hoppas att ni får en skön och avkopplande helg i alla fall. Ha det så gott så hörs vi.


Kram Elzie












26 kommentarer:

Maria sa...

Hej på dig
Valp träff vad kul det lät. Måste var kul att träffa alla. Och en färsk firre till middag :) Önskar dig en trevlig helg, kram Maria

Monica sa...

Vilken jättesöt liten valp ni har!
Är det en springer spaniel?
Det var ingen dålig fisk din man fick! men att gå upp kl 3 för att fiska - det skulle inte jag göra...
Pioner är också en favorit hos mig! Vi har 2 st doftande vita pioner, som slår ut vilken dag som helst! Tyvärr har irisarna, son växer bredvid redan blommat ut!
Ha en trevlig helg/Monica

Black Iris sa...

Precis det problemet med bilderna har jag också. Det blir mycket större mellanrum mellan dom än vad jag har tänkt. Nu har jag slutat bry mig men jag vet ju att det gick bättre förut.
Vallmo och Irisar är verkligen fina ihop. Jag har också det.

Kram Maidi

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så koselig med "voffse-treff" da, mange små skjønne firbeite der...
Endelig ser det ut som om sommeren kommer hit også, det er nok en stund til våre pioner blomstrer - har de på begge sider av trappa, men de blomstrer så kort tid at en skulle ha sittet ute og sett på de den stunden de blomstrer...he,he...

Ha ei super helg...

Härliga Livet sa...

Vilka härliga blommor. Hälsar dig en skön helg. Själva åker vi i väg till Gränna med husvagnen.
Kram Pernilla

Elsa och Helena sa...

Hallå där, roligt med hund träff och roligt för matte också kan jag tänka mig. Paketet kommer, jag har inte glömt bort det!!!

KRAM Helena

Anette sa...

Halloj
Tack för titten blev ju lite nyfiken så måste ju in till dej o kika,jättefin blogg du har :)
Ha en trevlig kväll
Kramar Anette

Anette sa...

Vad roligt med valpträff. Vi ska iväg idag och träffa både Ester och Nitzas syskon. Det är ju från samma kennel, men olika kullar. Nitza ska göra sin mentalbeskrivning imorgon och så är det dags för höftröntgen.
Fina blommor i rabatten har du också.
Bildproblemet kan jag inte hjälpa dig med tyvärr.
Ha en fin helg. /Anette

Gratishav sa...

hej
jag har en tävling i min blogg där du kan vinna ica presentkort 250kr:
http://gratishav.blogspot.com/2011/06/tavla-ica-presentkort-hos-mig.html

hoppas du vill vara med.
kram
Lili

Monica sa...

Hejdu, jag kom på svarsvisit :)
Trevligt ser de ut hos dej också.
Jag förstod att ni har fått regn, det saknar jag och min gräsmatta!
Här i södra Finland skulle vi behöva det.
Nu sätter jag mej på terassen med ett glas vitt, och njuter av att kunna bjuda myggjäklarna på ett kvällsmål ;)

Ha det bara
Monica

Anonym sa...

Du har det så mysigt runt dig med valp, husvagn, fiskegubbe, pioner och liljor! Tack för dina rara ord och för att du vill delta i min utlottning:)

Kram Eva-Mari

mammi sa...

Tack för titten. Härliga bilder och sommarväder har vi också. Ang din valpträff som måste de ha varit kul. Du nämnde bl.a Gråhund, det har jag haft när jag var 10-12 år. Hon hette Ketty, en riktigt rejäl dragare. Väldans bra dragare i snö, om det inte fanns en mur i vägen. Hände mig. Jodå blåmärken är borta för länge sen !!! Vilken stor firre du visa. Har faktiskt aldrig smakat Gös nån gång.
Ha det så gott
Kram

Ninnis sa...

Tack för titten inne hos mig och för dom fina orden.

Kram Ninni

sylvia sa...

hei.
så koselig med valpe treff,
nydelige små hunder,
tener både mennesker å dyr hadde en flott tur,
flink fisker du har,
dine blomster er så skjønne, virkelig vakkert med iris å valmue, helt vidundelige farger.
takk for din omtanke ang flommen, ja den er forferdelig,
vi bor nesten helt på syd spissen av norge så her er det ikke flom, ikke ved sjøen, men ved innlandsvann, grusomt for de det gjelder,
ønsker deg en nydelig mandag å 2 pinse dag,
klem fra sylvia

Källeboda lantliv sa...

hej vad kul att du kikade in till mig ..nu tar jag en kik hos dig ...ses igen ..kram jeanette.kallebodalantliv

Märta sa...

O vad gott med gös!
Pioner är verkligen en flott blomma! Synd att regnet gjorde så stor skada på mina.
Ha det gott! Kram!
Märta

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan! Så fin hunden er, og det er gøy med besøk av andre valper så de får løpt, lekt og herjet fra seg. Mye energi i sånne små vofser!
Tenk at peonene dine blomstrer, det gjør de ikke her, men like før tror jeg. Ha det godt min venn, vi blogges ved.
klem

Unknown sa...

Så mycket fint hos dig, valpar är ju bara föör ljuvliga!
Hoppas du har lite ledigt efter arbetshelgen och kan vila lite!
Kram Allis

Stina sa...

Tittar in till dig...måste kolla så du är på benen och det verkar vara full fart här:)
Hoppas allt är bra med dig...här börjar det återgå till det normala igen. Har varit lite mycket nu i vår men nu tror jag det ska lugna ner sig :)

Ha en skön sommar så hörs vi!
Största kramen till dig.

Anki sa...

Härlia bilder och vad roligt med valpträff!
Svärsonen fiskade gös häromdan och jädrar i min lilla låda vad gott det var!
Nja, nån större hjälp är jag nog inte till när det gäller bloggen, här strular det oxå så jag håller på att bli tooookig!

Hoppas du får en finfin dag...här står det som spön i baken så det blir en innedag, men jag är ju inte direkt sysslolös om man säger så, hihi!

Kram kram!

Anki sa...

Haha, ja det står som spön i backen ska det ju va, huuuur det kan bli!

Kram igen!

karina sa...

Hejsan!
Tack för rundturen och en gös är aldrig fel. Hade tänkt cykla ner och få mig lite frukt men det regnar och när jag läst dina inlägg så kom jag på att, vad sjutton jag har ju jordgubbar att ha till fikat. Så nu blir det smultron och jordgubbar och kanske lite grädde (måste tänka på att underhålla ringen). Ha det gott, Karina.

Maud sa...

Kikar in och vill bara se hur du har det.Mysigt med en liten valp...
Tack för din goa kommentar
Kram Maud

Herr Nilssons Fru sa...

Valpar är som små människorbarn de växer alldeles för fort!! Kul de där med valpträffar.

ang bilder i bloggen, ibland blir de så där hos mig också, men då stänger jag ner och loggar in på nytt, då ser man avstånden o kan ändra dem till rätt...kanske synd att kalla de genväg men de är endå en räddning när man inte annars vet hur!! fniss

Kramiz

Änglarnas hus sa...

Ljuvliga blomsterbilder du bjuder på!!..Och rätt tillagad Gös är mums!!

Ha det gött! Kramis Sanne

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vad gott med gös!
Pioner har jag blivit mer och mer förtjust i så jag håller med dig om att de är fina :-)

Birgitta