torsdag 21 juli 2011

En dag i nostalgins tecken

Hej på er! Ja, än har det inte blivit något målat fotat! Det regnar så fort jag ska försöka komma ut med kameran, så nu ger jag snart upp. Ånej, förresten, nog har jag väl lite bättre tålamod än så. Men ni får ge er till tåls lite till med det målade.

Idag har jag haft en riktigt trevlig dag. Gubbens svärdotter, Lina, kom hit med deras bil på förmiddan. Det var meningen att gubben skulle kolla över bromsar och annat på den nu. I gengäld skulle hon klippa och ordna till Fia. Efter en stund knackade det på dörren igen och då var det min gamla kompis, Carin, som kom. Vi har bott grannar och gått i samma klass i 8 år. Varje år skickar vi julkort och födelsedags-kort till varann, men det var evigheter sen vi träffades. Tror hon var hemma hos mig senast när jag bodde i lägenhet och det är ett tag sen.  Nu hade vi bestämt att vi skulle träffas idag och då passar naturligtvis gubben på att bestämma med svärdottern samma dag! Nåväl, det gick ju bra det också. Vi har haft en jättekul dag. Det var så roligt att träffa henne igen. Pratade inte bara gamla minnen, inte så kul när svärdottern är på besök att höra om det, men lite blev det allt. Nu har vi bestämt att vi ska träffas igen till hösten. Och denna gången ska det bli av!!!


Här har vi en liten vovve som det är synd om! Stackars lilla Fia fick stanna hemma när husse skulle till affären. Hur skulle hon bara överleva det? Och så matte som kommer med den förbaskade kameran hela tiden, haha. Syns inte så bra på bilden att hon är klippt, men det är både tassar, öron och bröst som blivit behandlade av sax + rakmaskin. Det förstnämnda gick förvånansvärt bra, men rakmaskinen gillade vi inte!!


Det blev sen eftermiddag innan tjejerna begav sig hemåt. Efter en knapp halvtimme knackade det på dörren igen och denna gången var det gubbens barnbarn, Alex, som kom. Han ska vara här nu i helgen medan mamma och pappa är på en liten resa. Han är ju 11 år så han klarar sig bra på egen hand, men helt ensam kan han ju inte vara.

Ja, nu är det bara tre arbetspass tills jag går på semester. Fredag 15.30-21.15, lördag 7.30-13.00 + 17.00-21.00 och så söndag 7.00-17.00. Ni kan tro att jag ska njuta när jag kör hemåt på söndag em. Vi ska inte iväg till husvagnen direkt. Gubben har lite att sköta nästa vecka. Bl a ska han till lasarettet två dagar (inget allvarligt) och så ska han lämna tillbaka nyckeln till jobbet nästa fredag. Kommer nog att kännas konstigt efter 32 år. Han har förresten tackat ja till jobbet i Vimmerby så efter halva augusti kommer jag att vara gräsänka här. Kommer nog att kännas konstigt det också!!

Hoppas ni får en fin helg, även om väderleksrapporterna inte visar på något vidare väder. Men man kan ju mysa inomhus också. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

10 kommentarer:

Lisa sa...

Hej.. Ibland är det härligt med dagar som bara blir som dom blir eller hur. Härligt med vänner och barnbarn. Söt hon blev lilla nyklipta vofsen. Vår hårboll skulle också behövt en omgång. Ha de så gott och snart får du njuta..

Kram Lisa

Änglarna finns sa...

Mys..med massor av besök!
Förstår att det skall bli härligt med semester!
Ja du detta väder..men här har det iaf varit bra i 3 dagar!
Önskar dej en fortsatt skön kväll!
Kram Annika

Monica sa...

Vilken rolig dag du har haft med både väntade och oväntade besök!
Och er lilla hund blev ju jättefin! Så söt hon är!
Hoppas att vädret blir bättre tills din semester börjar!
Kram, Monica

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

God morgen!
Forstår du gleder deg til ferien, tenk så skjønt det blir! Håper du får et nydelig ferievær!
Ha en fin dag.
Klem

Hanna sa...

Ha en fin helg.
Kram
Hanna

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härligt med gamla vänner:)

Kram Annica

Min plats i solen sa...

Hej Elzie!

Tack för din rara kommentar hos mig. Den värmde gott kan du tro! :)

Tack vare din kommentar hittade jag dessutom hit till din lilal vrå av bloggvärldn. Här ska jag kika runt ordentligt nu. :)

Ha en fortsatt fin sommar!

Kram Lotta

skifferhuset sa...

Så härligt med dagar som blir lite som de vill, inga måsten bara ha kul! Ha en skön semester! Kram Iréne

Maria sa...

Hej på dig. Kikar in en liten sväng nu efter min semester. Nu jobbar jag igen och är tillbaka i bloggens värld igen. Kram Maria

Ullis/Leva på landet sa...

Ja ibland kan det bli mycket samma dag, men alltid kul när man får besök. Vilken liten sötnos ni har.

Kram Ullis