söndag 7 augusti 2011

Vilket uppvaknande!

Hej på er! Ja, i morse vaknade man till tonerna av ett regnande som inte var av denna världen. Det slog ner i våra stuprännor så det skvätte åt alla håll. För att inte tala om att fönsterna blev "putsade", åtminstone på utsidan, haha. Men det kunde behövas lite regn här för det var väldigt torrt och dammigt. För att inte tala om alla spindelnät som varit överallt här.


Här har vi Fia som står och håller koll på vad grannarna sysslar med. Denna donnan är otroligt vig. Hon tar "sittande" höjdhopp över stängslet och rusar efter husse. Det är  framförallt när han försvinner som hon vill hänga på. Jag fattar inte hur hon kan. Men hon tränar bakbenen ordentligt varje dag, haha.  Vi satte ju upp stängslet (ja, vi och vi, var väl snarare gubben som gjorde det, hm!) för att hon skulle kunna gå lös innanför, men men, man får passa på henne.

Häromdan var vi ute och åkte lite grann. Skulle leta upp huset där gubbens mor bodde som liten. Och här är det:


Att folk kunde bo på det viset. Svårt att förstå för oss bortskämda nutidsmänniskor. Här är det väl visserligen lantligt, men något shabby chic är det inte. Måste ha varit kallt, även om dom hade en öppen spis att elda i. Var man inte välförsedd med pengar så fick man ta småkrafset som låg i skogen och elda med. Nu såg det ju inte så farligt ut, men på vintern. Huga!!!

Vi hade besök av sonen med familj i torsdags. Det var en solig och fin dag så vi passade på att ta de små busungarna ner till havet så dom fick bada. Och som dom njöt. Flickebarnet bara satt mest hela tiden i vattnet.


Storebrorsan var lite djärvare och hoppade från bryggan. Men så är han ju två år äldre också.


Ja, nu har det gått två veckor av semestern. Vi har mest slappat och tagit dagen som den kommit. Skönt att kunna göra det. Tiden går alldeles för fort bara.

Sonhustrun, Eva, talade om för oss igår att dom hade massor av körsbär på sitt träd nu. Så om det här regnet stannar av under dagen tror jag att vi ska gå och plocka lite. Nu är det alldeles för kladdigt att plocka dom. Skulle vilja göra lite sylt. Och gubben vill äta dom naturella...!

Önskar er en fortsatt skön augusti. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

14 kommentarer:

Monica sa...

Vilken härlig semester ni verkar ha! Precis så ska man nog göra för att vila upp sig ordentligt - bara ta dagen som den kommer!
Och att umgås med barnbarnen är ju alltid roligt!
När du skriver att ni badar i havet, så undrar jag förstås var ni bor...

Du undrade över min hortensia (den som Vincent har valt...) och då kan jag berätta, att den heter Hydrangea macrophylla "Teller".
Men det finns en massa sorter, som är liknande. Och sen beror färgen ju på, om du har sur eller basisk jord...Har du sur jord kan dom bli blå!
Må så gott, kram, Monica

Bittan sa...

Ja OMG vad det regnade det var likadant i Karlskrona där vi har befunnit oss i helgen. Kanonfin solig dag igår som helt plötsligt ändrades på kvällen till världens åskoväder.
Mysigt ändå att sitta inne i förtältet och umgås o käka gott.

ha det så bra

Kram Bittan

Lisa sa...

Regn här med. Men vilken ljuvlig liten stuga. Ja tänk hur de var förr. Då hade minsann inte alla egna rum inte. Ljuvliga barn och sommarbilder. Ha en fortsatt skön semester nu...

Kram Lisa

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
oi...tordenvær kan vel være så som så...men med regnet får en jo vasket både hus, vindu og bilen med...he,he...
her har sommeren også gått i familiebesøk, kos med barnebarn og masse sol...hærlig, den siste uka skal vi være hjemme og litt på julibakken...
Ja du, tenk at de kunne bo i et slikt lite hus - fint var det jo, men å bo der...neeei...
Ha en super kveld...

Brit. (lille meg) sa...

Så mye hyggelig du har å fortelle!
Det er en skam at det er så lenge siden jeg besøkte deg her! Men, om det er noen trøst, så er det ikke bare du som ikke får besøk.....
Tenk at dere har hatt et så kraftig regnvær! Godt at det er over nå,da...
Ønsker deg også en fin august!:)

bakom berget sa...

Hallå på Dig! Va kul att läsa om din sköna semester. Men visst är det rätt intressant att se vilken skilnad på standard då och nu. Man var glad åt vad man hade och man rättade munnen efter matsäcken. Jag funderar och jämför lite med dagens krav. Stugan är i vilket fall som helst helt underbar.
Ha det gott och njut av det som är kvar av sommaren.
Kram Åsa.

skifferhuset sa...

Ja här regnade det som sjutton oxå och i dag måndag är det "svinkallt" hösten närmar sig med stormsteg!Så mysigt när man har barnbarnen hos sig och kan få rå om dom! Kram iréne

Cathrin sa...

Ja regn fick vi oxå....massor, men det bådar ju gott för alla kantareller. Vilka underbara bilder på lilla Fia och barnbarnen, och lilla huset HELT underbart, men vilken skillnad på bostäder förr och nu.
Kram ar från Cathrin

Black Iris sa...

Jag tror nog att Fia har smygtränat med Stenmark på dessa hopp. Det är nog bara de 2 som klarar det..
Den lilla stugan ser så mysig ut men jag förstår vad du menar, om det med vintern..

Kram Maidi

NICOLINAS BONING sa...

Hejsan gumman!

Är han dålig eller vaddå?!
Vilken tur att ham och den nya familjemedlemmen har hittat varandra totalt, men jag hoppas att även du får en hel del kärlek av den lilla godingen åxå...och jag menar inte Ingvar alltså ;-)

Här bakom min rygg ligger 2 st blivande föräldrar och sover middag efter att målningen av det nya trädgårdsskjulet blev avbrytet av en regnskur.
Själv går jag fram och tillbaka och bara njuter av att det blir målat utan att jag behöver göra det själv den här gången:-)
Jag är mycket bättre i ryggen men har fått ont på fler ställen i och med det att jag går som ett S...fniss...men det går väl över såsmåningom.

Ha det bra tills nästa gång vi höres. Peter hälsar till er båda.

Kramar / Birgitta

Viola sa...

Vilka härliga semeserbildr och FIA så go...gissa om det är hålligång på Bossgård, har fått en vilde till valp :) kram

Lätta och Goda recept sa...

Hej,
vilken fin liten vovve ni har. Verkar vara nyfiken :-)
Härliga bilder du har på barnbarnen, så söta så.

Om du är intresserad av att handla scrap till bra pris så kika in på min bloppis;
http://susannesbloppis.blogspot.com/
Har bestämt att lägga ner mitt kortmakeri.

Kram på dig och fortsatt skön semester

Pia sa...

...och DET regnet har vi nu här, i Åbo! Vår lilla hund verkar vara som eran hund i vighet! Jag tror bestämt att vår hund är en ny kattras!

Trevligt att få besök av dig, här i blogglandian!

-Pia-

Bea sa...

Hej!
Jag kan inte klaga på regnväder i sommar, tvärtom aningen torrt och vattenslangen har varit i beredskap mest varje dag :(
Den lilla stugan är verkligen mysig, men ack hur det var förr med alla bekvämligheter!! Vi är absolut bortskämda med all utrustning som bara "måste" finnas idag för att göra dagen.
Hoppas solen skiner snart!
Må gott! /Bea