söndag 22 januari 2012

Ja, se det snöar...!

Hej på er! Ja, nu kommer den, snön, som vi inte vill ha!! Det har snöat nästan hela tiden sedan igår middag och jag känner inte alls för det. Men det är bara att ta tjuren vid hornet och göra som vädergudarna vill!!

Idag har jag varit runt här hemma och fotat mina orkidéer. Det är allihop gamla orkidéer som blommar om, vilket jag är otroligt mallig över, hihi.


Det här är min äldsta orkidé. Den har så många blommor och stängeln är så lång så det är svårt att få upp den. Svår var den att fota också, men ni ser ju blommorna ändå. Har säkert varit ett 20-tal blommor på den.


Den här är också rätt gammal och jag tycker den har så fina blommor. Försökte ta lite närbilder men det blev för mörkt för det. Men ni kan ju förstora bilderna om ni vill. Det var längesen den här blommade så jag blev väldigt glad när jag såg att det kom en stängel med knoppar på.


Den här fick jag av son och sonhustru när jag fyllde år förra året. Den blommade rikligt då, så inte trodde jag det skulle komma blommor igen så snabbt. Den är lite mer rosa men läcker i färgen.


Den här orkidén tycker jag också om. Lila och lite annorlunda än de andra jag har. Så kul med lite blommor nu den här tiden på året.


Den här "blomman" heter alltså Fia och är hela 1 år. Varför hon hänger över soffryggen? Jo, husse var ju ute och skottade snö så då måste hon ha koll på honom (pipande och gnällande hela tiden!!). Dessutom var matte framme med kameran och då måste hon ju se vad HON sysslar med. Nyfiknare hund får man leta efter. Ni ser så snyggt det ser ut i soffan! Ingen mening att styla något när man har X2000 i huset!! Inga kuddar eller filtar får ändå ligga som jag vill.

Ja, nu är snart helgen slut. Vi har haft det lugnt här. Var barnvakter en stund igår när mamma och pappa var i stan och köpte födelsedagspresent till just den som behövde barnvakt (Casper som fyller 4 år snart) annars har vi inte gjort så mycket. Gubben blev klippt av mig idag. Är man för snål att gå till frissan och istället hotar med att köpa maskin och RAKA av sig håret, ja, då ställer jag hellre upp som frissa. Det blir väl inte så bra alla gånger, men man får ju vad man betalar för (dvs 0 kronor!!).

Nu är det dags för duschen och sen ska jag sätta mig och sticka igen. Hinner ju inte göra färdigt nåt förrän jag börjar på en ny sak, men jag lovar ni ska få se vad det blivit under veckan. Ha det så gott, ta det lugnt i trafiken så hörs vi!

Kram Elzie

25 kommentarer:

Monica sa...

Ja, här har det också kommit snö idag, den första för i år och jag vill inte heller ha den!"
Och nu spås det att det ska bli kallare också! Usch och fy!
Tänk att du får orkidéer att blomma om! Det lyckas jag aldrig med!
Förmodligen vattnar jag dom för mycket? Hur gör du?
Ha en skön söndagskväll, kram, Monica

Änglarna finns sa...

Hej vännen!!
Kom lite snö igår...idag har det bara kommit några flingor...men guud såå halt!!!
Visst är det vackert med orkidéer!!
Låter som om du haft en skön helg!! Fortsätt mys och bara ha det gott!!
Kram Annika

Gunillasljusglimtar sa...

Hej du! Ja vi två linnea o jag är banne mej lika på sättet oxå! Clowner bägge två(Jag lugnat mej med åren) Pratar lika mycket,det säger inte lite det! Va mysligt med nyfiken vovve! Vi har vart på IKEA men snöade inget förrän på väg hem en bit..kramelikram Gunilla

Vardag och flärd sa...

Du är ju makalöst duktig med orkidéer! De är så vackra och jag önskar att jag klarade av dem men ännu har jag inte lyckats få en enda att överleva.
Kram Eva

Hjärtruds Stuga sa...

Så fina dina orkideer är. Du har verkligen gröna fingrar.
Hundar och katter är bra på homestyling, men de har inte riktigt samma smak som vi tvåbenta. Jag brukar heller inte vara nöjd när de har möblerat om bland kuddar, filtar och mattor. För att inte tala om när de tuktar krukväxterna.
Ska bli kul att se det du stickat.

Ha en bra kväll.

Kram Karin

Fjellets datter sa...

...da kan du bare sende litt snø hit...vi har for lite!! Orkideene dine var nydelig og heldig er du som får de til flere ganger!

Nyt kvelden!
Klem fra Kristin

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Har også fått litt snø, som jeg ikke vil ha... Og i morgen er det lovet mer :(
Du er så flink med orkideer, får vel gå å se til min stakkars, nesten døde orkide. Kanskje det er håp, hihi.
Klem

Inger Marie sa...

Nydelige orkideer:)...ja,nå er det full vinter over det meste...vi får tenke at hagen har godt av litt dekke:)
God uke til deg:))

Rapport till Vänfors sa...

Ja du, här ligger snön vit också...vad ska man tycka egentligen? Underbara orkideer. Har en som jag fått att blomma en gång. De är ju helt otroliga, den blommade i 4 månader?? Sicken liten goding till vovv, inte lätt att vara nyfiken. Har "bytt" blogg då jag förstått att du är mer aktiv på denna.
Kram Annika

Snäckskalsdalen. sa...

Oh så fina orkidéer du har och omblommande. Men så har du en fin vovve också och den är nog minst lika fin som blommorna.
Vi fick snö igår och nu är den nästan borta redan.
Agneta kram

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilka vackra blommor, här kom det knappt ingen snö men det är glashalt, tyvärr....
Ha en riktigt fin måndag!
Kram/Lena

Tre Tanter sa...

Raraste blomman var nog Fia :)här har det oxå kommit massor utav snö, vad den nu ska här och göra när man längtar efter vår. Ha en fin vecka, kram från oss 3

skifferhuset sa...

Hej vännen! Orkidéer är väldigt fina blommer, finns här oxå! Fast Fia är väldigt söt oxå, vad är det för ras? Hoppas du fick stickat lite efter duschen! Kram Iréne

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag har inget tålamod med orkideer, tycker de är tråkiga när de inte blommar, så då åker de ut :)
Och nu du, nu vet jag... Med en X2000 hemma så kan du väl bara hoppa på och åka hit när det blir vårmarknad... hihi. Då slipper du ju köra, alldeles utmärkt tycker jag :)
Kram
Marie

Änglarnas hus sa...

Hejsan!

tack goa för värmande och tröstande ord hos mig...det har hjälp mig såå!!

Det var länge sdan jag surfade runt i blogglandia så jag har missat en del här...vackra orkideer är du duktig på ser jag :)

Ha en mysig måndagskväll nu!!

Kram, kram //Sanne

Elsa och Helena sa...

Hälsningen till Violan framförd:) Mina orkideèr blir aldrig så fina som dina tyvärr.
Finaste blomman är ändå lillvovven:)

KRAM Helena

Viola sa...

Den där rara Fia ser väldans rar och mjuk ut...skillnad mot en helvild stenhård labbe..gissa om jag är snygg i ansiktet med ett par sår...och jag som ska ta nytt passfoto imorgon :( tror du att det går och ta drulleförsäkring på den där helvilde som jag har :)

Ha en fin vecka, kram

Maria sa...

Här har också snöat...men jag gillar ju det :) Idag är en otroligt vacker dag med sol från en klar himmel. En riktig vinterdag. Så fin hon är din Fia. Mycket bus i den kroppen förstår jag.

Önskar dig en fin dag, kram Maria ♥

karina sa...

Hejsan!

Här har den första snön kommit och jag hoppas det blir den sista. Vad roligt att ha gröna fingrar och orkideer som är så vackra.
Ha det gott, Karina.

Lisa sa...

Hej du underbara goa..Ja du nåt ska de väl bli ändring på. Känner mig vergligen som en uggla ibland. Hahhaa ja du dessa gubbs, förstår om du klipper. min hotar med samma om han inte får ha långt hår sååå. Så söt den sista lurviga orkideen är. Vårat är sjukligt kär ialla filtar och mattor släpar och bäddar mys av allt. Orkideer är inget jag vågar mig på alls men är full av beundran över dina. Önskar dig nu en fin vecka gumman..

Kram Lisa

Gunillasljusglimtar sa...

Tack för titten gumman! Hälsa dit då du,hihihi o köp möe ljus,det gjorde jag,så gubben nästan svimma! hihihhi Kram på dej Gunilla

Bittan sa...

Det är potatisgratäng i portionsformar :-)
ha en fortsatt fin vecka
Kram Bittan

Äppelblom sa...

Så fina orkidéer du har. Jag har avlivat nästan alla mina, men en finns kvar.
Jag har friserat min gubbe sedan 1974 och han vägrar att gå till en riktig frisör. Nu för tiden är det så bra med de här korta frisyrerna som man får fram med en hårklippningsmaskin, så man slipper stå med bara sax. Enkelt!
Pengarna jag spar på gubben, lägger jag på mitt eget hår!
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram

Boutique Nytt & Nött♥ sa...

Ooo...
Så många fina blommor du har.
Jag får dom aldrig & blomma om.
Såå söt Fia är 1 år bara barnet.
Min lilla vovve hette åxå Fia. Blev 16 år blandras labbe & schäfer. Är ett år sen ganska exakt sen hon inte orkade längre. När jag tassar runt inne hos er Så är ni många som har vovvar Men nä inte ännu.
Önskar dig en härlig Onsdag
Kramisar
Sus

Anonym sa...

Waoooo,så ljuvliga Foto & sötis"voffs" ~ Nospuss ~
Ha en gooer da' /Kram Kram