tisdag 10 januari 2012

Ledig dag!

Hej på er! Ja, nu är jag inne på min andra lediga dag efter helg. Det känns att man behöver den här "avkopplingen" efter 24,5 timmar på tre dagar. Ryggen tar stryk, för att inte tala om axlarna. Men det är ju sånt man överlever också!

Igår var gubben och jag hos sonen och fikade på eftermiddan. Dagis var stängt så han var hemma med barnen. Kul att träffa de där busungarna lite. Om det är någon som undrar varför jag aldrig har några bilder på dom på min blogg så beror det på att föräldrarna inte vill att jag lägger ut några. Så var det med det. Förutom någon bild på ryggen kanske och det är ju inte så roligt att se, haha.


Har ändrat om det lite på mitt sidebord i vardagsrummet. Satte lite ljusstakar på brickan och tycker det blev rätt bra. Det både lyser upp och blir värme av dom.


Den här korgen målade jag en gång när jag låg på lasarettet. Den blev då lila och grå! Nu har jag målat den vit (för några år sen!) och lagt mina värmeljus i den. Underst ligger en broderad duk som blivit lite missfärgad så därför får den ligga där som skydd. Zinkburken köpte jag före jul och tänkte ha ljus i, men tycker den är lite för liten så det blir nog något annat att stoppa ljusen i istället.


Köpte ett kuddfordral av Bittan före jul. Tyckte den passade bra på vår säng. Carpe Diem inför dagen är väl inte så dumt? Fin var den också med spets istället för vanliga knytband och lite spets och snöre i sidan.


Den här fina tegelpannan köpte jag av en tjej före jul också. Nu är det bara det att jag inte kommer ihåg vad den tjejen hette. Känner mig så dum. Hon som målade den bor i närheten av Kalmar i alla fall så om någon vet vem jag menar så får ni gärna tala om det. Tryckte bort hennes blogg och det känns inte alls bra. Så kan någon hjälpa mig så blir jag tacksam. Tycker den här versen är så fin. Och snyggt skrivet var det också. Den står på byrån här i rummet så jag ser den hela tiden jag sitter här.

Det var tacksamt att fota idag i alla fall. Anledningen är den här


Snö! Det började komma igårkväll och nu har vi väl en 5 cm tror jag - som ska smälta bort framåt eftermiddan då det kommer regn. Du milde tid vad man kan bli trött på det här! Är det inte bättre att den ligger nu då den ändå kommit ner?

Nej, nu ska jag göra lite nytta igen, innan det är dags att gå och klippa sig klockan 5. Brukar aldrig ha sån sen tid när jag klipper mig så jag trodde faktiskt att jag skrivit fel, haha. Klockan 9 brukar vara min standardtid för då hinner man lite annat också på fridan.

Har varit lite dålig att kommentera de senaste dagarna, men ikväll ska gubben titta på hockey och då tänkte jag gå ut i bloggvärlden lite. Ska bli kul att se vad ni hittat på. Till dess önskar jag er en fin tisdag. Ta hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

25 kommentarer:

Hjärtruds Stuga sa...

Lediga dagar är de bästa dagarna. Speciellt dagar då man inte är fullbokad i kalender utan kan ta dagen som den kommer.

Vilka fina ljusstakar du har. Jag tycker att det är så fint att ställa dem tillsammans så som du gjort.

Njut av din lediga dag.

Kram Karin

gunsan sa...

Väldans fint med ljusstakarna på den vackra brickan;)

Kuddfodral får man aldrig för mycket av o den med Carpe Diem är såååå fin;))

Härligt med ett frissabesök, hoppas att hon har nån färsk skvallertidning som du kan blada i;))

kramizzzzzz

Monica sa...

Jaså, ni har också fått snö nu?
Det kommer allt längre söderut...
Jag är ju glad, så länge vi slipper!
Har just kommit in efter en lång promenad i strålande solsken, nästan vindstilla och ca 5 grader. Härligt!
Må så gott, kram, Monica

Stina sa...

Den där fina tegelpannan har jag också sett på en blogg, men jag kommer inte heller ihåg var...tror du vi håller på att bli gamla hihi.

Jag får inte heller visa bilder på min äldsta sons barn, men den andra sonen har inget emot att jag visar deras sessor :)

Vi har också lite snö och 3 grader kallt. Vi har haft 10 grader kallt några dagar så nu har jag fått en liten dos av vintern :)

Nu ner i tvättstugan.

Ha det bäst!
Kram Stina

Vardag och flärd sa...

Tegelpannan tror jag du köpt från http://vitahemligheter.blogspot.com/. Vilket vackert kuddfodral, så ljuvligt!
Lycka till hos frissan och ha en fin dag!
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Vi fick lite snö i natt, men sen kom det en termperaturförändring och så blev det varmare och blaskigt - så var det med den snön!
Du har det så fint på ditt sideboard!
Agneta kram

Monika sa...

Hej vännen!

Hoppas du fått njuta av din lediga dag!

Så jättefint du gjort på brickan. Och vilken vacker skylt. Jag älskar allt som har vackra texter. Och är det gjort på återvunnet material är det ännu bättre :o) GILLAR! :o)

Hoppas ni får behålla snön. Annars får jag väl posta lite av våran till er. Vi har gott om den varan nu. Och kallt! Igår hade vi -26. Idag strax under -20. Så det går åt rätt håll.

Jag har inte heller visat några barnbarn på bloggen. Men har massvis med helt underbara bilder av mina älskade sockergryn :o)

Mys & Må så gott!

Kram
Monika

Inger Marie sa...

Hei Elzie:)...lovely...me like:))
Håper du har fått slappet av i dag og samlet krefter:))

Bittan sa...

Hej !
Nu vet du precis hur du ska leva ...med de budskapen !
Tegelpannan är superfin,har sett liknande mned en ljushållare på,
kanske läge att klättra upp på taket och låna ner en att pimpa :-)
LillPrinsen får visas eftersom hans mamma både bloggar och fb,däremot "heter" ju barnen Prins och Prinsessa och Darlingen Darlingen här. De döptes till det från början så det hänger med.

Må så gott
Kram Bittan
Må så gott Kramelikram

Änglarna finns sa...

Gokväll vännen!!
Så fina saker du visar..!! Kuddfodralet..var såå fint liksom tegelpannan!!
Brickan med ljusstakarna..blev också jättefint....!!
Ha en fortsatt mysig kväll..och hoppas att håret blev bra!!
Kram Annika

Uttan sa...

Här är det ledig vecka i husvagnen i Falun. Så jag sänder en hälsning därifrån.

Fin kudde och tegelpanna.....
Ha det gott.
Kram!

Maria sa...

Fin dag och fina bilder du visar. Ja här kom också snö...men nu är den nästan borta. Vila nu ordentligt efter allt jobb.

Ha det så gott kram Maria

Susanne sa...

Hej!
Visst var kakan god o nyttig ;))
Har en likadan tegelpanna och det är Emma som gör dem....vita hemligheter heter bloggen!
kram susanne

Cathrin sa...

Hej där!! Ja jag hittade hem till slut från skogen:-) Fin kudde du köpt....hon kan den där Bittan. Pannan likaså.....väldigt mycket gillar jag den. Ja men precis varför ska det drösa ner snö om den ändå försvinner lika fort?? Kram på dej Cathrin

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hejsan Elzie!
Tack för dina fina hälsningar till mig! Hoppas att du får ett fint år 2012!
Härligt med lediga dagar efter så mycket arbete! NJUT!
Härliga nya ting och mysigt med ljusbrickan!
kram
nina

Gunillasljusglimtar sa...

Hej goa Elsie! Kul att höra ifrån dej igen! Kan inte hjälpa dej tyvärr med tegelpannemysteriet...Hoppas du hittar henne. Ja jobbet gör att man ibland är slut i huvudet om inte annat(psykiskt)...Men så långledig nu.Ha det riktigt göt nu..kramis Gunilla

Marie Louise sa...

Så fint på brickan♥..vackert med många ljusstakar tillsammans!...Har för mig att jag sett dessa tegelpannor med text på någon blogg som gör dem..men det finns ju säkert fler som gör dem kanske..jättefina iallafall kram Marie

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilket fint kuddfodral och för att inte tala om tegelpannan!
Kram/Lena

karina sa...

Hejsan!
Vi är nog båda ett riktigt "gammpar". Här sitter mannen klistrad framför Tv när det är sport och jag med något handarbete "ler". Var är väl en bal på slottet mot det. Så smart med parrersunderlägg så det ska jag komma ihåg när jag ska duka fint,och den där takpannan ska jag kopiera. Så snyggt och enkelt pyssel för en annan som har så många trasiga pannor. Hade tänkt att måla med oljefärger men det var snyggare med en text. Roligt att gamlingarna också får fredagsmys för de är de värda, tänk en del som tänkt ta bort kaffestunden för dem, för att spara. Ha det gott, Karina.

Tre Tanter sa...

Skönt att gå till frissan och visst är det härligt med nostalgi!

3 tanter

Black Iris sa...

Fina grejer du visar idag. Just nu håller jag på och målar 6 ljusstakar som jag också har tänkt ställa på en bricka. Det är så fint.
Tegelpannan blev jag väldigt förtjust i och jag såg att en av dina kommenterare visste vilken blogg det var på. Ska gå in till henne nu och kika..

Kram Maidi

Skogslyckan sa...

Så mycket fint du visar, gillar verkligen brickan! det där med att visa barnbarnen är svårt. Jag har varit lite restriktiv, men föräldrarna tycker det är okey, och då gör jag det nån enstaka gång.
Tack för fina ord om min månadsdukning.
Kram Pia

skifferhuset sa...

Förstår precis vad du menar med ledigt efter så många timmars jobb, jag gör 20 tim på 2 dagar, så jag vet hur man känner sig! Härliga bilder du visar! Fortsätt att ha det gott! Kram Iréne

Gunillasljusglimtar sa...

hej Elsie! tack för titten,FÖRSTÅR om du ej våga åka bil på länge..varit med om några incidenter också som gjort att man blivit skraj!Man får minsann ta vara på livet,det är inget annat...ha det gött Kram Gunilla

emmashem sa...

Det är jag som gör tegelpannorna:)
Kram Emma