torsdag 5 januari 2012

Trettondagsafton

Hej på er! Ja, så är det trettondagsafton och här sitter vi som ett gammalt par, haha. Ja, jag ska inte klaga, har plockat ner julen idag och känner mig inte alls redo för någon bal eller annat skojsigt.


Det lät som det skulle vara en hel del festligheter när man pratade med folk i affären idag, men vad är väl en bal på slottet??? Rätt stel kan jag tänka mig!

Strunt i det. Som sagt så plockade jag bort julen här idag. Blev som vanligt, lite mörkt i vardagsrummet när granen kom bort, men annars tycker jag det var rätt skönt att få undan allt. Har bara lite i köket kvar att fixa till.


Den här helgen är min jobbehelg. På fredagskvällarna har vi alltid fredagsmys för de gamla. Det är mysigt tycker jag att ha lite extra, utöver kvällsmaten, så dom känner att det är lite annorlunda också. Den här veckan är det min tur att fixa det "mysiga" och jag kom överens med min jobbarkompis att jag skulle köpa Almandy tårtor. Det har varit mycket chips och liknande den senaste tiden så nu fick det bli en tårtbit istället. Stack in i affären vid jobbet och handlade 5 stycken igår!!


Den här ljusslingan köpte jag av Violan för ett bra tag sen men har inte visat den innan. Den ligger på hyllan i sovrummet och där tyckte jag den kunde få fortsätta vara. Den är så söt med de små blommorna.

Lilla Fia har varit hos veterinären idag och tagit en spruta. Hon hade varit duktig och inte sagt något, inte heller bitit tjejen som stack henne! Husse vägde henne och det visade sig att hon väger 13,5 kilo. Tur att nån i familjen håller sig slank!!

Nej, nu ska jag gå och sätta mig jämte gubben i soffan och titta på hockey. Dvs han tittar, jag sitter och stickar! Han får sitt lystmäte idag för det är hockey precis hela kvällen. Ja, du milde!

Hoppas ni får en fin helg. Ta hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

15 kommentarer:

gunsan sa...

Myspys värre, det låter verkligen skönt hemtrevligt, du stickar o guben kikar på hockey;))

Duktig liten Fia måste jag säga;))

Ha en toppenhelg du också;))

kramizzzzz

Hjärtruds Stuga sa...

Hej! Min kväll var likadan som din. Gubben tittar på hockey och jag virkar. En bal på slottet hade jag inte orkat idag. Imorgon ska jag på barnkalas så det gäller att spara på krafterna.
Ha de gott.

Kram Karin

Monica sa...

Ja, här har julen också åkt ut, så nu får man se fram emot våren! Än så länge har vi det ganska blåsigt här, men fortfarande bara plusgrader!
Trevligt för dom gamla att ni ordnar litet extra när det är fredagskväll!
Kram, Monica

Englagård sa...

Vi har också haft en lugn trettondagsafton, vi brukar aldrig fira den något särskilt. Har inte plockat ner julen ännu men snart så,funderar vad man ska ha på granens plats i stället. Jag föreslog en buske från trädgården men fick inget gehör för den iden:)

Ha en fortsatt skön helg
Kram Karina

Monika sa...

Hej hej!

Låter toppen det där! Ingen bal på nåt slott slår en mysig hemmakväll! I alla fall inte i min värld! :o)

Jättefint på den rara ljusslingan på hyllan.

Här har granen åkt ut men annars är julen kvar. Men det kliar in fingrarna att röja resten av julen också :o) Men det får vänta några dagar till iaf!

Ha det gott och trevlig helg!

Kram
Monika

Änglarna finns sa...

Hej vännen!!
Visst är det skönt att få bort julen..men håller med dej..att det blir tomt efter granen!!
Såå mysigt för dom gamla!!
Ha en fortsatt mysig kväll!!
Kram Annika

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Det var mig en söt ljusslinga!

Kram Annica

Bittan sa...

Haha blev ingen bal här heller, jobbade till halv nio och darlingen hade jour men vi överlevde det med :-)
Såg du småkronornas bedrift i natt ?

Kram Bittan

Änglarna finns sa...

Hej vännen!
Kika gärna in hos mej..du har någonting att hämta där!
Kram Annika

Lisbet sa...

Så fint med ljusslingan.
Låter mysigt som ni har det.
Ha en skön söndag!
kram

Maria sa...

Mysigt och lugnt och skönt. Ne en bal är nog stel och tråkig.
Må så gott från Maria

Lilla Rummet sa...

God fortsättning!

Här har också en barrande gran åkt ut men ljusstakarna står fortfarande kvar som sprider lite ljus.
Jättefin ljusslinga du har.
Ha de gott
Kram Britt

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Nu blev jag ju nyfiken på vad du stickar... Det glömde du tala om :))
Ibland kan det vara skönt med bara lite myspys i soffan. Men behöver det också.
Kram
Marie

skifferhuset sa...

Haha vi satt oxå här som ett pensinärspar på trettondagsafton, mannen var dålig annars brukar vi alltid ha lite folk här men icke detta år! har oxå en sådan ljusslinga från Viola, den ligger på spismuren och får även den ligga kvar! Hoppas ni hade en fin fredag kväll på jobbet, jag jobbade oxå denna helg! Ha det gott vännen! Kram Iréne

NICOLINAS BONING sa...

Mysigt med slingor,det blir iaf lite ljusare när man har dom igång nu när julen är borttagen.

Vi åkte fram och tillbaks till Grums på trettondagen och firade prins Elliot, 25-åringen och 30-åringen så det blev ett ganska tidigt sänggående när vi hade kommit hem igen.
Jag snusade i den lille i flera timmar och längtar efter att träffa honom igen,men först ska nästa komma ut så vi får åka till Stockholm för lite mer snusning.

Hoppas att allt går bra bara.
Hon säger att hon inte har tid före 17 januari för hon har en del skolarbete som måste in före det...fniss...men sen går det bra när som helst.
Ja ja, mna kan inte planera någonting när det kommer till bebisfrågor:-)

Här har Peter varit "duktig" och städat (dvs dammsugit m.m) datorn så nu funkar den inte alls...hmmmmmmmmmmmm...måste lämna in den för att se om den går att räddas eller om det blir en ny istället...suck...

Nu måste jag gå och jobba igen...fniss...men först fika rast;-)

Kramar Birgitta