tisdag 13 november 2012

Lite ledighet!

Hej på er! Ja, här görs det inte inlägg var dag inte! Är fortfarande hostig och i natt steg till och med gubben UPP och gick ut med hunden, haha. Själv känner jag mig halvdöd och det är jobbigt. Men jag har, sent omsider!, ringt till vårdcentralen och fått mig lite hostmedicin. Hjälper inte den inom några dagar så får jag väl gå dit istället. Man blir oerhört trött när man inte får sova på nätterna. Förstår dom som är trötta nu!!

Vi var hos min mor häromdagen och fick lite nyheter till livs. Hon har fått för sig att hon ska flytta till "hemmet" nu. Och jag tycker det är skönt att hon tagit beslutet själv. Hon hade t o m ringt till hemmet som ligger i närheten av där hon bor och bett att få komma och hälsa på, haha. Nu får man bara hoppas att hon får ett rum där snart. När hon nu vill själv alltså!

Hittade några foton på min farmor och farfar också. De är tagna på farfars 80-årsdag och jag tycker dom är så fina på dom. Här är det farfar själv. Den stackarn fyllde år på julafton! Jag tyckte alltid så synd om honom.


Ni ser det typiskt gulaktiga fotot från 70-talet, haha. På nästa kort så är farmor med. Det syns på bilden att hon inte är så pigg. Hon gick bort några månader senare.


Många fina blommor fick han. Min farmor hade den vackraste dahliarabatt jag någonsin sett. Där fanns hur många olika sorter som helst. Så synd att ingen gör den nu för tiden. Huset där dom bodde är numera uthyrt.


Hittade också den här bilden av min far och hans syskon. De är från vänster Rune, Sonja, Sigrid och far. Båda herrarna är också borta nu och damerna sitter svårt dementa på varsitt hem. Visst är det sorgligt?

Jag har fått fnatt på att göra fotoböcker! Nu håller jag på med en från 2009 och hoppas jag kan göra den klar snart. Det är riktigt roligt, faktiskt. Brukar ju scrappa mina foton, men när man ska göra från semestrar o dyl så föredrar jag nog fotoböcker. Det blir så hiskeligt stora album när man scrappar. Men kul är det!

I morgon ska vi göra något kul också. Vi ska åka hit!


Ska bli kul att komma iväg lite. Jag ska köpa julklappar, hade jag tänkt. Man får ju tänka på portmonän nu när gubben är arbetslös och då passar Gekås alldeles utmärkt, haha. Sen blir det ju en liten utflykt också.

Men nu ska jag göra gubben sällskap i tv-soffan lite. Och så hoppas jag att jag slipper hostan i natt så att vi får sova - äntligen. Jag har nog inte sovit mer än 3 timmar i natt och det är lite lite. Hoppas ni mår bättre därute och att ni har en bra vecka. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

PS! Lovar att jag ska ha gubben att fota mina nya glasögon någon dag snart!8 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Hoppas du blir av med den eländiga hostan snart så du får sova!
Så kul med gamla foton och att göra fotoböcker är inte dumt, man vill ju gärna spara och bläddra i.
Ha det så trevligt i Ullared!
Kram Eva

Himmel och Plättar sa...

Jag hoppas verkligen du slipper hostan så du får sova.

Jag känner så väl igen 70-talskänslan i de gamla fotona, jag har också sådana från högtidsdagar och semestrar. Ungarna brukar gilla att titta i mina gamla album från skoltiden och fråga ut mig om vilka alla killarna är ;)

Ha det så kul och kul på Gekås och krya på dig

Kram

Black Iris sa...

Oj, nu är det många år sen jag var i Ullared fastän vi har så nära.
Gamla gulnade kort har man gott om i gömmorna, och det är roligt att plocka fram dem..

Kram Maidi

Änglarna finns sa...

Så jobbigt med hosta!!!
Hoppas att du får sova bättre inatt!!
Ullared..hmm..var ju där för ett tag sedan..är inte riktigt min grej..tycker det är för stort..rörigt..och mycket folk!!
Men förstår att man kan göra fynd...så jag hoppas att du fått köpt en del..:)
Önskar dej en fortsatt mysig dag!!
Kram Annika

nattugglan sa...

Förargligt med hosta..det börjar ju då man ska sova...Hoppas du hittade några julklappar i ullred.

Herr Nilssons Fru sa...

Vilka härliga gamla kort. Slog mig att sedan om massa år, så sitter våra barnbarn o kollar in foto på oss o berättar om oss. FÅR VI HOPPAS...:) Livet kommer o går.

Ullared - oh så kul. Jag hade också gärna åkte dit innan jul, men i dessa trakter verkar jag vara den enda som vill de...snyft.

Kramiz

Monica sa...

Hoppas verkligen att hostmedicinen hjälper, för jag förstår hur jobbigt det är, att inte få sova på nätterna!
Så roligt att få se gamla foton!
Fotoböcker? menar du fotoalbum, där du själv klistrar in bilder och skriver bredvid? Eller skickar du in och får tryckta böcker?
Fotoalbum har jag gjort i hela mitt liv; jag håller på med nr 54 nu...
Och så håller jag på att skriva lite släkthistoria och scanna in gamla bilder till det! Det är jättekul!
Ha det så bra och krya på dig!
Kram, Monica

Hjärtruds Stuga sa...

Hoppas du mår bättre nu så du är pigg när det blir helg. På Gekås kam man verkligen göra julklappsfynd. Hoppas du hittade det du ville ha.

Ha en skön helg

Kram Karin