fredag 2 november 2012

Tid till eftertanke

Hej på er! Ja, så är det helg igen. Och inte vilken helg som helst. Alla Helgons Dag är det ju i morgon och det är starten på en underbar tid, tycker jag. Och då talar jag om tiden på våra kyrkogårdar. SÅ underbart vackert med alla ljus som tänds överallt nu.

Jag har jobbat till halv 2 idag, men efter middag, så åkte gubben och jag iväg på vår sedvanliga ljuständarresa. Först bar det iväg till hans föräldrars grav, kallt som bara den, men inget regn, konstigt nog. Brukar nästan alltid vara det annars när vi ska tända ljus. För att inte tala om stark vind!

Därefter åkte vi till kyrkogården där min far ligger och tände ljus i minneslunden där.


Jag vet att jag har visat dom här "ljusträden" tidigare, men jag har lovat min vän Judy i USA att visa hur vi gör vid Alla Helgons Dag, så därför kommer dom i repris. Tyvärr var det lite för ljust när jag fotade så man får inte fram den rätta känslan riktigt.


Så här ser det ut där man kan sätta blommor och ljus, om man vill. Däremot är det inte tillåtet att lägga kransar i minneslunden. Det tar alldeles för stor plats. Där är alltid så fint i den här "rundningen". Alltid står där massor av blommor, t o m mitt i vintern. På stenen ligger det granris som personalen lagt dit. Där brukar det rinna vatten när det är varmare ute.


Detta är mina morföräldrars grav. Som ni ser är det längesen dom gick bort, tyvärr alldeles för tidigt för att jag skulle ha en chans att lära känna dom. Lilla Märta födde fram 11 barn, inte konstigt om de blev sjuka! Morfar jobbade ju som stins. Därav det fina "märket" på stenen.

Den här helgen är jag ledig och det ska verkligen bli skönt. Ska försöka få lite gjort här hemma och så ska jag hälsa på mor, tänkte jag. Får väl se om gubben hinner hänga med, haha. Jag hoppas att ni också får en fin helg. Ha det så gott, ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie


14 kommentarer:

Himmel och Plättar sa...

Vilka fina ljusträd. Jag åker i morgon och tänder ljus och pyntar på våra gravar och tänder ljus i minneslunden till min mor som ligger begravd i Jönköping.

Ha en skön helg
Kram

Vardag och flärd sa...

Ja, detta är en vacker helg. Och minneslunden ser så fridfull ut, kan tänka det är vackert där i mörkret med alla ljus.
Ha en fin helg!
Kram Eva

Härliga Livet sa...

God kväll !
Det här är en fin och minnes värd helg.
Önskar dig en skön helg.
Kram Pernilla

Lisbet sa...

Så fint.
Något liknande som ert lyktträd har jag inte sett tidigare.
En skön helg till dig och gubben!
kram

Änglarna finns sa...

Godmorgon vännen!!
Så fint det är i minneslunden!!
Är så vackert med alla dessa ljus som brinner..denna helgen tycker jag!!

Önskar dej en mysig dag!!
Kram Annika

Gunillasljusglimtar sa...

Åh va fint du visar...Ja det är en speciell helg minsann där man får lägga kransar eller /och tända ljus! Ha det gott vännen...är ledig jag med denna helg! Kram Gunilla

Monika sa...

Mycket vackert och stämningsfullt. Idag tänder vi extra många ljus. Här råder ishalka dimma och regn. Så vi håller oss hemmavid.

Må så gott och trevlig helg på dej!

Kram
Monika

Min vindsvåning på landet♥ sa...

Såå...
Fint det är i rundningen & att det rinner vatten.
Kan tänka hur fint det är när det blir mörkt med alla ljusen.
Önskar dig en fin helg
kramis
Sus

nattugglan sa...

Va fint det va i minneslunden..Vi har här där jag bor en STOR sten/platta där det står nån vers..o så kan man sätta dit ljus och blommor.Ha en bra helg själv..kram

Monika sa...

Hej vännen!

Du har något att hämta inne hos mej! :o)

Fin söndag!
Kram
Monika

Rosor och ruiner sa...

Hej och trevligt att du lämnade ett avtryck inne hos mig! VIsst är Allhelgonahelgen fin, och det är så vackert att gå ute vid kyrkogården när det skymmer, med alla ljus som brinner överallt. Vackert och stämningsfullt!

Inger Marie sa...

Hei Elzie:)
Takk for din hyggelige hilsen:)..det er jo så med oss alle..noen ganger blir det litt ujevnt med besøk i bloggland..så det må du ikke føle på:)
Fint innlegg om allehelgensdag:)

Elsa och Helena sa...

Vilka fina bilder och märket på gravstenen känner jag igen. Pappa jobbade på SJ och farfar också. Även jag jobbade där en tid som biljettförsäljare och tågklarerare. Det var tider det:)

Författaren du frågar om är vad jag förstått populär bland ungdomar. Elsa älskar hans böcker:)

Själv försökte jag läsa en bok men fattade noll, den handlade om en man som satt mesta av sin tid i en brunn, ja hej och hå.
Må aldrig Elsa läsa denna kommentar, då blir hon nog djupt sårad av mammas ord:)

KRAM på dig Helena

Monica sa...

Konstigt, det här inlägget har jag inte sett förrän idag?

Så fint det ser ut med lyktträdet! Ja, numera är det väl vanligare med minneslund än med gravar. Många bor ju långt borta från varandra, till skillnad mot förr.

Min morfar var också stins och gick alltid i uniform, minns jag!
Må så gott, kram, Monica