torsdag 24 januari 2013

Årets kallaste dag - hittills!!!

Hej på er! Ja, de pratar om att det ska bli bara varmare på jorden, men själv känner jag att det börjar närma sig en ny istid. Fy sjutton vad kallt det är. -21 i morse!!! Inget vi är vana vid på de här sydliga breddgraderna, haha.


Har ni sett på maken? Just när jag hade gett upp och tänkte ställa ner krukan i källaren så visar sig dom små blommorna på pärlhyacinten. Man ska aldrig ge upp hoppet tydligen, haha. Ja, nu får den väl stå kvar tills de har blommat över i alla fall.


Just nu har vi ett ljuvligt väder med sol. Så det är inte bara av ondo att ha det kallt!!!

Värst vad jag är flitig härinne. Ni måste ju tröttna på att se mina inlägg dagligen. Just nu kan jag skylla på att gubben är hemma och då blir ingenting vettigt gjort. Ja, hushållsarbete måste ju göras - men resten!! Så nu när han och vår löpande lilla Fia, tog sig en promenad så passar jag på. Annars är det en slappedag idag. Brukar vara det när jag ska jobba kväll. Så nu missar jag Antikrundan ikväll igen. Får väl se när reprisen går!

En anledning till att jag inte har gjort något inlägg är att det händer inte mycket här. Dagarna går sin gilla gång med arbete, annars är det inget märkvärdigt.

Men jag hoppas ni har något roligare för er. I helgen är jag fri i alla fall och då ska jag passa barnbarn på lördag kväll. Så gubben lär väl sitta här själv och titta på ishockeyn, haha. Det är det viktigaste i livet just nu. Förutom att söka jobb. Vet inte hur många han har sökt men inte hört något från. Och nu är det inte det lättaste när så många som är yngre har blivit arbetslösa. Håhå jaja Det lär nog bli att han är "lyxman" fram till pensionen.

På tal om ålder så pratade vår chef igår på vårt möte, om åldern på de som arbetar inom kommunen. Är man YNGRE än 51 så är man ung. Är man ÄLDRE än 51 så är man gammal. Tack för den du, sa jag till honom, haha. Inte för att jag känner mig så gammal, men såna kommentarer lättar ju inte upp åldern precis!

Nej, nu är det dags att starta med middan. Ni får ha en fin dag så hörs vi. Kanske snabbare än denna gång t o m. Man vet aldrig när det gäller mig!

Kram Elzie

14 kommentarer:

bakom berget sa...

Titta ja!!! Finns det liv så finns det hopp. Fint med pärlisar.
Ja, nog är det kallt så det förslår. I lördags slog vi rekord. Vi hade -27 grader på morgonen. Brrrr...
Det var väl ett jäkla konstigt uttalande ang. ålder va!!

Ha det så bra!
Kram Åsa.

Carina Sjölund sa...

Visst är det så ibland. Har liksom ingenting att skriva om. Men oftas kommer man snabbt tillbaka :)

Burr vad kallt ni har. Här är det soligt och -7 grader. Nackdelen när solen skiner är.... att man ser ut smutsiga fönsterna är *L*
Ha en fin dag!
Kramen♥

Monica sa...

Inte tröttnar jag på dina inlägg i alla fall! Det är alltid lika roligt att läsa dina inlägg,dom känns som en trivsam pratstund!
Tänk att ni har det så kallt! Här har varit 5-6 grader kall och sol idag - så skönt!
Ha det gott, kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Har jag kommit på nåt under dagen jag ska blogga om har jag glömt det när jag sätter mig vid daton och foton är inte lätt att ta när det bara är mörkt när jag är hemma. Så inläggen kommer inte så ofta.
Hoppas din gubbe finner nåt jobb men det är inte lätt idag, tur att du har jobb.
Ha det fint!
Kram Eva

Hjärtruds Stuga sa...

Se där ja....små knoppar i krukan. Tur att du väntade. Ja det är inte lätt på arbetsmarknaden nu. Lyxigt att ha en lyxman hemma.

Må så gott

Kram Karin

Hanna sa...

Ha en fin kväll!
Kram
Hanna

Snäckskalsdalen. sa...

Jaa, jag säger som MOnica, det blir en liten pratstund och det är så mysigt.
Vi har jättekallt och har haft i två dagar och strålande solsken och underbar luft, men det ska visst vända igen, men jag är glad för dom två dagarna, man är liksom inte bortskämd längre.
Pärlhyacinter är så fint, en av mina favoriter som lökväxt vid den här tiden.
Agneta kramar

Cathrin sa...

Håller med.....ISTID, brrr.När jag gör min köttfärssoppa så bryner jag färs och lök sen lägger jag över allt i en gryta och häller i krossade tomater köttbuljongtärning vatten grovt rivna morötter vitlök och kryddar med salt grvmald sv. pepper paprikapulver och spiskummin och ev pasta i miniformat.. Kramen Cathrin

Black Iris sa...

Ja. usch va kallt det varit men idag blev det plötsligt lite mildare..
Det verkar vara en hel del som inte vet vad de ska skriva om men rätt som det är blir det ett litet inlägg i alla fall.

Kram på dig
Maidi

Elsa och Helena sa...

Hihi, det händer inte så mycket här heller! Var ju på Formex i alla fall och det var jättetrevligt:)

Du, dom på kommunen kan slänga sig i väggen hehe. Jag är också gammal då!

Det ska vara kommunen för att komma på sådana stolliga ideèr!

KRAM Helena

Judy at GoldCountryCottage sa...

Elzie, thanks for you kind words to me. I think I will have to go later in the year if we go again. It's always nice there. Your little grape hyathcinths are ready to bloom. They are so pretty. They just grow willy-nilly in our lawn but it's too cold yet..Happy Weekend..Judy

Monika sa...

Hej vännen!

Så härligt att blommorna kom till slut! Små o söta lyser dom upp!

Jag kom också av mej lite med bloggandet. Blev bara ett inlägg förra veckan. Men det gör inget. Ibland har man fler saker att skriva om och ibland inga alls :o)

Här vräker snön ner sedan igår kväll. Nu börjar det nog närma sig 20 cm eller kanske till och med lite mer än det. Har bara snöat en gång tidigare i jan. Det är lite för att vara här :o)

Ha en fin vecka!
Kram
Monika

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Idag är det plusgrader här, så nu har det svängt igen... vädret. Och till helgen ska det bli kallt igen. Usch och fy! Jag längtar till våren.
Och du... man är aldrig äldre än man känner sig... som sjutton alltså... hihi
Kram
Marie

Gunillasljusglimtar sa...

Hej på dej Elzie! hahaha,känns redan bättre,tog en promenad i blåsten så då vakna man till.Rätt gött att få känna sig lite vissen ibland också:)) KUL du vill vara med i min lilla utlottning! Kramen på dej Gunilla