onsdag 30 januari 2013

En blaskig vinterdag

Hej på er! Ja, nu är det näst sista dagen på januari. Och vart har den månaden tagit vägen då? Usch vad jag tycker det går fort här. Fördelen är väl att våren kommer "snabbare". Fast å andra sidan så försvinner den ju snabbare också, så hur man än vänder sig har man rumpan bak, haha.

Här har vi ju regn nu. Inte så kul nu när snön kommit. I måndags när jag körde hem så gick bilen mer i sidled än rakt fram tycker jag. Det var så moddigt på vägen här. Skönt att det inte var så hela vägen!!

Kom på att jag nog inte visat er att jag stickat lite här. Men såna här sockar fick barnbarnen till jul.


Casper fick de ljusblå och Cornelia de mörkblå, följaktligen, hihi. De fick också vanliga sockar, de här är "snosockar" som vi kallar dom. Ett mönster jag lärde mig för många år sen av mor. Så lätta att sticka och inga hälar. Gubben fick ett par i julklapp också, i raggsocksgarn, och han bara älskar dom. Stickar dom så de är som knästrumpor. Toppen att ha i stövlarna vid fisket, tycket han. Som ni ser har jag ju stylat det här kortet också, haha. Det är taget för ett tag sen, det syns, eftersom julduken ligger kvar!!

Gubben fick en annan sak också i samma raggsocksgarn. Nämligen en toppeluva.


Den tycker han är varm och bra. Har stickat mössor till honom tidigare, men de började bli slitna så det var dags att han fick en ny.

Idag är han inne på ett möte med jobbcoacher. Inte för att han trodde så mycket på det, men han var tvungen, annars drar dom arbetslöshetsstödet!! Nu har han sökt så många jobb så han har ansökningarna i en pärm!!! Tror där är bortåt 200 nu. Som sagt, inte lätt att få jobb i den åldern.

Det är synd om Fia när inte husse är hemma. Nu löper hon så det är lite lugnare. Hon ligger och sover i kökssoffan. Annars brukar hon springa runt hela tiden han är borta. Fattar inte att hon aldrig lär sig!!!

I lördags kväll var jag barnvakt till min minsta barnbarn. Mamma och pappa skulle gå ut och äta och gå på bio. De valde den längsta filmen att titta på, så farmor var inte hemma här förrän vid 1-tiden!! Men de hade haft en bra kväll och det var ju huvudsaken. Och farmor hade också en bra kväll. Först tittade vi på dvd. Det var en film om "Lillefot", en dinosaurie, och sen var barnen trötta och ville gå och lägga sig. När man väl lagt dom i sängen så ligger de kvar och sover. Inte svårt att vara barnvakt där inte. Själv satt farmor och stickade på något som jag visar när det är klart.

Nej, nu får jag göra lite nytta här igen. Fast först får det bli en kopp kaffe. Ha det så gott, ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

8 kommentarer:

Monika sa...

Hallåj Där! :o)

Vilka härliga sockar du stickat. Jättefint mönster. Härlig "loppetuva" du stickat till gubben också. Vi kallar det för loppetuva bara för att en av våra döttrar sa så när hon var liten :o)

Du har gjort ungefär samma som jag gjorde under helgen som gått. Var hos barnbarnen så deras föräldrar fick ha lite barnledigt. Vi såg den tecknade filmen "Modig". Så bra den var. Som vi skrattade. Helt sevärd även för en vuxen :o)

Lite bowling med Wii blev det ju också så klart. Vissa saker är liksom stående inslag :o) Härligt med dessa underbara barnbarn. Dom håller verkligen barnasinnet vid liv.

Ha en fin dag!
Kram
Monika

Vardag och flärd sa...

Så fint du stickar, så fantastiskt jämnt och fint, du är superduktig!
Så fint att passa de små barnen så föräldrarna kan slå sig lite lösa, det behövs ju ibland.
Ha det fint!
Kram Eva

Maud sa...

Hejsan
En liten titt in till dej och se hur hu har det ...
ser att du är flitig och gör fina saker... du är duktigt du...
Ha det gott// Kram Maud

Hjärtruds Stuga sa...

Mysiga varma goa sockar du stickat. Jag har ju nästan snöat in på att sticka sockor denna vintern. De är perfekta presenter.

Ha det gott

Kram Karin

Änglarna finns sa...

Hej vännen!!
Ja fy, så trist väder det är!! Visst går tiden fort..och just nu..önskar jag också vår!!
Så sköna strumporna ser ut...kan förstå att dom blev uppskattade!!
Önskar dej en fortsatt mysig dag!!
Kram Annika

Monica sa...

Det är faktiskt skönt att januari nästan är slut, den och februari är dom tråkigaste månaderna, tycker jag!
Det finns såklart fina dagar då också, men dom flesta är ganska grå och kalla! Så jag ser fram emot mars...
Vilka roliga "vridna" sockor du har gjort! Kan tänka mig att dom är elastiska och sköna! Och en sån fin mössa! Så jämnt och fint stickad!
Jag har börjat sticka på en pippikofta till mig själv, i grått med svarta och vita ränder, det är så mysigt att sticka framför tv:n!
Ha det så gott, kram, Monica

Hanna sa...

Ha en bra kväll.
Kram
Hanna

Snäckskalsdalen. sa...

Du stickar ju så fint så det ser köpt ut, eller hur uttrycker man sig nu då? Du förstår säkert vad jag menar. Mönstret på sockorna var underbart läckert, jag gissar att dom blev uppskattade.
Agneta kram