söndag 13 april 2014

Snart mitten på april

Hej på er! Ja, tiden rusar fortfarande fram i 150! Begriper inte att det ska va så svårt att få till ett inlägg här. Tur man inte gått med i Vårutmaningen i år i alla fall, haha.

Men lite vårkänsla vill jag ge er i alla fall. Som den här lilla godingen. Ser ut som en påsklilja innan den slår ut, men sen är den som en riktig stjärna. Kan inte komma ihåg vad den heter, men jag har det säkert på något papper här någonstans.


I mitt "nya" land har jag en annan liten skönhet. Trodde först det var en krokus jag planterat, men tycker inte blomman ser ut som krokus.


Den här Påskliljan, tror det är en gammaldags, gillar jag med sitt orange mittparti. Kan tala om att det var nästan lögn att fota blommorna eftersom dom rörde sig väl mycket i blåsten. Det gick bra med de mindre, men de som är lite högre var det värre med, haha.


Min Forsythia blommar nu. Eller min och min, den stod här när gubben köpte huset, haha. Men eftersom det är jag som sköter trädgården så säger jag att den är min!


Jag satte ljus Påsklilja, kanske ska kallas vit, i höstas också och nu har den första blomman slagit ut.


Var inne på Blomsterlandet för ett tag sedan och fick - äntligen - tag i ett Silverpäron. Planterade ju ett härom året men det ville sig inte. Var så litet dessutom, så det var inte konstigt alls. Nu hoppas jag verkligen på detta. Försökte ta foto på bladen som börjar komma fram också, men som sagt, blåsten ville inte som jag ville! Tror det såg rätt kul ut när jag körde från affären förresten. Bagaget full med mat och blommor och så silverpäronet inbaxat så jag hade grenarna framme i huvet när jag körde hem. Bilen är ju inte så stor, men hem kom det och jag hade ett elände att få ut det igen, haha.

 
 
En bild på en "gammal" blomma jag har här också. Min lilla viol. Den är så söt, men just nu full med ogräs, ser jag. Har inte hunnit med det här landet än. Mitt högerben vill inte som jag vill just nu. Det är visst artros jag fått i benet. Som om det inte hade räckt med vänsterbenet!!! Men man får göra det bästa av det. Tristast är att man knappt kan gå mer än 100 meter innan man får kramp i vaden. Så trist, speciellt när man, som jag, behöver gå ner i vikt!!
 

Jag tänkte jag skulle se om det blir något påtarväder i veckan som kommer. I helgen har vi haft riktigt aprilväder med regn, sol och blåst. Är väl bara snön som fattats och den hoppas jag vi slipper till nästa vinter!!

Igår var jag iväg på något som jag inte gjort på flera år, nämligen en scrapträff. Var riktigt roligt att träffa likasinnade och framför allt roligt att jag blev färdig att göra något. Fick till två kort och två layouter (sidor med kort) och det är inte dåligt för mig, haha. Ska försöka komma iväg nästa gång hon har träff också, men hon har en benägenhet att hitta mina jobbarhelger den kära damen!!

Nu är det ju snart påsk. Ja, som sagt, det rullar på. Hoppas ni får en fin påskvecka. Vi ska köra husvagnen till sommarviste, om det inte blir regn! Men som vädret är nu vet man ju aldrig, haha. Ha det så gott så ska jag försöka hitta lite tid i veckan och besöka er.

Kram Elzie
 7 kommentarer:

Bittan sa...

Hejdu !
Läste precis att påsken ska bli varm så husvagnen lär nog komma på plats . Scrapträff var länge sen , både det och scrapmässa förresten är ju såååå kul men det är dåligt på den fronten här med . Jag lyckades i a f få till ett beställt bröllopskort häromdagen annars schappas det inte så mycket . Layout albumen tar ju sån plats , skyller på det :-) Svarade dej ang Prinsarna under din kommentar hos mej . Kolla in där igen får du ett förtydligande. Hoppas benen rättar sig till .
Kram Bittan

Monica sa...

Så många fina, och lite ovanliga vårblommor du har! Den första påskliljan, som ser ut som en stjärna, är ju jättevacker! Och den nästan vita!
Den där lilla vita, som du trodde var en krokus, har jag sett i en trädgård här i närheten också - och beundrat! Men jag vet inte vad det är...
Ja, nu börjar väl sommarsäsongen för er, när ni får husvagnen på plats!
Ha en fin vecka och hoppas att du slipper ha ont i dina knän!
Kram, Monica

Brit. (lille meg) sa...

Så mange fine blomster som er kommet opp hos deg! Vi må tro at våren er kommet nå. Jeg synes denne årstiden er den beste av alle, har alltid likt våren best. Ønsker deg en god påske!

Brit. (lille meg) sa...

Så mange fine blomster som er kommet opp hos deg! Vi må tro at våren er kommet nå. Jeg synes denne årstiden er den beste av alle, har alltid likt våren best. Ønsker deg en god påske!

Brit. (lille meg) sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

It's a carrot on a stick but when the game is this fun, who cares.
You are then given the task of bringing the farm back to its former glory and with that, your journey begins.
Use lighting controls: You can save extra cash on your electricity costs
by using motion sensor and time controls.

My web site :: titanfall free beta

Rigmor sa...

Så mycket fint du har nu i din trädgård, ja jag säger också att den är din...*skrattar*...!! Och de där "gamla" påskliljorna, de för mej direkt i tanken till när man var liten och målade påskabrev...då var alltid mina påskliljor gula med lite orange i mitten. Och inte kan jag hjälpa dej med några namn på de övriga blommorna heller, bara konstatera att mina små trädgårdsvioler eller vad de kallas, ja de förökar sej hejvilt.
Ha en riktigt skön påsk, och hoppas att husvagnen kommer dit den ska!!
Kram kram