söndag 7 december 2014

Andra advent

Hej på er! Ville bara kika inom och önska er en skön andra advent.


Det här är en av tre adventsljusstakar jag har i huset. Det är bara vanliga, korta ljus som står på en silverbricka. Ingen mossa, däremot ljusgrönt kross mellan ljusen. Siffrorna har jag köpt på blomsteraffären i Ör. Hon har mycket fint där. Tomtedamen som står bakom köpte jag i Ullared när jag var där och tomten har en bekant gjort. Den köpte jag också på julmarknaden i Ör förra lördan. Han heter Kalle - tomten, haha.

Igår var vi i Skåne. Gratulerade dottern (min) som fyller 40 idag.

 
Brukar inte lägga ut bilder på familjen här, men ville ändå visa Erica. Hon är mamma till två goa tjejer, bl a Melissa som var med oss i Bergkvara i somras. Vi blev väl förplägade och var proppmätta när vi väl körde hemåt igen. Puh! Hon fick en hushållsassistent av mig och gubben och så hade hon fått en liten kattunge. Passar kattälskaren perfekt, haha.
 
Idag är det julskyltning där vi bor. Inget jag brukar gå på. Är mest lotterier numera, tyvärr. Men gubben var nere en runda och kom hem med julsenap (som jag precis köpt i affären, haha!) och inlagd sill.
 
Nej, nu får jag ordna till middan här. Det ska bli lutfisk, något vi alltid äter första advent, egentligen, men i år blev det lite fel på ordningen, haha. Hoppas ni får en fin fortsättning på dan. Det tänker jag ha.
 
Kram Elzie                                                                                                                                            
 

4 kommentarer:

Monica sa...

Så fint och julpyntat du har! Här är det bara ljusstakar och stjärnor i fönstren än så länge och så förstås en adventsstake med levande ljus!
Grattis till din vackra dotter!
Lutfisk - åh så gott! Ingen här som gillar det, så vi har det aldrig, tyvärr...
Kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Du har en vacker dotter!
Jag har också en bricka med blockljus och runt om har jag lagt hasselnötter plockade i skogen i höstas.
Ha det fint!
Kram Eva

Anonym sa...

Ett stort grattis till din dotter... Har suttit och läst din blogg, så mycket mysigt och vilken fin tröja du har stickat.
Är snart tillbaka!
Kram Birgitta

Black Iris sa...

Jösses, nu blev jag riktigt sugen på lutfisk. Det får nog bli nu till 3:dje advent tror jag..

Kram Maidi