söndag 30 november 2014

1:a advent

Hej på er!
Ja, så har det blivit första advent. Jag hoppas ni har en trevlig sådan. Själv har jag en magsjuk gubbe i huset, annars är det som det brukar, haha. Han, som inte varit förkyld på 15 år och dessutom aldrig brukar bli magsjuk, har nu, under 14 dagar, upplevt bådadera. Dessvärre lyckades han med konst-stycket att smitta mig också med förkylningen - magsjukan hoppas jag att jag slipper!!!

Idag har jag varit ute och donat med min lilla granbock. Ja, lilla är onekligen ordet för den. Får väl tillägga att jag aldrig klätt en sådan anordning tidigare, så jag får väl vara lite nöjd ändå, fast han blev väl tanig, haha.


Hade tänkt mig att göra lite mer jobb ute, men även om jag stod inne i förrådet och donade så höll jag på att förfrysa händerna. Det var så kallt!!!

Berättade häromsistens att jag stickade en kofta till en väninna till mig. Och så här blev den.


Framsidan - och


baksidan! Hon blev väldigt nöjd med den och det är ju kul. Dessutom ska koftan tydligen göra en långresa framåt jul. Ska ända ner till Thailand!!

När jag ändå är inne på stickning så kan jag ju visa mössan och vantarna jag stickade till min dotter.


Det passade det också - tack och lov, haha.

Igår eftermiddag var vi iväg och grattade gubbens barnbarn, Thea, som fyllde 11 år. Hon fick en del smått och gott och vi blev bjudna på den största prinsesstårta jag sett, haha. Vet inte hur många personer den var till, men det blev en bra bit över!


Thea med en söt kofta hon fått i present av mormor.

Nu ska jag ta och tända stjärnor och ljusstakar. Är en så härlig tid man har framför sig nu och att veta att man köpt alla julklappar är inte helt fel det heller. Jag hoppas ni får en fin vecka och att ni inte stressar ihjäl er inför julen.

Kram Elzie
4 kommentarer:

Monica sa...

Din bock blev ju jättefin! Hoppas nu, att ingen sätter fyr på den...;-D
Förstår att din väninna blev nöjd med koftan! Men inte lär hon behöva den i Thailand, där är väl 30 grader varmt?
Vi har också varit på 11-års-kalas, våra tvillingbarnbarn fyllde 11 i fredags!
Har du REDAN köpt alla julklappar, jag har inte ens börjat tänka på det...
Ha en fin advent, kram, Monica

Inger Marie sa...

Hei Elzie:)
Vakre strikkede saker du har laget!
Og din julebukk er rett så flott!
Ønsker deg fine kveld:)

Vardag och flärd sa...

Tycker du lyckats jättebra med granbocken!
Kram Eva

nattugglan sa...

Vilken fin granbock.,Koftan va också häftig..men värmen finns väl i Thailand?..men kanske hon är frusen av sej,,hihi. Ja jises då gubbarna är sjuka då är det"kris"..Hoppas du slipper det. Jag har också en hel del julklappar..skönt att slippa springa runt sen.jag har handlat på netet ., det mesta i alla fall.Ha en bra vecka.