torsdag 22 januari 2015

Om att tänka men inte göra...

Hej på er! Ja, jag tänkte ju bli lite mer aktiv härinne, men det där att tänka men sen inte göra, det blir mer och mer vanligt tycker jag. Det märks att man blir äldre när man hinner mindre och mindre på dagarna. Håhå jaja vad trött man kan bli på sig själv ibland, haha.


Den här fina murgrönan fick jag i en julgrupp och peppar, peppar, jag har lyckats hålla den spinnfri hittills!!! Men hur gör jag i fortsättningen för att det inte ska bli spinn på den? Brukar aldrig ha tur med dessa blommor men tänkte jag skulle försöka överleva den så den kunde få flytta ut i sommar i alla fall.


Den här byttan satte jag ihop av blommor som varit i blomgrupper också. De vita är väl inte så vackra (hm!) men de rosa blommar desto mer. De får stå kvar tills det är dags att ta upp pelargonerna. Ingen idé att köpa blommor till köksfönstret när pelargonerna kommer att ta upp utrymmet.

På tal om fönster, så ska vi byta fönster till sommaren. Det ska bli så skönt!! De vi har nu är söndriga lite överallt och det drar något hemskt från dom. För att inte tala om hur de ser ut!!! Att sen gubben körde med slipmaskinen på ett av fönstren i somras gjorde ju inte saken bättre, haha.


Här sitter det en liten tjej och väntar på nåt gott. Hon fyllde ju 4 år i förgår och då gjorde gubben en leverpastejtårta till henne. Ja, det där med tårta var väl lite överdrivet. Det var en vanlig macka som han skar i mindre bitar. Gott tyckte hon det var i alla fall - som synes, haha. (Hon lämnade inte gubbens sida förrän mackan var slut!).


Den här lille gynnaren har vi i trädgården hela tiden. Hon/han gillar att ligga vid busken och vila. Jag tyckte riktigt synd om den häromdan när det var minusgrader och blåste kallt, men den låg troget kvar. Tror inte jag tycker lika synd om den till sommaren om den biter av mina blommor, haha.


Vi har fått ca 10 cm snö nu och en som gillar det är Fia. Som ni ser blir hon en riktig spelevink när det är snöigt haha. Vi flyttade fågelbordet till busken som ni ser på bilden. Där det stod innan var det aldrig några fåglar. Tyvärr, eftersom det står precis utanför köksfönstret.


Dom gillar den lilla hållaren med jordnötter också och det är bra. Tyvärr blev fåglarna rädda när jag kom med kameran så inga pippi på bild. Men nu är där fullt i busken igen.


Min fjäril var lite läcker i snöskrud tyckte jag. Den står ju ute året runt. Hoppas man är ledig nästa år när det är marknad i Gullabo så man kan hitta en till. Tycker den är fin men den skulle ha en kompis, haha.

Igår testade jag min Kitchen Aid för första gången och bakade lite bröd. Det gick bra även om man verkligen känner sig som en novis när man ska testa något för första gången. Tror jag ska baka till en kaka i morron så gubben har något gott att tugga på när jag jobbar i helgen. Ja, börjar i morron vid 4 och sen känns det knappt som man är hemma förrän söndag kväll vid halv 10-tiden.

Jag hoppas ni får en fin helg. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie


3 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Det är ju så att man har olika intressen olika tider och prioriterar vad man ska göra. Bloggen är ju inget som står så högt på listan för oss som inte tjänar pengar på den.
Så fint med snön hos er.
Och din fjäril är så läcker, hoppas du får tag i en till.
Kram Eva

Huset bakom lindarna sa...

Grattis i efterskott till lilla Fia, hon är ju fortfarande en ungdom! Och så klart att mackan ska ätas upp med en gång!
Jag har haft samma murgrönor i många år, tror att jag hittat en tålig sort. Hur som helst så vattna "lagom". De gillar inte att stå blött utan hellre att de får torka upp lite mellan vattningarna. Och gärna en dusch då och då!
Lycka till med dom!
Kram/Finas mammis

Monica sa...

Tänk att lilla Fia redan är 4 år! jag minns ju så väl när ni skaffade henne - vi måtte ha "känt" varandra länge!
Roligt att försöka få julgruppsblommorna att överleva!
Så ni har fått snö, det har inte vi - än...
Strålande sol och ett par plusgrader här idag.
Ha det så gott, kram, Monica