måndag 2 februari 2015

Vinter igen!

Hej på er! Ja, nu har vi sannerligen vinter. Har vi bett om det? Ja, möjligen de som åker skidor, det är väl perfekt att ta lite valla på laggarna och dra iväg, men själv är jag ingen skidåkare, även om jag tycker det ser härligt ut när de som kan ger sig iväg. Som det nu är ser man mest ut som Bambi på hal is när man försöker ta sig fram, utan ben- eller armbrott, på de isiga vägarna.

Idag fick lilla snäckan, bilen alltså, följa med till jobbet första gången, och det gick bra, haha. På ditvägen var det riktigt fina vägar, men hemvägen var ingen höjdare. Hade en långtradare framför mig och han fick fortsätta att ligga där. Framför alltså. Ger mig inte ut och kör om i det slabbet som var och dessutom körde han i 70 och det kunde räcka. Ja, jag vet, jag är en riktig fegis i trafiken, haha. Men hellre köra långsamt och komma hem än...


Före jul skickade jag efter kuddöverdrag till sängen. Det blev de beige/grå, lite större, och så de röda. Ville haft i samma färg som pluttarna på överkastet, men det är omöjligt att hitta några i rött.


Carpe Diem-kudden köpte jag av Bittan medan hon hade sin webshop. Tyckte hon hade fina kuddar. Delfinen kommer från Kolmården och har hängt med i många år nu, hihi.


När jag var i Ullared ensam för några år sen köpte jag dessa lampskärmar. Sen har dom legat i skåpet. Men så bestämde jag att jag skulle köpa lampfötter på Åhléns för presentkortet jag fick i julklapp på jobbet. Ja, det räckte i alla fall till en fot. Och det var ju bra så, haha. Tycker om de här lite större lamporna och dessutom ger dom ett bättre ljus om man vill läsa.


Lamporna jag hade på sängborden innan, har jag ställt, dels på sekretären vi har i sovrummet, bra med lite lyse i den hörnan också. Den andra hamnade på skrivbordet. Där lyser den bra. Lilla Mia sitter så fint i hörnan. Hon fick lite vinterkläder på sig för ett tag sen. Var kallt att sitta i kortbyxor!!


Jag var bjuden på kryddparty ikväll, men sen ringde damen som skulle ha det och berättade att försäljaren var sjuk. Tyckte faktiskt det var rätt skönt, hade ingen lust att ge mig ut i halkan igen!!

Men nu kommer gubben hem. Bäst att sätta fram potatismos och ugnstekt falukorv till honom. Ha det så gott allesammans och ta det lugnt i trafiken.

Kram Elzie
5 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Så fint där bland nya kuddar och lampor i sovrummet!
Ja nu har vi fått riktig vinter med flera minusgrader, hoppas bara att vintern inte blir alltför lång.
Kan tala om att det är underbart att vara pensionär och slippa ge sej ut i halkan!
Ha det gott!
Finas mammis

Monica sa...

Det ser så varmt och mysigt ut i ert sovrum! Jag beundrar, att du orkar lägga på överkast och kuddar varje dag - det har jag slutat med...
Kör försiktigt i halkan; det är skönt att vara pensionär och slippa ge sig ut på hala vägar!
Kram, Monica

MirandaMaräng sa...

Hej Elzie! Och tack för titten och fina kommentaren! Alltid kul med nya bloggvänner!
Ha det så bra så länge!
Kram
MirandaMaräng

~ Eva ~ sa...

Så mysigt ni har det därhemma :)

Här skiner morgonsolen in nu, så det blir nog en mild dag idag också kanske...

Jag tycker att Du kör klokt.

Kramen Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Mysigt sovrum, du har verkligen fått till det så jag får lust att gå och lägga mig....!!!
Jag tycker om snö och vinter och kyla, men just nu har vi ingenting. Det var vårväder i början av veckan men nu har vi typiskt gråväder och milt och det gör mig inte pigg direkt.
Kryddparty, tänk det finns allt! Skönt att du slapp gå när inte rätta känslan fanns. Det kommer säkert fler gånger.
Agneta kram