söndag 1 februari 2015

Så var det klart...

Hej på er! Ja, så var det klart med bil - tack och lov!! Man har haft många oroliga fjärilar i magen innan det kom så långt. När man jobbar varje dag nästa vecka så kommer man liksom inte iväg och kan kolla på bilar. Men igår var vi i Habo och hämtade den nya snäckan.


På ett annat ställe i Jönköping fanns en som var knalligt blå och den hade jag gärna haft, men den föll inte maken i smaken så då fick det bli en i samma färg som tidigare men som är lite nyare. Vi var ute tidigt igår och glad är jag för det för det verkar som det kom betydligt mer snö däruppe när vi kommit neråt. När vi körde var det inte mycket alls och ju högre upp vi kom, desto mindre snö. Då hade vi betydligt mer, men det kan ju ha ändrat sig.


Kom att tänka på att den blå bilen hade kanske inte varit så lyckad mot vårt gröna hus (hm!!). Det är en go bil att köra i alla fall och nu hoppas jag att det inte blir mer problem med växellådor. Men till den här sorten fanns det hur många som helst!!

Det värsta är ju att mina sprillans nya dubbdäck inte passar på den här bilen. Så dom har vi lagt ut på Blocket nu. Så får vi se om det är någon som köper dom.


Mina amaryllis blev lite sena denna julen. Den här underbara röda blommar just nu. Och vad det är svårt att fota dom! Den här är egentligen mörkt sammetsröd och heter Grand Cru. Blommorna är stora som tallrikar. Helt ljuvlig är den.

Och tänk att januari äntligen är slut. Den månaden, tillsammans med november, är de månader jag gillar minst. Känns som det alltid är så mycket man ska göra just i januari och november är bara mörk innan man får sätta upp stakar och stjärnor.

Men nu tror jag att jag ska sätta mig och brodera på min julduk (!) lite. Så kanske den blir klar till nästa jul, haha. Sen måste jag fixa till presenterna till barnbarnet Casper denna veckan också. Han fyller 7 år på fredag. SJU ÅR!!! Kan inte fatta att han börjar i "riktiga skolan" till hösten. Inte konstigt att farmor börjar bli gammal...

Hoppas ni får en fin vecka allihop. Ha det så gott och ta det lugnt i trafiken. Vi hörs!!

Kram Elzie

4 kommentarer:

Bittan sa...

Skönt med ny bil även om den shoppades i Habo och inte på rätta stället :-) Det kom mer snö sen så ni hade tur . Ha en fortsatt bra helg Kram Bittan

Monica sa...

Grattis till nya bilen! Skönt att slippa bekymra sig för problem den närmsta tiden! Men fy, vad det är dyrt att byta bil! Inte roligt alls...
Det är verkligen svårt att fota röda blommor, det har jag också märkt. Men din amaryllis ser jättefin ut och det är nästan roligare att den blommar nu, när man inte har allt det jul-röda, som konkurrerar!
Ha det gott och kör försiktigt i nya bilen!
Kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Grattis till ny bil, då är det problemet löst!
Jag har en likadan amaryllis nu och visst är den vacker men den röda färgen hade jag velat ha till jul istället. Nu vill jag ha lite ljusare amaryllisar, usch nu känner jag mig otacksam!
Ha en fin vecka!
Kram Eva

Black Iris sa...

Grattis till nya bilen. Påminner mig om att vi också snart måste ta tag i det problemet. De ska dra in alla förmånsbilarna på gubbens jobb så då måste vi köpa en ny.

Kram Maidi