tisdag 17 februari 2015

Kan vi stryka vecka 7 i almanackan?

Hej på er! Ja, jag bara undrar för det var en av de värsta veckor jag har varit med om. Jag jobbade extra lång dag på tisdagen och fick ett telefonsamtal från min son på kvällen. Då hade mitt ex kommit hem från jobbet och hittat sin sambo på golvet. Hon hade varit död några timmar. Så fruktansvärt hemskt att komma hem till en sån syn. Jag tycker synd om alla de inblandade, från mamma till syskon och sambon och våra barn.

På torsdagsmorgonen fick jag ett sms från min syster att vår kära mor var dålig. Så det blev att sitta vak där torsdag - söndag. Hon hade fått en svår stroke och varken tittade eller sa något. Sov mesta tiden vi var där. På söndagskvällen fick hon äntligen somna in. Hon hade haft det svårt tiden innan. Trillade baklänges titt som tätt och hade sån ont i sina ben så man knappt kunde röra dom.


Igår var vi och sa adjö till mor. Hon var så fin, låg där i sina fina kläder och med några orkidéblommor på bröstet. Det känns så tråkigt. Hon var den sista i sin generation med direkt länk till oss syskon. Visst har vi mostrar och en morbror som fortfarande lever, men det är inte samma sak.

Efter besöket hos mor var vi på begravningsbyrån och beställde allt. Det tog över tre timmar så man var rätt mör när man gick därifrån. Det ska bli begravning i mars och så ska vi tömma mors lägenhet snart. Finns inte så mycket där så det tar väl inte så lång stund.

Idag känner jag mig som jag vore överkörd av något. En förkylning är i antågande och det gillar jag inte alls. Men det är väl allt som varit nu som gjort att man är extra mottaglig också.

Jag hoppas ni andra har det bättre idag och att ni festar till det med en semla. Min gubbe ska på möte ikväll så jag får väl se om jag tar mig en semla, annars får det väl bli en annan kväll. Ta väl vara på varann, livet är så skört.

Kram Elzie

18 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Ja allt kan gå i tusen bitar som han sjunger Björn Afzelius. Allt kan vändas upp och ner på kort stund och det sägs ju att en olycka kommer sällan ensam. Hoppas du repar dej efter denna jobbiga vecka!
Kramar från Finas mammis

Herr Nilssons Fru sa...

De var ingen rolig vecka. En vecka i sorg o förtvivlan. Mamma är alltid mamma. De blir tungt när föräldrarna lämnar oss.
Oh din fd där, hon lär ju varit alldeles för ung för döden. Så sorgligt...

Hoppas du repar dig o återfår energin o glädjen i livet.

Kramiz

Vardag och flärd sa...

Snälla, så många tråkigheter du haft. Det är svårt att mista sin mamma även om hon var gammal och sjuk, det blir en stor tomhet.
En förkylning kommer som på beställning när man har det jobbigt, så blev det för mig när jag jobbade varje dag i över två veckor och dessutom 11 timmar varje dag.
Hoppas du inte blir riktigt sjuk utan har ork för allt som ska göras!
Kram Eva

Änglarna finns sa...

Men kära nån så mycket som har hänt under en vecka! Jag förstår att du vill stryka vecka 7.
Krya på dej, och var rädd om dej!!! Kram Annika

Gunillasljusglimtar sa...

Nej så tråkigt! Lilla du..vilken sorg för dig att mista henne..kommer så väl ihåg för snart 12 år sen...när mor lämnade oss alla.Hoppas att det lugnar ner sig nu..varma kramar Gunilla 💖

Bittan sa...

Vad ledsamt , beklagar verkligen sorgen .Förstår att v 7 varit kämpig !
Vi har inga föräldrar i livet varken mannen eller jag ej heller syskon till dem så jag vet hur det känns .
Stor kram Bittan

Monica sa...

Oj, vilken vecka du har haft! Förstår verkligen, om du känner dig totalt slut.
Hoppas att du har lite tid att hämta krafter och vila dig!
Önskar dig allt väl, kära Elzie!

Tiger sa...

Så ledsamt! Det var mycket på en gång, men olyckor brukar följas åt... Förstår att du vill backa bandet och att det är många känslor på en och samma gång. Tänker på er i all sorg!

Kram
Elisabet

Anette sa...

Så hemskt jobbigt för er alla! Min mamma fick en stroke i december och min pappa hade ett antal innan hann fick sin sista för 3 år sedan. Så jag förstår precis vad du går igenom. Min mamma är förhållandevis pigg igen, så jag hoppas få ha henne kvar många år till. Många kramar till dig <3

Anette

Laila sa...

Så trist, jeg føler med deg. En mor eller far er jo de som har vært der
siden vi ble født. Når de er borte dukker det stadig opp ting man skulle spurt om eller sagt.
Ta nå vare på deg selv, man er veldig mottagelig i sånne situasjoner.
Klem fra Laila

nattugglan sa...

Oj så mycket tråkigt det har hänt hos dej. mamma är ju alltid ens mamma fast hur gammal man blir o det är sorligt.Men hon har det säkert bra där hon tittar ner på dej från ett moln o slipper värk i sina ben.Det dog en karl här i byn också för en månad sen som fick stroke, han va född -46..så han va ju inte så gammal.Inte kul för ditt ex heller att hitta sin sambo död.. Styrkekram till er alla./Christine

Stina sa...

Styrkekram till dig vännen <#

~ Eva ~ sa...

STOR KRAM om Dig Elzie <3

Eva

Turid sa...

Så trist å lese!

Kondolerer med din mamma :(

8.mars mistet jeg min mamma...det er tungt og trist! Savner hun hver dag!
Tenker masse på deg og sender mange varme klemmer!

Hilsen fra Turid.

Lisbet sa...

Mitt varma deltagande. Så hemskt med allt.
Nu ska du ta väl vara på dej själv.
Stora kramen.

António Jesus Batalha sa...

Muito bom o seu blog, estive a percorre-lo li alguma coisa, porque espero voltar mais algumas vezes,
deu para perceber a sua dedicação em partilhar o seu saber.
Se me der a honra de visitar e ler algumas coisas no Peregrino e servo ficarei radiante.
E se gostar e desejar comente.
Que Deus vos abençõe e guarde.
António.
http://peregrinoeservoantoniobatalha.blogspot.pt/

Black Iris sa...

Fy, så hemskt att hitta en närstående på det viset.
Hoppas nu att alla resterande veckor på året blir mycket bättre för dig än vecka 7..

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, jag beklagar så sorgen efter din mamma. En mamma är alltid en mamma och saknaden blir stor. Skönt i alla fall att det inte blev ett långt lidande på slutet för henne. Och ja, man vet aldrig vad som händer och är det inte märkligt att det ibland klumpar ihop sig så att det kommer så mycket på en gång. Vi har strukit den där veckan nu och hoppas på många bra istället.
Hoppas du fick den semla!
Agneta kram