söndag 26 april 2015

En annorlunda lördag

Hej på er! Skulle aldrig skrivit det där med sol och värme. Senaste dagarna har det inte varit alls varmt här. Däremot har vi inget regn nu utan solen försöker trycka sig fram lite. Hoppas det fortsätter vara uppehåll för vi tänkte grilla idag!

Igår var vi uppe med tuppen. Skulle köra med husvagnen till Bergkvara i vanlig ordning.


Kameran fick vi naturligtvis inte med oss så det får bli en gammal bild på den. Det kändes lite konstigt när vi kom fram för vi har fått nya grannar! Två långliggande familjer på vår lilla plätt där vi tidigare mest haft tyska kompisar liggande några dagar. Kommer att kännas konstigt. Sen har vi fått nya grannar lite längre bort också. En av dom, för övrigt en karl som bott här i samhället, kom farande direkt och det var snällt för han hjälpte till att få vagnen på plats. Jag hojtade till när gubben kom fel och mannen, som heter Erik, förmedlade det vidare till gubben, haha. Han hör ju lite illa!!!

När vi fått vagnen på plats och dessutom varit och pratat lite med vännerna runtom, så åkte vi hemåt igen. Tänkte oss att äta på ett ställe i Eriksmåla, men dom hade slagit igen. Synd, tyckte vi, för dom hade god mat sist vi åt där. Men det stället är sånt att där är olika ägare stup i ett. Konstigt när det ligger efter den trafikerade Ölandsvägen! Istället fick vi ta Tyrolerstugan som ligger intill. Där är det tyskar som huserar numera och vi fick riktigt god mat där också.

Igår var vi iväg på något som vi längtat länge efter.


Raphsody in rock!! Så himla bra. Man kan inte fattat hur dom bara orkar hålla den farten som dom gör. Jag, som inte är så förtjust i klassisk musik, gillade den musiken också. Många fina stycken dom spelade. Vi höll igång som bara den, vi och de sex personer från samhället, som vi råkade få jämte oss, haha. Nej, vi hade inte bokat ihop! Framför oss satt fyra personer som verkade lida nåt alldeles hemskt. Jag förstår inte varför man över huvud taget bokar platser, som trots allt kostar rätt mycket, när man inte är intresserad av musiken alls. En av dom verkade lida speciellt när La Gaylia sjöng och den lilla människan har ju hur mycket ljud som helst i sig. Nej, ibland förstår jag inte människan.

Fick inte med mig kameran på kvällen heller för gubben tyckte den var för stor och klumpig!! Så jag har scannat in en bild från programbladet istället.


Kan informera om att man är rätt mör i kroppen idag. Längesen den fick sån gungning, haha. Man var så uppspelt när man kom hem så det dröjde ett tag innan man kom i säng. Vilket resulterade till sjusovning idag, men vad gör det, det är ju söndag.

Dags att hänga upp lite tvätt medan gubben tar en tur med Fia. Sen var det väl sjutton om inte grillen ska igång. Ha en fin fortsättning på dagen allihop.

Kram Elzie
4 kommentarer:

Monica sa...

Det låter som ni har en riktig höjdar-helg! Husvagnen på plats och konsert på kvällen! och vilken konsert sen! Jag trodde bara att "Rhapsody in rock" höll på på sommaren! Om man inte gillar klassisk musik, så är deras sätt att spela den nog ett bra sätt att lära sig tycka om det!
Här har det småduggat hela dagen, så här blir det inte grillat ikväll...
Ha det gott, kram, Monica

Solstrimmor sa...

Oj, så mycket ni hunnit med... så roliga saker! Nu är vagnen på plats så nu börjar campinglivet för er! Kul med nya grannar.
Tack för dina rara kommentarer hos mig! Mattan som du virkar blir kantig om du lägger alla ökningar på samma ställe, sprid ut dem över varven i stället. Jag lägger ner mattan ofta och kollar. Då blir det bra, jag lovar:)

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

Änglarna finns sa...

Go kväll!!
Börjar med att Tacka för din gulliga kommentar hos mej..värmer skall du veta!!
Låter som om du haft en trevlig helg! Skönt att ha husvagnen på plats..och det kan ju vara trevligt med nya grannar!!
Sen vad det gäller maten..visst är det konstigt att vissa ställen inte fungerar...trots god mat!!
Önskar dej en fortsatt skön kväll!! Kram Annika

Hanna sa...

Låter som en bra helg
Ha en fin kväll
Hanna