onsdag 22 april 2015

Sol och värme

Hej på er! Ja, nu har det hunnit bli vår på riktigt. SÅ skönt med sol och värme, även om dom har lovat att det ska bli regn på lördag!! Men vi får passa på och njuta så länge det går.

Hade tänkt göra ett inlägg i måndags, men dels var jag trött efter en jobbehelg, dels hade jag besök. Eller besök och besök, men den här killen var hos farmor i alla fall.


Han är ju hela 7 år nu och börjar i skolan till hösten. Ja, den "riktiga" skolan alltså! Inte någon förskola eller vad det kallas, haha. Vi höll igång från halv 7 på morron till 4 på eftermiddan. Dels var det det här;


Körde med hans fina traktor och andra maskiner. Mycket jobb var det att flytta på kulor och stock...


Kulorna skulle in i hans fina molnväska medan jag fick lägga stocken och virket utanför!! Men mest var vi på lekplatsen och spelade kula. Det var ju några år sen man gjorde det och spelen hade också förändrats. Men kul hade vi. Kulorna fick han av mig eftersom vi hade sytt en kulpåse tidigare på morronen, men så hade han inga kulor med sig. Syrran fick en Barbieliknande docka istället. Finns inte så mycket att välja på här i butiken, haha.


Idag har jag bara haft möte i två timmar på jobbet. Känns som en smäckvecka det här. I morron är det kvällsjobb som gäller och sen heldag på fredag. Min lilla viol har börjat blomma nu. Den är så söt tycker jag.

Är så glad att jag äntligen fick ordning på fotona här på bloggen. Vet faktiskt inte vad jag gjorde riktigt. Är ju inte vän med Windows 8 med alla sina appar hit och dit. Men jag tryckte lite här och lite där och sen helst plötsligt så började det funka!!

Men nu ska jag sätta mig och sticka lite grann. Håller på med en kortärmad kofta i garn som jag skulle gjort en halsduk av. Men det var ju alldeles för tjockt!! Inte alls det tunna som jag räknat med, men nu behövs ju ingen halsduk i alla fall så det får väl vänta till hösten med den.

Hoppas ni har en riktigt fin vecka i solen. Ta väl vara på er så hörs vi!

Kram Elzie6 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Ja nu är de varmt o gott o redigt vårigt. De redigt brakar i jorden av allt som kommer upp :)
Sicken söt liten kille hon har. Visst är de kul o mysigt att få rå om de där små ibland.
Kramiz

Bittan sa...

Vilken liten goding , förstår att han fick all uppmärksamhet :-))) Inte dåligt att få bildutrymmet till med att trycka lite här och där , du är ju värsta hackern haha . Kram B

Vardag och flärd sa...

Så roligt att spela kula! Trodde inte barnen gör det idag men det gör de kanske, hoppas jag får göra det med mina barnbarn.
Åh, det är väl en doftviol du har, jag är så glad för mina plantor som blommar tidigt och doftar så gott.
Ha det fint!
Kram Eva

Hanna sa...

ja nu är det en härlig period som börjar när man bara vill vara ute
Ha en fin kväll!
Hanna

Monica sa...

Visst är det roligt att leka med barnbarnen och ni hade ju en riktig heldag! Men man blir trött, eller hur?
Lite regn skulle faktiskt inte skada här, det är väldigt torrt och vi skulle behöva gödsla gräsmattan och då behövs det regn efteråt!
Må så gott, kram, Monica

Turid sa...

Så koselig med barnebarn på besøk!
Her hos oss har vi alle årstidene på en gang enkelte dager...men det begynner å bli skikkelig vår ute i naturen! Herlig!
Klem!