onsdag 20 maj 2015

När det inte blir som man tänkt

Hej på er! Ja, det här inlägget hade jag tänkt göra förra veckan, men bättre sent än aldrig, haha.

Gubben, som numera är friherre, var och bestämde med tjejen där vi köpt våra nya fönster, att hon skulle köra upp dom hit med trucken de har. Sagt och gjort, den gulliga tjejen kom upp här. Och det gick bra - ända till hon skulle lyfta in dom i husvagnsförrådet. Då körde flickebarnet fast!!


Hon stod där hon stod och kom varken framåt eller bakåt. Det är ju inga bra däck på truckar på det viset. Hon och gubben försökte en lång stund att få bort den, men vem rubbar på flera ton truck??? Till slut ringde tjejen till Roger bärgare. Och han kom efter någon kvart.


Han ville inte köra in på gräsmattan så han ställde sig på gatan. Och gubben fick dra wire!


Tyvärr lyckades inte det experimentet så till slut stod bärgaren inne i trädgården också.


Det tog en stund att dra bort trucken, men till slut lyckades de i alla fall. Tjejstackarn drog iväg ner till jobbet igen. Och vi inspekterade skadorna!!

 
 
 


Ja, ni ser hur det ser ut! Mina "höstkrokus" (som jag aldrig kommer ihåg namnet på, hihi!) kommer nog aldrig upp igen - och dom har aldrig varit så fina som i år!!!


T o m grannen, Stig, kom ut och hjälpte till lite grann. Ja, du milde vilken röra.

I helgen var jag ledig så då drog vi till Bergkvara. Hade med oss alla möbler som skulle vara i förtältet så nu är det klart. Har inte bestämt oss för om vi ska hänga upp lampan i taket i förtältet än. Vilket stort problem!!!


Vi har andra grannar där. Canadagässen slipper jag gärna, men svanen är fin där den ligger på udden bredvid vår husvagn. Tycker så synd om den för den ser så ensam ut. Svanar är ju par hela livet, och antagligen har den andra svanen försvunnit på något sätt. Vi har hägern som granne också, men han behagade inte va med på den här bilden.


Fia gillade inte att matte gick utanför grinden alldeles själv. Ville också följa med, haha. Hon öppnar dörrar på det viset - med sin lilla tass. Roliga djur är. Ändå stod jag bara tre meter ifrån henne.

I måndags kväll jobbade jag och det gjorde gubben och en annan karl också. Fast innan jag åkte till jobbet så hade vi plockat undan allt som var i fönsterna + foder och blomhylla. Och när jag sen kom hem från jobbet så såg det ut så här:


Det var väldigt svårt att fota fönsterna i det här ljuset, men som ni ser är det ett helt fönster - som man tar inåt - och det ska bli så skönt när man putsar dom. Tänk att slippa klänga som en apa i fönstret och så har man dessutom bara två sidor att putsa. Halleluja!!! Har fått sätta några av mina blommor på ett bord framför fönstret i vardagsrummet, har ingenstans att ha dom i köket för tillfället.

Gubben har inte ledigt många timmar måste jag säga. Kanske alltid är så när man är pensionär, haha? Idag är han och hjälper en kille från campingen med hans bil. Sen får han allt sätta igång med fönsterna både ut- och invändigt. Vill gärna ha det klart så man slipper se det så här. Tänkte på det när han drog bort foderna från det lilla fönstret i köket härom sistens. Tänk dom som alltid bor så - typ Arga snickaren och såna program. Men man ser väl inte eländet till slut, kan jag tro.

Är dags att göra lite nytta innan det är dags att åka och jobba igen. Jobb kväll, dag, kväll och dag är väl bra i o för sig, men det är rätt träligt också - måste jag erkänna. Men det blev så när de ändrade mitt schema. Hoppas ni har en fin dag. Här är det växlande molnighet idag och jag bara hoppas och ber att min tvätt ska torka som jag har ute just nu. Vi hörs!

Kram Elzie
 
 


5 kommentarer:

nattugglan sa...

hej.. Va skönt med nya fönster.Vi satte in nya i hela huset för ett antal år sen men nog är det skönt då man ska tvätta dem o slipper allt klättras där ute på en stege. Men ojoj hur det gick för dina blommor..o gräsmattan..ingen kul syn.Kram

Monica sa...

Vilket äventyr med trucken! Hoppas att ni kan fylla igen spåren!
Så vackert det är där er husvagn står! Hur går det att ha en fågelhund så nära gäss och svanar? Tur att ni har staket...
Så skönt det kommer att bli med de nya fönstren! Inåtgående och bara två sidor - perfekt!
Ha det gott, kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Jag tror säkert att dina höstkrokus - tidlösa - kommer att klara sig, kanske de inte blommar denna hösten när de nu blivit störda, men sen.
Så härligt med fönster man kan vända och en befrielse att slippa putsa emellan. Det önskar jag mig!
Ha det fint!
Kram Eva

Hanna sa...

Ha en bra kväll
Hanna

Snäckskalsdalen. sa...

Jamen, det är sånt som är livet och äventyr, det är lite spännande så där och det händer lite.....men inte blir man så där överdrivet glad kanske. Men det går ju att rätta till och den stackars flickan kör väl aldrig truck på gräsmatta mer...
Så otroligt vackert ni har det vid husvagnen och jag tycker också så synd om den ensamma svanen.
Lilla vovven är ju för söt!
Kul sen med nya fönster!
Agneta kram