torsdag 28 maj 2015

Hej på er! Ja, så har det blivit kväll igen och naturligtvis var det tvunget att det började regna då. Är  så less på regnet nu.


Den här vackra solnedgången och regnbågen fotade gubben i helgen vid husvagnen. Hade lite tur där att han var beredd, haha.


Och så här vackra rapsfält har vi längs vägen hem. På båda sidor blommar de som aldrig det nu. Otroligt vackert.

Vi körde hem från husvagnen redan i lördags eftersom vi var bjudna på konfirmation i söndags. Det var gubbens barnbarn som konfirmerades. Han börjar bli stor grabben. Många var dom som gick fram i den kyrkan. Jag hörde innan i veckan att i den kyrkan där jag är och jobbar, så är det bara TVÅ som ska konfirmeras. Så de får gå ihop med ungdomar från en annan kyrka. Snacka om att det är olika.Så här ser den nyblivne "vuxne" ut. Ja, förr ansågs man ju vara vuxen när man konfirmerats och fick ut och försörja sig själv. Ja, det har blivit andra tider även när det gäller det, haha.


En gullig kille är han Alex.


Lillasyrran, Thea, har full koll på hur mycket pengar som Alex får i present, uppflugen på bänken som hon var. Var lite orättvist tyckte hon att han skulle ha så mycket, haha. Jag lugnade henne med att när hon konfirmeras så får hon säkert lika mycket!!

Måste bara få visa mina fina tulpaner här. Bara älskar de här vita med lite enstaka röda fläckar.Silverpäronet har slagit ut. Det ser verkligen ut som stora drivor av snö som sitter på grenarna.

                                      

En av mina vita tulpaner som ser mer ut som en pion. Det är ljuvligt detta året att blommorna står så länge, annars hade jag också gärna haft lite varmare väder.


Mina klockhyacinter har slagit ut också. Lite dumt att de ljuslila har hamnat precis vid de röda tulpanerna, men det bjuder vi på, haha.


Igår kväll var jag iväg på jobbfest. Vi var inte så många den här gången heller, vilket är tråkigt, men det var trevligt ändå. Först var den obligatoriska tipspromenaden, med frågor så konstiga så vi var glada att vi klarade (= läs gissade!) några av dom. När det kom till musikquizet sen gick det betydligt bättre. Då var vi uppdelade i lag om två och Eva och jag tävlade. Ämnet var gamla tv-serier och jag hade betydligt bättre minne än jag trodde. Vi diskuterade om det skulle vara Falcon Crest eller Dynastin vid två tillfällen, och tyvärr så gav jag mig. Annars hade vi haft två rätt till, haha.

Nej, nu börjar det bli dags att dra sig till bingen. Minsta barnbarnet kommer hit vid halv 7 i morron bitti. Inte världens bästa att inleda sin jobbehelg med, men vad gör man inte för barn och barnbarn? Sen väntar 26 timmar i "jobbedimman" som en del säger.

Hoppas ni får en fin helg, även om det väl skulle bli mest regn, men det är vi ju vana vid nu!! Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

3 kommentarer:

Monica sa...

Vilken fin solnedgång din gubbe har fotat! Jag trodde först att det var en regnbåge,,,
Det verkar bli allt ovanligare att ungdomar konfirmerar sig numera, tycker jag. På min tid skulle alla konfirmeras, det var inte tal om annat!
Jag förstår att du gillar de vita tulpanerna med rött i - de är verkligen fina!
Här har det kommit ett par regnskurar idag, men vi skulle ha velat he mer, här är för torrt! Aldrig är man nöjd...
Ha det så bra, kram, Monica

Änglarna finns sa...

God förmiddag!
Håller med dej..jag är sååå trött på detta väder! Blåsigt, regn och kallt! Vi vill ha sommar nu!!!
Fina bilder, du lagt upp.
Då hoppas jag att du inte är alltför trött, när du sedan skall jobba! Jag önskar dej en härlig dag..och även helg så klart!! Kram Annika

nattugglan sa...

Hej! Fina tulpaner..Jag har en del som är vita med lite lime i kanten.Gratta Alex att han va så fin!ha en bra helg