fredag 12 juni 2015

Sommarvärme

Hej på er! Ja, nu har vi ju fått lite värme och sol här i landet. Skönt är det. Och man blir inte avundsjuk när man hör om 60 cm snö uppe i fjällen. Huga!


Medan jag går omkring och fotar så jobbar gubben hårt med häcken. Rätt bra arbetsfördelning - eller? Nja, jag jobbade hårt igår jag också även om häckklippning inte är min grej riktigt. Lite för högt för min smak. Ja, inte denna, men den som går utmed vägen. (Inte i korsningen dock!).


Köpte hängpetunia i år och tryckte helt enkelt ner den vita krukan i den gröna. Hade inte så stor krok så det gick att hänga dit den vita som den var. Men det växer snart över så man inte ser det vita, haha. Fars blombord får hänga med. Där står lite Flitiga Lisa och några pelargoner, blandat med lyktor och änglar och allt.

 
Och den här lilla grodan. Han är nyinköpt från Gardenhome och jag tyckte han var läcker. På tal om groda så måste ni ju se den här godingen.                                                                                             
 

Köpte honom på Börjes i Tingsryd förra året. Nu sitter han på stenen i landet som var illa utsatt för ett tag sen.


Lite blandad kompott, men den höga är en Blomman för dagen - en perenn sån. Har en tomatplanta, ett olivträd, en begonia och en pelargon också i den här hörnan. Blir inte så mycket blommor här nu för tiden, De ska ju skötas också!


Min lilla Magnolia, Susan, har varit full med blommor i år. Idag gick det att fota, annars har det varit så blåsigt så bilderna blir helt suddiga.


Det här lilla krypet satt på min ljusblå blomma, som jag inte kommer ihåg namnet på idag heller. Undrar vad det är för något djur?

Honungslöken håller på att slå ut. Är så glad att den överlevde vintern.

Idag är min sista semesterdag för den här gången. Har varit skönt att bara vara i en vecka. Speciellt när man har en pensionär i huset som aldrig behöver gå upp tidigt - om han inte vill!! Är nog lite avundsjuk där ändå.

Jag hoppas ni får en fin helg och att vädret håller i sig åtminstone några dagar till. Ta väl hand om er så hörs vi!

Kram Elzie
 

7 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Så mycket fint du har i trädgården och petunian var ju enorm redan nu! Och så har du en fin man där också som klipper och grejar, sådana är bra att ha! Krypet ser intressant ut, men jag har ingen aning om vad det är, dock har jag sett sådana, med sån teckning på ryggen. Kan det vara mormors glasögon eller nån annan veronika, väldigt söt blomma i alla fall.
Grodorna är ju för söta! Pussa dom från mig!
Agneta kram

Monica sa...

Ja, nu är det rena sommaren här och tydligen hos er också! Skönt! Och en massa trädgårdsarbete men det är ju bara nyttigt och så roligt när det blir fint!
Vilka vackra petunior du har köpt - vitt är alltid fint!
Ha nu en skön helg, kram, Monica

Hanna sa...

Här har vi också fått lite värme och sol, härligt
Hanna

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie. You really have a great assortment of plants and flowers co-existing together. Will be so colorful and good eating soon. I'm glad you got to take a little time off from work, although looks like you did a lot of work around the house. Sweet little frogs guarding all your pretty garden..Thanks for your kind words to me..Happy Sunday..Judy

Gilla sa...

Hej och tack för kommentaren hos mig.

Jag håller med om att det är skönt att slippa kylan nu. Vi håller oss i alla fall över 10+, kanske lite mer också. Härliga bilder från din trädgård. ("Gubben" inräknad).

Sv: Visst var det ett vackert bröllop. Vi såg ett sammandrag idag också. Blir inte trötta på det.

Du har helt rätt i att Prins Daniel också skulle vara en lycksökare, som gifte upp sig ordentligt. Jag gissar att det är rena avundsjukan som talar.

Skulle vi inte ha ett Kungahus utan en President i stället, så skulle det inte bli ett enda dugg billigare. För vad skulle inte ett Presidentval kosta och sen alla livvakter livet igenom, som man har i USA. Omval var fjärde år kanske?

Skulle den presumtive presidenten dessutom gifta sig eller nåt av hans barn, skulle det ju inte bli ett enda dugg billigare än vad det är nu.

Jag hittade alltså din "riktiga" blogg, som du märker.

Kram/Gilla

Åsa/asamia sa...

Jag tycker ni har en bra arbetsfördelning, låt gubben jobba med häcken du - så får vi andra njuta av dina fina foton ;)
Härligt med vår....eller är det sommar än, nej inte än väl - vill ha mer värme först.
Kram

Gunillasljusglimtar sa...

Jaadu Elzie! Det vädret harändrat sig! Just här regn o lite mulet! Åhh så fina grodor och blommor du visar,underbart!! Jag samlar allt på lite grodor,har lite inne o några ute.Trevlig midsommar på dig / Kram Gunilla ♥