torsdag 18 juni 2015

Så är det midsommar!

Hej på er! Idag har vi varit ute och kört en runda. Först var vi ute på småvägar och plockade blommor. I år finns det ju gott om vilda utmed vägarna. Annat det för några år sen då vi inte hittade någonting!!


Först var vi i Åseda och satte på gubbens föräldrars grav. Sen hade vi tänkt att vi skulle ha lite kaffe hos hans syster, men se hon ville inte vara hemma, haha. Så det blev att åka till affären och köpa ett franskbröd (finns inte här i affären längre!) och lite annat när vi ändå var där. Efter det körde vi hem med varorna.


Man ser inte ofta telefonstolpar nu för tiden, men utmed den här vägen fanns det. Vi var t o m ute och åkte på fd järnvägen mellan Kalmar och Växjö (förmodar jag?!). De har ju tagit bort rälsen nästan hela vägen. Jag älskar att åka på såna här småvägar. Så mycket mysigare än stora E-vägarna.


Gubben och Fia har varit och plockat lite prästkragar. När jag tittade till lite snabbt på fotot så tyckte jag det såg ut som min far. Det var värst vad dom är lika i stilen. Inte i ansiktet dock, haha.


Snart ska väl smultronen blomma lite mer, men än är det nog för regnigt och kallt.


Till slut vill jag önska er en riktigt fin midsommar. Hoppas ni får en fin helg med mycket värme, även om vädret inte blir det bästa. Kör försiktigt så hörs vi!

Kram Elzie
10 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Ja, i år är det mycket blommor, länge sen det var så. Att åka på småvägar är mycket roligare än stora vägar, man ser så mycket.
Ha en fin midsommar!
Kram Eva

Monica sa...

Visst är det mysigt att åka på småvägar! Och ännu bättre om man kan stanna här och där och plocka blommor! Det ska vi försöka göra i morgon.
En solig och rolig midsommar önskar jag dig och de dina!
Kram, Monica

Herr Nilssons Fru sa...

Glad Midsommar vännen
Kramiz

Snäckskalsdalen. sa...

Tack, och en riktigt fin midsommar till er också!
Att åka småvägar är att vara ute och åka, motorvägar är mer bara transportsträckor, det är så fint längs småvägarna vid den här tiden, en njutning och det ser man på dina bilder också!
Telefonstolpar har faktiskt vi här!!! Rena rama landet är det och när det blåser och stormar trillar trådarna ibland ner och det blir jobbigt för alla. Men jag tror dom kommer att försvinna på sikt.
Kramar Agneta

Cathy @ My 1929 Charmer sa...

thank you for stopping by and letting me know how you enjoyed my cottage garden tour! Is there a translation button on your blog? I didn't see one and I'd love to read you posts.

Cathy @ My 1929 Charmer sa...

So happy you have translation now, so I can read you blog!

Gilla sa...

SV: Du med mig skämta aprilo. Under Essemias hörna har du ju översättningen. Längst upp till höger. där står det Välj språk. OSV.

Jag får ju en som liknar ett par verktyg och gick in och kikade. Det var inte till nån hjälp, så jag kan berätta hur du ska göra för att få det. Men som sagt. Det finns i Essemias hörna.

Kram/Gilla

Gilla sa...

Nog kan det väl vara märkligt ibland att felen rättar sig av sig själv. Det var ju trevligt att du fick din översättning, som du ville. Jag har vänner lite här och var och jag märker till exempel att mina grekiska vänner gillar vad jag skriver. De kommenterar på FB i stället, för de har ju inga bloggar.

Här har det varit blåsigt och grått som vi är vana vid. Helsingborg är ju utsatt för vindarna.

Och du kände av vädergudarnas illvilja, när du fick regn, när du hade jobbat färdigt.

Kram/Gilla

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie. I think your 'old man' looks very dapper walking along with Fia. The wild flowers are so pretty and I, too, love those old country roads. I'm glad you got your french bread, I would be lost if I couldn't buy it in the store close to us..Thank you for your kind comments to me. Isn't it funny that holidays are celebrated at different times of the year in different countries. I guess that is what makes up a big, beautiful world..Happy Summer Days..Judy

Black Iris sa...

Håller med dig om att det är mysigare med småvägar.. Önskar dig en fin fortsatt sommar..

Kram Maidi