torsdag 4 juni 2015

Äntligen!!!

Hej på er! Ja, äntligen har vi fått lite sol och värme. Så skönt det är idag, trots att det fortfarande blåser. Det här vädret är vi inte bortskämda med.

 
Och så har jag äntligen fått ordning i mina fönster igen efter att vi bytt ut de gamla, nästan 60-åriga till nya i plast. Riktigt roligt var det att putsa fönster och slippa se de fula märkena som var i fönsterna här. På en del ställen kunde man tro att de hade använt Svinto för att ta bort smuts!!
 

Eftersom det är plast, som sagt, så går det inte att hänga något i mitten på fönstret som jag gjorde förut, så istället fick hjärtat som jag fick av mitt äldsta barnbarn hänga på handtaget.


Eftersom de nya fönsterna är smalare, så fick jag en annan sorts fönsterbräda, mer som i gamla hus där den ligger inne i fönstret. Passade mig perfekt eftersom den blev vit!! Gillade aldrig de där i trä som vi hade innan.


Gubben är lycklig idag. Han har äntligen fått tag i en HT-båt som han gillade. Både till utseende och pris. Nu håller han på att undersöka den efter att ha varit och hämtat den tidigare. Den lilla vi har får han åka och ösa jämt och ständigt. På den nya är det kapell och det blir smidigare på så vis. Får bara hoppas att vi får behålla den också!! Många som är hagalna bland båtarna i sjön. Är det inte motorer som försvinner så är det hela båten!!


Mina Saint Paulia blommar så det knakar. Börjar snart bli dags att dela dom, känns det som. Fick ta bort några från sovrumsfönstret för det gick helt enkelt inte att trycka in alla.


Äntligen har det blivit lite ordning i vardagsrummet också. Mormors och morfars stol/bord har kommit på plats framför fönstret. Och fortfarande har jag inte sytt överdraget till stolen, men nån gång ska det bli av också.


Min blå kornettblomma blommar som bara den. Det har blivit lite si och så med vattnandet nu när blommorna stått i en hög, vilket syns på bladen på den här, men blomningen är det inget fel på. Den här blomman satt i en kruka tillsammans med en vit kornettblomma och en blåvit, som jag köpte för några år sen. Den blåvit ville aldrig ta sig riktigt, men den här blå är så fin och den vita blommar också, men inte lika rikligt.


Jag har t o m fått en liten fönsterbräda i köket, något som jag inte haft tidigare. Satte dit några ljusstakar och ett kryddställ så det ser lite ut åtminstone. Den är ju inte så bred, i o m att vi har en dörr som öppnas mot det fönstret.

 
Den här killen är en riktig sköning. Han föddes den 4 juni 1978 på Växjö BB och han är min son. Numera alltså 37 år och gift och pappa till Casper och Cornelia. Inte klokt att han blivit så gammal. Och inte så konstigt att en annan känner sig gammal ibland, haha. I morron ska vi dit och gratulera
honom. Blir nog lite tårta, kan jag tänka mig.
 
På lördag fyller min älskade gubbe år. Då ska vi inte ha tårta, tänkte stanna till vid ett konditori och köpa varsin bakelse istället. Man kan bli lite mätt på tårta också.
 
Nej, nu får jag göra lite nytta här. Hoppas ni har det soligt och fint också. Ta väl vara på varann så hörs vi en annan dag.
 
Kram Elzie 

3 kommentarer:

Monica sa...

Så fint och fräscht du har fått det i dina nya fönster! Men har du verkligen en GUL Sankt Paulia? Det har jag aldrig sett! Det måste jag titta efter, jag, som älskar gult!

Så får jag gratulera sonen, som fyller år idag och din gubbe till födelsedagen på lördag! Vilken härlig dag att fylla år - alla flaggar för en...

Riktigt sommarväder här idag!
Kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Härligt med nya lättskötta fönster! Och vilka fina fönsterbrädor du fick! Kan man inte hänga hjärtat i en fiskelina och sätta fast den ovanför fönstret?
Du har så många fina krukväxter också! Och så är det grattis, grattis! Hoppas ni får en riktigt fin helg!
Agneta kram

Monica sa...

Tack, snälla, rara du, för Sankt Paulia-bladen, som jag förmodar är från din gula! Vilken rolig överraskning! Jag blev så glad!
Dom står nu i en äggkopp med vatten, men jag ska ta ett av dem och plantera direkt i såjord, så får vi se vilket sätt som är bäst...
Tack än en gång!
Kram, Monica