onsdag 8 juli 2015

Trädgårdens blommor - just nu!

Hej på er! Idag är man gräsänka. Gubben är med en kompis i Vaxholm och köper båt!! De är tokiga karlarna. Ligga och köra 100 mil för en båt!!! Men, det är deras intresse så då får dom väl hålla på. haha. Jag hade hellre åkt på något roligare.


Så här såg det ut när gubben skulle ge sig iväg på fisketur i måndags kväll. Det var inte alls populärt hos lilla Fia. Ni ser att hon håller emot allt hon kan, haha. Så gjorde hon på mig också när jag skulle jobba på midsommaraftons kväll!!


                                               Seagull på min rosenbåge. De blommar överdådigt i år och luktar ljuvligt!

Idag har jag varit på Fys lab och gjort en undersökning av mitt ben som vägrar ge sig. Nu har jag ont hela tiden och inte bara när jag går. Han mätte trycket i bägge benen och vänster var bra, men höger var lite sämre. Efter undersökningen åkte jag till City Gross och handlade. Bl a två persienner till. Nu har vi till alla fönsterna här och det känns bra. Sen i eftermiddag ringde "min" doktor från vårdcentralen och berättade att trycket var dåligt i benet från knä't och ner. Han hade redan skickat remiss till kirurgen så han trodde jag skulle få en tid snart. Tror han gjorde det redan när jag var hos honom på undersökning. Man kan inte klaga på servicen hos denne unge doktor. Bra jobbat!!


Det var meningen att jag skulle haft lavendel här i lådan där jag planterat en rosa ros, men jag hittade ingen som jag tyckte om just när jag var och handlade. De var så stora redan från början, så istället köpte jag Stäppsalvia och den har verkligen tagit sig. Blir att plantera den i landet till hösten. Så får jag titta efter lavendel lite tidigare nästa år.


Min Maidens Blush är på gång också. En nästan utslagen blomma som väl blir sönderslagen av regnet som forsar ner utanför. NU börjar jag verkligen bli trött på regn!


De orange liljorna, som jag inte har namnet på, men det lär väl vara en daglilja, blommar som aldrig förr i år. Har bara tvingats ta död på två baggar i år. Men höga är dom inte, bara ca 25 cm och det är väl lite för lite. Men strunt samma, huvudsaken är att dom blommar!


Tycker den här rosen är så fin i färgen. Det är en av buskarna som hare/kanin tuggade ner till marken i våras. Efter att ha skyddat dom med nät så har dom börjat växa. Och efter en ordentlig dos av hästskit så ska den väl bli lite större. Men redan fyra knoppar/blomma på, det tycker jag är bra jobbat av en liten ros som bara är 25 cm hög, haha. Just nu kommer jag inte ihåg namnet på den, men jag skickade efter den från Danmark förra året. Den andra har inga knoppar än, vad jag sett.


Den här pionen tycker jag är så fin. Den har röda "streck", eller vad man ska kalla det, på de yttersta bladen och lite rött inne bland alla kronblad också. Helt underbar är den.

 
På tal om pioner så måste jag bara visa den här. Stor som en assiett! Ja, nog är det pionår i år också. Tror aldrig jag sett så många blommor på de buskarna tidigare.                                                           
 

Det var det här med blomning ja! Min honungsros blommar något alldeles otroligt den också i år. Tack vare kyla och regn skulle jag tro, man har ju sluppit ohyra på rosorna i alla fall!! Den står precis vid brevlådan där vi får tidningen vare morgon och det luktar så ljuvligt när man går förbi där. (Att vi har soptunnorna bredvid också är mindre roligt!).


Nämnde ju att jag var på City Gross (vilket jag har känt av hela dan sen!). Hittade den här roliga korgen för 39.95 (tror jag det var). Den ska jag ha till mitt handarbete i husvagnen. Den är hög och bra så då tappar man inte stickor och annat. Fanns i en oval form också.

I morgon kanske min kusin, Bengt, kommer hit. Det ska bli så kul att träffa honom igen. Vi är lika gamla och han har lovat att jag ska få låna gamla foton från farmors och farfars. Han är läkare precis som sin bror och en duktig sån.

Jag avundas inte gubben och Otto som ligger och kör från Vaxholm nu. Det öser ner och det finns inget värre än att köra i sånt regn. De drog iväg redan vid 7 i morse så det har varit en lång dag för dom.

Själv är jag ledig i morgon men till helgen är det jobb igen. Klockan 21.15 på söndag kväll går jag av och då har jag SEMESTER!! I år ska det bli extra skönt, med tanke på skånken. Är jobbigt att gå när det värker som bara den vid varje steg. Det värsta är bara att de där 4 veckorna går så rackarns fort. Inte annat än att man är avundsjuk på gubben som slipper ge sig iväg på morronen - såvida han inte själv vill.

Nu önskar jag er en fin fortsättning på den här dan och ha en fin helg. Ta väl hand om er så hörs vi framöver.

Kram Elzie

 
 


5 kommentarer:

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hello, Elzie. I'm so sorry to hear that your leg is continuing to give you pain. Hope you get to do something to make it better. Your flowers are all so beautiful and poor little Fia, she will miss her papa..Happy Wednesday..Judy

Monica sa...

Så trevligt det är att läsa ditt blogginlägg - mysigt småprat om hur du har det i din vardag! Så mycket fint du har som blommar! Alla verkar ha mycket blommor på sina pioner i år - utom jag - mina har blommat väldigt lite i år!
Rosen Maidens blush är underbart vacker!
De orange liljorna har jag också och dom har verkligen blommat rikligt i år. Och dom är nog 50 cm höga...
Mina honungsrosor är ju bara lite mer än ett år gamla, men blommar redan alldeles enormt! Jag tyckte att det var fiffigt av er att ha dem nära soptunnan, så dominerar rosdoften över soplukten!
Trist med ditt ben - hoppas verkligen, att de kan hjälpa dig på kirurgen!
Kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Du har så vackra rosor och pioner och de berikar oss mycket i år med den överdådiga blomningen. Seagull måste jag nog skaffa, tycker om när de slänger sig över en båge eller upp i ett träd. Mina honungsrosor har just börjat blomma, ljuvlig är doften.
Vilken fin bild på Fia och din gubbe!
Blev det något båtköp? Jag hoppas de hade en 80-kärra att ta båten på så de slapp att ligga i 30 km/tim den långa vägen.
Hoppas du får hjälp med ditt ben, det är oerhört tröttsamt att ha ont ständigt.
Ha en fin semester!
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Då har du nog semester nu, då! Härligt! Kul att läsa din blogg och man blir riktigt engagerad och lilla vovven som älskar er så mycket, är det inte underbart. Dessa djur! Man har så roligt med dom och när dom visar tillbaka att dom tycker man är OK, då blir man riktigt rörd!
Så fina rosor och annat du har i din trädgård! Massor av fint! Jag njuter av bilderna.
Hoppas du får ordning på ditt ben, att ha ont är inte så där vidare värst uppmuntrande direkt.
Agneta kram

Turid sa...

Så mange fine blomster hos deg!
Jeg ønsker deg riktig god bedring med foten din! God å ha en lege som tar en på alvor, det har jeg også endelig fått, herlig!
Vi har hatt en fin sommer i Sverige i år! Topp vær!

Klem fra Turid ;)