söndag 16 augusti 2015

Tiden rusar

Hej på er! Ja, nu har man redan jobbat en vecka efter fyra veckors semester. Inte klokt vad både semester och denna veckan gick fort!! Och det där med jobbat var väl lite ljug. Både jag och min jobbarkompis åkte på nån skit så i onsdags var vi bägge sjuka. Ont i halsen, feber och diarre + att man kände sig som man var överkörd av nåt. Men det går ju över, som tur är.


En söndag kom gubbens bror (ja, han som gick bort sig här i skogen) och hans sambo och hälsade på. Det blev några trevliga timmar innan de styrde kosan hemåt igen.


Några dagar senare åkte vi till Ekerums camping på Öland och hälsade på gubbens brorson, som råkar vara 1 år äldre än mig!!, och hans fru, De har en fin villavagn där och trivs fint. Den ligger så nära havet som det går.


Fia har full koll ute på "altanen". Hela sommaren har vi haft en liten, liten kaninunge boende under golvet där. Varje dag var den uppe och åt framför nätet men det var lögn att få den på bild!! En dag blev Fia lite väl närgången så då fick hon pisk på nosen av en liten hartass, haha. Den är så söt och jag hoppas den klarar sig. Där får den gärna vara, men här i trädgården vill jag inte ha den!


En dag hade våra tyska grannar fått besök av familjen Svan. Det är roligt att se att tre ungar klarat sig så här långt. De förbaskade gäddorna äter upp alla ungar för änderna så där är väldigt dålig återväxt i år. Det här paret hade fem ungar från början.


Fia blev lite trött på alltihop och intog sin favoritställning. Med baken i husses knä och huvet på bordet. Att det kan vara bekvämt att ligga så är för mig en gåta, haha.


Av alla underliga husvagnar med dragare var nog den här konstigast i alla fall. Det här paret kom från Tyskland och hade kört över hela Sverige med traktor och en arbetarvagn, eller möjligen cirkusvagn. Det kan inte ha gått fort i alla fall.


Här är deras färdrutt. Från Parsau-Kunrau till Gällivare med traktor. Inte dåligt inte!! De hade ritat in hela rutten också, men det syns lite dåligt på bilden. Nu var dom på hemväg och tidigt dan efter de kom så gav dom sig iväg.


En lite ovanlig sak, för mig, har jag varit med om den här sommaren. Tack vare Facebook så har jag börjat prata med min kusin Irene. Skam till sägandes har vi inte träffats sen 1976 när vår farfar dog! Det är ynkligt så sällan vi kusiner ses, men det har alltid varit så. Nu fick vi träffa henne och hennes man Bertil en dag i Asarum, där de bor och det var riktigt trevligt. Jag hoppas de kan komma hit nån gång också snart. Irene hade dessutom en del gamla kort på min far och hans familj och de var snälla nog att kopiera dom åt mig. Facebook är inte dumt ibland.


Näst sista söndan på vår semester var min dotter med familj hos oss. De campade på Dragsö vid Karlskrona, som vanligt. Var roligt att träffa dom igen. Sen på tisdan träffades vi inne i Karlskrona för gubben och den manliga delen av hennes familj ville ner i ubåten som ligger på Marinmuséet, något jag inte var intresserad av. Och min gubbe är ju som han är. Han var så noga med att ta kameran med sig men sen låg den kvar i bilen hela tiden!!! Inte ett kort taget på den fina sjöstaden, haha. Vi får väl åka dit en dag nästa år istället och då vet jag en som ska hålla i kameran hela tiden!


På tal om konstiga sätt att campa på så kanske den här tar priset i alla fall!! Eller vad säger ni om den här stridsvagnen där man måste ha en stege för att komma in och lägga sig? Gälller att inte ha för många glas innanför västen då, haha. Den var jättehög, vilket inte syns så väl på kortet.


Här sitter jag och njuter i solen. Den kom ju till slut på semestern och det var skönt. Nu är det inga blommor kvar på altanen och ljuslyktorna har fått komma in i förtältet.

Var hos farbror doktorn på kärlkirurgen i fredags förresten och jag har ett stopp i benet nedanför knä't så det ska bli operation av snart. Fast först ska jag in på skiktröntgen så dom vet riktigt var det där stoppet är. Tänk om det hjälper så jag äntligen kan gå som folk???

I morron är det jobbedags igen. Det är faktiskt rätt skönt att allt är tillbaka i normala vanor igen. Fast jag är fortfarande avundsjuk på gubben som kan vara hemma hela tiden - om han vill. Just nu har det varit mycket fiske. Han har nästan fått abstinens när han inte kunnat fiska i sommar.

Kan tala om en nyhet för er förresten. Nästa år blir det inget långliggande för oss. Jag har ju tyckt det varit lite trist de senaste åren och i år tycker gubben detsamma. Så nästa år ska vi nog försöka röra på oss norrut på semestern i stället. Kunde vara kul som omväxling.

Ha en riktigt skön och solig måndag. Vi hörs!

Kram Elzie


4 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Så roligt med svanungarna, hos oss har vi inte sett en enda unge i år, det är beklämmande.
Verkar som ni haft en riktigt fin sommar och nu hopas jag att operationen ska hjälpa dig så du slipper ha ont.
Kram Eva

Monica sa...

Ja, ni verkar då haft fullt upp under er husvagnssemester! Men det är ju så det är. man träffar alla dom, som man inte hinner se när alla arbetar och man bor för långt från varandra. Kul att du genom Facebook har hittat tillbaka till din kusin Irene!
Och vilken vacker dotter du har! Ja, du ser själv jättesnygg ut, där du sitter och njuter utanför husvagnen!
Hoppas nu att din benoperation hjälper dig, så att du äntligen blir bra!
Kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Så kul att du fått kontakt med din kusin. Det är väl så, ibland ses man inte och så träffas man av en händelse. Och er sommar verkar ju ha varit händelserik, men den där förkylningen mm hade man ju kunnat vara förutan. Kul husbil den där stridvagnen var!
Agneta kram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej Elzie
Oj så längesen det var jag var inne här och kikade. Men nu har jag läst om vad du gjort på semestern. Det var roligt att du hörde av dig via bloggen.
Har varit urdålig på att blogga. Det blir mest Instagram, det går fort och lätt. Men ibland kan jag sakna det här bloggandet också. Ja, man vet inte riktigt vad man vill, men framför allt så är det svårt att hinna med allt man vill göra,
Nu ska jag i alla fall försöka blogga åtminstone liite oftare.
Kram
Marie