tisdag 1 september 2015

89 år sedan...

Idag är det en konstig dag. För första gången har jag ingen möjlighet att gratulera min mor på födelsedagen. Det känns väldigt konstigt, som sagt. Precis efter hon hade gått bort så tyckte jag mest det var skönt för henne att slippa lida, men ju längre tiden gått, desto mer har jag saknat henne. Men så är det väl för oss alla.

Här är en bild på henne när hon var yngre.


Det här fotot fick jag av en gammal dam här i samhället. De hade umgåtts mycket när de var yngre. Tyvärr fick arbete och företag ett slut på träffandet. Inte lätt med många barn heller att hinna med allt. Jag tycker inte hon är sig riktigt lik på fotot, förutom att det inte var långt till skratt där hon var. Hon hade ofta en rolig kommentar, men inte elak.

Ja, så har det blivit september och genast ändrade sig vädret som vi alla märkt. I natt vaknade jag av att gubben flög upp ur sängen. Det var Tor som var ute och härjade med dunder och brak. När det small samtidigt som blixten kom förstod man att det slagit ner någonstans. Tack och lov hade ingen människa skadats när blixten kom.

Hoppas ni får en fortsatt fin vecka. Själv ska jag jobba hela veckan. Skulle varit fri i morron, men så hade chefen lagt in ett extra möte just då, och de måste man ju gå på!! Ha det så gott så hörs vi.

Kram Elzie

PS! Gubben och jag firar 19-årig dag idag också. Vi har ätit nästan en trerätters så här långt. Nån räkröra till förrätt, cajunkyckling till huvudrätt och så ska vi ha mousse med grädde och hallon till efterrätt. Vi var för mätta när vi ätit det andra så vi sa att vi väntar med det till kvällen. Så här långt har det varit gott och det är ju kul.

2 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Ja, jag fick inte heller fira min mamma i år, hon skulle blivit 97. Känner som du att saknaden blir större och större, vissa stunder överfalls jag av en så stor saknad så jag gråter. Trodde aldrig det skulle vara så svårt att mista mamma, hon var ju så gammal och hade gjort sitt.

Grattis till era 19 år, mysigt att fira med en god middag.

Ha det fint!
Kram Eva

Monica sa...

Grattis till 19-års-dagen! Låter ju som ett härligt sätt att fira på!
Visst är det så, att man saknar sina föräldrar mer, ju äldre man blir. Jag tänker ofta på min mamma och det är 11 år sedan hon gick bort.
Ha det gott, kram, Monica