måndag 12 oktober 2015

Sista blomningen och lite jox

Hej på er! Ja, jag skulle naturligtvis sprungit ut med kameran igår när solen sken, men inte gjorde jag det inte! Så det får bli mulna foton idag istället. Lite av mina sista blommor i år.


Mina Winchester Cathedral blommar än. Det är en seg blomma det. Och Rudbeckian är också en sen blomma. De här har blommat i flera månader nu och står sig än, om än inte vackra just nu, haha.


Grootenhorst (eller nåt sånt!) blommar också med sina milda, rosa blommor. Den är fin den.


Och är det inte konstigt så säg att de här sommarblommorna är så otroligt fina just när de ska slängas? Den har inte varit så fin på hela sommaren kan jag tillägga.


Floxen är också på upphällningen. Har två buskar och den här blommar medan den andra är överblommad!!


Kärleksörten har en underbar färg nu. Skulle gärna ha någon annan färg också, men det får bli till nästa år. Kan man förresten dela kärleksörten?


En lila höstaster som blev alldeles vit av ohyra för något år sen och därför togs bort. Inte tillräckligt noga tydligen, eftersom den här lilla gynnaren växt upp igen, haha. Den är söt, men jag vill inte ha den när den så lätt får som mjöl på sig.


En ny spaljé har kommit upp vid sovrumsfönstret. Lite bred kan jag tycka, men förhoppningsvis växer den lilla klematisen upp och gör att den blir mindre synlig!! Och är det inte typiskt så säg, lappen som satt vid just den här klematisen har trillat bort så jag har ingen aning om vilken sort det är nu. Ska bli intressant att se om den blommar nästa år!!


Fia kommer traskande i lugn och ro. Detta efter att hon jagat bort den stackars kaninen som alltid sitter på vår framsida! Hon måste ju va med och inspektera ägorna inför vintern, haha. (Jag tror vi har en liten kanin boende under den här altanen också. En i Bergkvara och en här. Det är väl inte samma som följt med oss hit?)


Så här ser det ut på altanen just nu. Det är lite tråkigt att inte ha plats med det när vi nu har så stort garage men det ska ju få plats båtar, husvagn och gud vet allt, haha. Inte blir "förpackningen" mindre heller när gubben går och köper 6 stora stolar som inte går att vika ihop på nåt vis!


Här är mitt projekt som inte blev klart i år som tänkt var (fy på mig!). Men bitarna ligger i förrådet så det ska tas tag i nu snart. Slipa kanter ordentligt och sen måla så det bara är att sätta dit. Att sätta sig på stolarna är just nu förenat med benbrott eftersom bitarna har murknat på bra!!


Den här kompositionen har vi utanför köksfönstret. Det ser ut som den hänger snett, men jag tror snarare att det är fotografen som är sned, hihi.


Och så här ser det ut på framsidan. Krysset har snart gjort sitt och då ska jag ha i lite ris i krukan. Sen är jag på jakt efter en lykta som jag kan hänga vid ytterdörren där kransen hänger. Har fortfarande inte hittat någon som jag tycker om. Vill ha något i stil med gammal stallykta. Till helgen ska jag ha med mig gubben ut och plocka lite mossa också.


Det här var joxet! Denna blomgrejen, vad man nu kallar det, inte bur väl?, har jag haft ute på altanbordet i sommar, men nu fick det komma in. Satte en konstgjord blomma i och så den lilla ljusslingan jag köpte på Indiska förra året. Det blev riktigt fint när mörkret föll på igår. Det är ju så svårt att fota när det är för mörkt, men så här ser det ut i alla fall.

Kanske ska berätta att jag gjort min operation nu och det har gått bra. Ni som är med på Facebook vet att det var aortan som gjort en lite "knöl" uppe vid bäckenet. Nu la läkaren dit tunt nät (stent) och rätade ut den och hej hopp vilken skillnad det gjort!! Kunde gå ut och gå en liten runda samma kväll jag kom hem (var tvungen att testa, haha) och jag fick INTE KRAMP ÖVER HUVUD TAGET!!! Är så glad att det funkat och bara lite ledsen att inte doktorn på VC kunde skickat mig på den här undersökningen mycket tidigare. Tänk vad tid jag sparat då! Och sluppit värken i benet. Men nu är det som det är och jag är glad att det gått bra. Det gjordes i lokalbedövning. Otroligt vad kirurgin går framåt.

Idag är jag bilänka. Ja, gubben är iväg i Bergkvara och hjälper en kille med hans bil så då måste jag väl bli det?! Han har ju inte varit still en sekund sen han gick i pension, mer än lite på min semester då, och nu var det dags för detta också.

I morron måste jag åka till jobbet en stund. Vi ska få såna där id-kort som vi ska ha på oss, som de inom landstinget har, med foto och allt, så då gäller det att fräscha upp sig, haha.

Jag är sjukskriven några dagar till så jag tror jag sätter mig och syr lite på duken så den blir klar snart. Jag hoppas ni får en fin vecka och passa er för älgarna nu när jakten satt igång. Vi hörs!

Kram Elzie

5 kommentarer:

mormorstorp sa...

Vad fint du höstpyntat ute!
Skönt att operationen gått bra och att du redan märker skillnad! Nu blir det många sköna höstpromenader! :)

Ha det gott!
Annica

Monica sa...

SÅ roligt att operationen gick bra och att du är nöjd och inte har ont längre!
Grattis till det!
Du har ju en hel del som blommar fortfarande i din trädgård!
Och den där "blomgrejen" med sin ljusslinga måste se jättemysig ut när det är mörkt!
Ha det bra, kram, Monica

Susie sa...

Hi Eliz, I have looked thru your previous posts. You like flowers and do well growing them. You certainly camp in style. Loved the campers. I thought your daughter looks like your mother's young picture. I miss my mother so much also. I do not think we ever get over that loss. Blessings to you and your loved ones, xoxo,Susie

nattugglan sa...

hej på dej´! Vilka fina blommor du har ännu, här har nog allt frusit. Calluna el va de nu heter , dem har jag köpt o så murgrönan den har klarat frostnätterna,så de är nu i nå krukor.Va bra att du fick det åtgärdat med operationen.Ha det bra!

Sherry @ Thrift My House sa...

So pretty! Lovely photographs!