måndag 23 november 2015

Vinterkyla

Hej på er! Ja, i morse vaknade man till verklig vinterkyla. -13,8 stod det på vår termometer!! Bistert värre med andra ord. Men vi har inte fått någon snö än. Solen har lyst hela dagen och det är skönt. En underbar vinterdag med andra ord. Lät på väderleksrapporten, dock, som det ska bli varmare igen så den kanske dröjer.


Idag har jag sysselsatt mig med det här jobbet. Har denna lilla frysen häruppe och en i källaren som behövde rensas från is. Tråkigt jobb, men det gäller att passa på att få bort isen när det är kallt ute och man kan sätta ut lådorna med maten. Nu är det klart i alla fall och det är skönt.

Har gjort nya kransar till mitt skåp. Det blev i lingon som vanligt. Försökte med något annat ris en gång, men fick ta bort det för jag tålde inte lukten.


Suddigt foto, men så är det när man ska fota den här tiden. Gjorde naturligtvis en krans till den andra luckan också.


Skickade efter en sån här pläd för ett tag sen. Den var inte precis billig, men så mjuk och go. Skön att ha när det är kallt ute.


Det är stora maskor på den som synes, haha.

Köpte den här lyktan för många år sen, men den har bara blivit ståendes i ett hörn. Nu satte jag den i den lilla hörnan där vi tidigare hade en köksdörr från vardagsrummet. Ställde in ett batteriljus i den för jag tänkte jag skulle pynta till den lite. Än har det inte blivit av dock!!


Vi har fått två loppisar här i samhället. En lite större och en mindre. Vi besökte bägge i lördags. Den stora gillade jag inget vidare, om jag ska vara ärlig. Det var sån röra där så man såg inte allt som fanns. Istället traskade vi in till grannen, dvs den mindre loppisen. Och där var det fint. Sakerna var diskade och stod så man såg dom. Där hittade jag den här lilla killen. Gillar såna här små "statyer" men skulle gärna ha någon större också, haha. Men frågan är bara var man hittar dom?!?!


Här står han i solen i all sin prakt. Verkar vara en liten fåraherde.

Den här veckan har jag semester och det är riktigt skönt. Ska passa på och göra lite som inte hinns med annars. Sen ska ju adventsstakarna upp till helgen också.

Hoppas ni får en fin vecka.

Kram Elzie4 kommentarer:

Inger Marie sa...

Hei Elzie:)
Tine kjøleskap er kjedelig jobb..ja.Men vi må gjøre det av og til:)
Flott pledd med store masker!
Og lekre kranser!!
Fin uke til deg:)

Vardag och flärd sa...

Att frosta av frysen är bra när det är frost ute, det går ju ganska fort och det är skönt när det är gjort. Tyvärr hann jag inte i helgen och nu är det plusgrader igen.
Kul att ni fått ett par loppisar men jag håller med dig om att det ska vara rent och snyggt uppställt.
Ha det fint!
Kram Eva

Monica sa...

Vi har en självavfrostande frys, det är jätteskönt! jag minns hur tråkigt jobb det var att frosta av och vi har ju inte minusgrader så ofta här nere, så man fick passa på!

Snö har vi minsann fått så att det räcker och blir över och har dessutom en kluven tall att ta hand om - fy så jobbigt, och så synd på ett vackert gammalt träd.
Ha det så skönt på din semestervecka!
Kram, Monica

White Lace and Promises sa...

I met you through Kris's feature today. So glad I did. You are such a pretty lady. The first blog I have had to translate:) Fun! I am going to start following you. I love the cable knit crochet piece. My granny loved to crochet. I like your white too and by the way, it snowed! Wow! Have a Merry Christmas!