tisdag 17 februari 2015

Kan vi stryka vecka 7 i almanackan?

Hej på er! Ja, jag bara undrar för det var en av de värsta veckor jag har varit med om. Jag jobbade extra lång dag på tisdagen och fick ett telefonsamtal från min son på kvällen. Då hade mitt ex kommit hem från jobbet och hittat sin sambo på golvet. Hon hade varit död några timmar. Så fruktansvärt hemskt att komma hem till en sån syn. Jag tycker synd om alla de inblandade, från mamma till syskon och sambon och våra barn.

På torsdagsmorgonen fick jag ett sms från min syster att vår kära mor var dålig. Så det blev att sitta vak där torsdag - söndag. Hon hade fått en svår stroke och varken tittade eller sa något. Sov mesta tiden vi var där. På söndagskvällen fick hon äntligen somna in. Hon hade haft det svårt tiden innan. Trillade baklänges titt som tätt och hade sån ont i sina ben så man knappt kunde röra dom.


Igår var vi och sa adjö till mor. Hon var så fin, låg där i sina fina kläder och med några orkidéblommor på bröstet. Det känns så tråkigt. Hon var den sista i sin generation med direkt länk till oss syskon. Visst har vi mostrar och en morbror som fortfarande lever, men det är inte samma sak.

Efter besöket hos mor var vi på begravningsbyrån och beställde allt. Det tog över tre timmar så man var rätt mör när man gick därifrån. Det ska bli begravning i mars och så ska vi tömma mors lägenhet snart. Finns inte så mycket där så det tar väl inte så lång stund.

Idag känner jag mig som jag vore överkörd av något. En förkylning är i antågande och det gillar jag inte alls. Men det är väl allt som varit nu som gjort att man är extra mottaglig också.

Jag hoppas ni andra har det bättre idag och att ni festar till det med en semla. Min gubbe ska på möte ikväll så jag får väl se om jag tar mig en semla, annars får det väl bli en annan kväll. Ta väl vara på varann, livet är så skört.

Kram Elzie

måndag 2 februari 2015

Vinter igen!

Hej på er! Ja, nu har vi sannerligen vinter. Har vi bett om det? Ja, möjligen de som åker skidor, det är väl perfekt att ta lite valla på laggarna och dra iväg, men själv är jag ingen skidåkare, även om jag tycker det ser härligt ut när de som kan ger sig iväg. Som det nu är ser man mest ut som Bambi på hal is när man försöker ta sig fram, utan ben- eller armbrott, på de isiga vägarna.

Idag fick lilla snäckan, bilen alltså, följa med till jobbet första gången, och det gick bra, haha. På ditvägen var det riktigt fina vägar, men hemvägen var ingen höjdare. Hade en långtradare framför mig och han fick fortsätta att ligga där. Framför alltså. Ger mig inte ut och kör om i det slabbet som var och dessutom körde han i 70 och det kunde räcka. Ja, jag vet, jag är en riktig fegis i trafiken, haha. Men hellre köra långsamt och komma hem än...


Före jul skickade jag efter kuddöverdrag till sängen. Det blev de beige/grå, lite större, och så de röda. Ville haft i samma färg som pluttarna på överkastet, men det är omöjligt att hitta några i rött.


Carpe Diem-kudden köpte jag av Bittan medan hon hade sin webshop. Tyckte hon hade fina kuddar. Delfinen kommer från Kolmården och har hängt med i många år nu, hihi.


När jag var i Ullared ensam för några år sen köpte jag dessa lampskärmar. Sen har dom legat i skåpet. Men så bestämde jag att jag skulle köpa lampfötter på Åhléns för presentkortet jag fick i julklapp på jobbet. Ja, det räckte i alla fall till en fot. Och det var ju bra så, haha. Tycker om de här lite större lamporna och dessutom ger dom ett bättre ljus om man vill läsa.


Lamporna jag hade på sängborden innan, har jag ställt, dels på sekretären vi har i sovrummet, bra med lite lyse i den hörnan också. Den andra hamnade på skrivbordet. Där lyser den bra. Lilla Mia sitter så fint i hörnan. Hon fick lite vinterkläder på sig för ett tag sen. Var kallt att sitta i kortbyxor!!


Jag var bjuden på kryddparty ikväll, men sen ringde damen som skulle ha det och berättade att försäljaren var sjuk. Tyckte faktiskt det var rätt skönt, hade ingen lust att ge mig ut i halkan igen!!

Men nu kommer gubben hem. Bäst att sätta fram potatismos och ugnstekt falukorv till honom. Ha det så gott allesammans och ta det lugnt i trafiken.

Kram Elzie
söndag 1 februari 2015

Så var det klart...

Hej på er! Ja, så var det klart med bil - tack och lov!! Man har haft många oroliga fjärilar i magen innan det kom så långt. När man jobbar varje dag nästa vecka så kommer man liksom inte iväg och kan kolla på bilar. Men igår var vi i Habo och hämtade den nya snäckan.


På ett annat ställe i Jönköping fanns en som var knalligt blå och den hade jag gärna haft, men den föll inte maken i smaken så då fick det bli en i samma färg som tidigare men som är lite nyare. Vi var ute tidigt igår och glad är jag för det för det verkar som det kom betydligt mer snö däruppe när vi kommit neråt. När vi körde var det inte mycket alls och ju högre upp vi kom, desto mindre snö. Då hade vi betydligt mer, men det kan ju ha ändrat sig.


Kom att tänka på att den blå bilen hade kanske inte varit så lyckad mot vårt gröna hus (hm!!). Det är en go bil att köra i alla fall och nu hoppas jag att det inte blir mer problem med växellådor. Men till den här sorten fanns det hur många som helst!!

Det värsta är ju att mina sprillans nya dubbdäck inte passar på den här bilen. Så dom har vi lagt ut på Blocket nu. Så får vi se om det är någon som köper dom.


Mina amaryllis blev lite sena denna julen. Den här underbara röda blommar just nu. Och vad det är svårt att fota dom! Den här är egentligen mörkt sammetsröd och heter Grand Cru. Blommorna är stora som tallrikar. Helt ljuvlig är den.

Och tänk att januari äntligen är slut. Den månaden, tillsammans med november, är de månader jag gillar minst. Känns som det alltid är så mycket man ska göra just i januari och november är bara mörk innan man får sätta upp stakar och stjärnor.

Men nu tror jag att jag ska sätta mig och brodera på min julduk (!) lite. Så kanske den blir klar till nästa jul, haha. Sen måste jag fixa till presenterna till barnbarnet Casper denna veckan också. Han fyller 7 år på fredag. SJU ÅR!!! Kan inte fatta att han börjar i "riktiga skolan" till hösten. Inte konstigt att farmor börjar bli gammal...

Hoppas ni får en fin vecka allihop. Ha det så gott och ta det lugnt i trafiken. Vi hörs!!

Kram Elzie