tisdag 27 september 2016

God kväll i stugorna!

Hej på er! Ja, så är snart september slut också. Jag förstår inte vart tiden tar vägen, den bara försvinner! Nu börjar det ju bli lite "normalt" septemberväder också och jag tycker faktiskt det är skönt. Hösten är min årstid, älskar den höga, klara luften som är då.


Härom morronen så var hela mattställningen fylld med spindelnät. Det är helt fantastiskt vilka byggare spindlarna är.


Köpte mig en bukett rosor härom sistens. Det är bara synd att den härliga, mörkröda färgen inte går att få fram på foton. Åtminstone kan inte jag det, haha.


Här ligger husse och Fia och har det skönt i sängen. Hon gillade inte riktigt att jag fotade, nästan så det syns att hon rynkar pannan, haha. Tidigare på dan var husse i farten med kameran och då såg det ut så här.


Jojo, när matte är borta dansar Fia i sängen. Hon har snärjt in sig riktigt i täcket!!


Jag lovade ju att visa odlingslådorna som gubben byggt av förtältsgolvet, och så här blev de. Nu fattas bara jorden och den ska snart i, bara vi får in husvagnen i sitt garage så vi kan få hit lite jord.

 
Ulleternellen blommar fint än. Fick denna av gubbens son och svärdotter och den växer till sig för varje år. Tycker den är fin.
 

Den vita stjärnflockan växer också till sig. Älskar den blomman med sitt fina utseende. Nu har jag både vit och rosa men vill ha tag i en mörkrosa också. Eller den kanske kallas vinröd?


Winchester Cathedral är en tacksam blomma som blommar fortfarande. Här är det lite blandning på blommorna, allt i vitt eller rosa.


På tal om rosa så är väl den här stockrosen underbar? Färgen är bara så läcker tycker jag, som hoppas jag får behålla dom länge än. Tyvärr har den vita stockrosen inte kommit upp i år, kanske beror på att vi var där och sprang så mycket i våras. Kanske kommer den nästa år?

Ikväll är jag gräsänka. Gubben och grannen är i Målilla på speedway. Själv tänkte jag göra en fotobok till honom. Gör på våra semestrar bakåt i tiden. Roligt att titta på fotona från den där tiden, inte ofta man gör det annars.

Sagt och gjort, dags att sätta fart så jag hinner bli färdig innan han kommer hem igen. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie


 
6 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Du har så många vackra blommor! En vit stjärnflocka skulle jag också vilja ha, det är en så vacker blomma.
Jag älskar hösten, absolut den härligaste tiden!
Kam Eva

Ezter sa...

Stockrosor är så fina! Vad har ni för husvagn? Bara nyfiken ;)

Monica sa...

Vilka jättefina odlingslådor din gubbe fick till av förtältsgolvet!
Vi klädde sidorna i våra odlingslådor med uppsprättade sopsäckar av plast, så att inte vattnet skulle sippra ut, när man vattnar. Bara ett tips...
Den vita stjärnflockan är en av mina favoriter också. Jag hade den mörkrosa tidigare också, men minerarflugan gjorde bladen brunfläckiga, så den grävde jag upp och kastade.

Hösten är min favoritårstid också, och hittills har det ju varit ett underbart väder!
Ha det gott, kram, Monica

Erikslundsliv sa...

Så fiffigt att göra odlingslådor av golvet! Återbruk är inte dumt. Så fina blommor, både de i vas och de i din trädgård. Här är det mesta överblommat och frosten kom inatt. Nu är det höst på riktigt hos oss!
Ann

Evas Kvarnaro sa...

Den goa vovven Fia kan jag tänka mig att få gosa med, hon får gärna stöka till det i min säng, hi hi . . .
Vilka toppen bra odlingslådor han har gjort, grattis till dem.
Tänk vad mycket fint du kommer att odla i dem till nästa år.
Härliga blomster du visar, än så blommar det. Frosten har nosat lite hos oss,
men blommor m.m. har klarar sig ännu bara inte minus graderna går längre ner.
Må så gott/ Eva

Evas Kvarnaro sa...

Änglatrumpet har jag aldrig ägt bara önskat mig en, men vet att man måste sköta om den väl.
Vilken tur du tog in ängeln.
Lycka till med den.
Eva