tisdag 6 september 2016

Ljuva september

Hej på er! Ja, så har jag kommit så långt så jag har börjat på ett inlägg i alla fall. Inte dåligt det heller. Hoppas allt är bra med er. Själv är jag förkyld för andra veckan. Det vill inte släppa i näsan och på nätterna kommer hostan. Jättekul!! Men det försvinner väl nån gång.


För några veckor sen hade jag en sen semestervecka. Då passade vi på att åka till Varberg och hälsa på min syster och svåger. Det blir inte så ofta vi ses, så det var jättekul att träffa dom igen. På fredan var dom hos oss och fikade och på lördan var vi först ute och åkte runt lite på guidad tur, sen var vi hemma hos dom och åt middag. På söndan fick vi köra hem igen. Roligt att se dom, som sagt, och roligt att se lite mer av Varberg också.

I torsdags skulle vår mor fyllt 90 år. Synd att hon inte fick uppleva den dagen, men hon fick ju vara med rätt länge ändå. Även om jag hellre hade haft henne här hos oss ännu. Det kommer över en ibland och speciellt på födelsedagar.Samma dag firade gubben och jag vår 20-årsdag. Dvs, vi har varit ihop i 20 år. Inte klokt vad den tiden har gått fort. Jag fick den här fina buketten av honom, som fortfarande ser lika fräsch ut. Jag brukar ha större tur med ICA's billigare buketter, haha. På eftermiddan var vi och åt middag på Öjaby herrgård.


Jag är inte så insatt i historien om den herrgården, men jag har lite svårt att inse att just detta huset skulle vara herrgårdsbyggnaden, men det kan ju vara så ändå. Vi åt god mat där. Gubben tog spätta som var rullad med potatis och någon god sås till. Själv åt jag Sallad Caesar och den var riktigt god. Till efterrätt tog jag panacotta och gubben glass. (Han har det ju lite problematiskt med minnet så han kom inte ihåg vad panacotta var, haha!).

När vi ändå var i Öjaby, så stack vi in på Lamplagret som har hur mycket lampor som helst. Där hittade jag en fin lampa som vi ska hänga på förrådet, istället för den byggarbetsplatslampa som hänger där nu!! Den ser precis ut som en sån. Vi får vänta lite på att få hem den bara, men det är ju inte höst än!

Jag har varit lite pysslig på sista tiden. Mina Saint Paulia har inte gillat sitt läge på sista tiden. Jag förmodar att det är för att jag haft dom stående i för höga krukor med lekakulor i botten. Så härom sistens åkte jag till Weibulls och köpte lerkrukor istället. Ville inte ha vanliga bruna (eller vad färgen kallas!?) utan jag målade dom vita.


Tycker det blev rätt bra. Kille i färgaffären sa att jag skulle sätta plats runt kanterna på krukan så de inte blir missfärgade så fort och jag satte dit en plastpåse som jag gjorde hål i botten på först. Det värsta med de nya fönsterna är att dom är rätt höga i botten så blommorna syns knappt när dom inte har höga krukor, men hellre fina blommor än det motsatta, haha.

Vår grannfru tycker hon börjar bli lite till åren och försöker pracka på mig allt möjligt i handarbete. Fick garn av henne härom sistens så det tog jag och stickade en kudde av.


Gjorde den i dubbelt garn av ett gammal mönster jag hade här hemma. Baksidan är i mosstickning. Den blev rätt bra tycker jag. Kuddar är ju alltid ett måste i det här huset så...

I morron ska jag jobba lite extra, liksom på torsdag och på fredag blir det jobb heldag, istället för ledig dag. Puh! Men så är det här i livet. Min långledighet försvinner i alla fall. Nästa vecka har jag 5-dagarsvecka, något man inte är van vid när man jobbar 75%, men det är väl OK när man tänker på att man hade 6-dagarsvecka förra veckan!! Känns inte som man har mycket fritid när man är på jobbet var och varannan dag.

Gubben och jag har bestämt att NU SKA DET INTE BLI MER LÅNGLIGGERI!!! Något jag tycker är väldigt skönt. Då får vi slänga husvagnsgolvet, tyckte gubben. Ja, men det är väl onödigt, tyckte jag. Vi kan väl bygga odlingslådor av det istället, och det gjorde han. Så det ska ni få se nästa gång. Jag tycker dom blev riktigt bra. Nu ska det bara i jord också, men det får vänta tills husvagnen är insatt.

Hoppas ni har en fin dag i solen. Ha det så gott så hörs vi snart.

Kram Elzie

5 kommentarer:

Ezter sa...

Hej och tack för titt hos mig, som ju också bor i Småland, har husvagn, men INTE tänker sluta med långliggeri ;)

Vardag och flärd sa...

Roligt att du kunde hälsa på din syster och det verkar som du haft en bra sommar. Roligt att få handarbetsmaterial, det är alltid välkommet.
Krya på dig!
Kram Eva

Monica sa...

Så roligt med ett inlägg från dig! Jag tycker att det verkar som allt fler slutar att blogga, tyvärr. Det är ju så trevligt att följa med lite i andras liv och leverne, Facebook och Instagram är ju så ytligt - ingen historia bakom!
Jaha, nu ska ni inte bo så länge i husvagnen, förstår jag. Det är nog ganska skönt att slippa packa och flytta två gånger på året. Vi hade villa och sommarstuga i många år, men nu är det skönt att bara ha ett ställe!
Ha det så bra, kram, Monica

Evas Kvarnaro sa...

Hej Elzie, tack för 'titt in hos mig', trevligt med nya 'ansikten' på bloggen.
Jag bor på landet och har en stor trädgård som jag och min gubbe har tagit hand om lite mer sen vi blev pensionärer för ca 2 - 7 år.
Jag ser att ni är husvagnsägare och gillar att bese sig om i vårt vackra land, trevligt tycker jag.
Ja Sverige är fantastiskt.
Jag har haft ett långt uppehåll på bloggen ca 4 - 5 månader, det berodde på att datorn
eller internet inte ville samarbeta med mig och sen fick jag inte tid att 'bråka' med allt det som tillhör 'teknikens under', du fattar nog vad jag menar, hi hi . . .

Men nu har jag börjat igen och det är kul.
Hoppas vi 'ses' mer/ Eva

Erikslundsliv sa...

Hej Elzie!
Tack för ditt besök hos mig och för berömmet av bilderna!
Kul med ny läsare, hoppas att du tittar in fler gånger!
Vi har en gammal husvagn som tyvärr mest blir stående på logen, vi kör mc istället och tiden räcker inte riktigt till.
Men vi har gjort många semesterturer med husvagnen när barnen var små och då var vi flera familjer som reste tillsammans. Jättetrevligt!
Allt har sin tid och nu är barnen utflugna och vi kör HD istället. Också väldigt kul!
Ha en fin vecka!
Kram, Ann