tisdag 31 januari 2017

Januaris sista dag - för den här gången

Hej på er! Ja, så är januari snart slut. Inte klokt vad det rinner iväg. Jag hade tänkt göra inlägg här lite tidigare, men sen kom det lite emellan.


Såsom influensan t ex. Blev liggande i två veckor med eländet. Och då tittades det på dvd. Krigets vindar och Krig och hågkomst såg jag från början till slut. Älskade den serien när den gick på tv och den var inte sämre nu. Tyvärr har dom bytt ut många skådisar till Krig och hågkomst och det är aldrig kul.


Började jobba två kortdagar, tack och lov, för jag var helt slut när jag kom hem. Bara satt i soffan och gjorde ingenting. Men nu börjar det bli lite mer fart i käringen!!


I fredags var jag på Blomsterlandet och köpte blommor. Bl a vita pärlhyacinter som jag har på flera ställen här i huset. Och så de blommor på tidigare foton och den som kommer nedanför.


Suddiga och dåliga bilder i mörkret som råder, men ni ser nog vad det är. Tycker så mycket om de gamla blomsorterna.

Jag stickade ju strumpor till min jobbarkompis, Ingalills, dotter till jul. Efter jul kom hon med en önskan om att jag skulle sticka en mössa också. Så då gjorde jag det.


Så här blev den. En likadan som jag stickade till mitt barnbarn. Sen måste ju bara barnbarnet, Cornelia, ha ett sånt här set.


Enligt utsago, från pappa, så älskar hon det. Har det gärna med i sängen också, haha.


Fick ju inte glömma min älskade gubbe heller, så jag stickade ett par varma vantar till honom också. Han brukar klaga på att han fryser när han är ute så jag hoppas de här håller händerna varmare på honom.


Så blev det ett sånt här set till mig också. Garnet var rätt tunt så det tog tid att sticka den mössan, men varm och go är den. Nu håller jag på och stickar en annan sak som ni får se när den är färdig. Men jag får nog ta och lugna ner mig lite med stickandet för jag har fått lite inflammation i armen, känner jag.

Ikväll ska jag, hör och häpna!, gå ner till gymmet här i samhället. Var och pratade med en av killarna igårkväll och nu ska det bli av att börja träna nacke, axlar och rygg lite. Blir väl lite mer träning också, men framför allt är det de tre sakerna jag behöver. Det roliga är att killen som ska instruera mig är doktor på mitt jobb. Jag hade ingen aning om att han var där ens. Men det ska nog gå bra det också, haha.

Idag såg jag på en av mina julrosor som står ute, att det är knoppar där. Det såg väldigt kallt ut i det nollgradiga vädret, men kul när man ser att det går åt rätt håll.

Gubben har lagt golv i källarens stora rum, två styck, och ikväll ska han lägga in samma i matkällaren. Det blir riktigt bra. Är klickgolv som ser ut som stora klinkers. I pannrummet och tvättstugan ska han måla golven, och så ska jag måla väggarna i tvättstugan. Något jag tänkt göra i flera år men som inte blivit av. Sen framöver ska det grävas land ute så jag kan flytta några pioner och se om de vill överleva på det nya stället.

Ha en fin dag alla. Vi hörs!

Kram Elzie




5 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så skönt att du piggnat till! Så fina saker du stickat :) Lycka till på gymmet!

Vardag och flärd sa...

Gott att du är piggare! Jag fick också en släng och det tog tre veckor innan det vände.
Så mycket fint du stickat! Mössan och halsduken från kalendern hade jag tänkt göra till ett barnbarn men nu är snart vintern slut och jag har inte ens börjat.
Så fint ni kommer att få i källaren och snart kommer våren med trädgårdsarbete.
Ha det fint!
Kram Eva

Monica sa...

Det hörs att energin har kommit tillbaka, så mycket du redan gjort och så mycket planer på saker som ska göras! Influensa är inte kul. Vi vaccinerar oss varje år och har sluppit den.
Roligt att höra från dig var det!
Kram, Monica

Herr Nilssons Fru sa...

Uch o fy för influensor. Peppar peppar jag har klarat mig. Skönt du piggat på dig. Vad fina saker du stickat. Jag har aldrig stickat, aldrig äns försökt. Virkade gjorde jag en del förut men nä jag har lite andra intressen jag. Har aldrig varit mycket för nålar o trådar o garner :) Men blir alltid impad av vad andra åstadkommer med dessa saker.

Kramiz

LORI HIRST sa...

THERE IS A CURE FOR HIV/AIDS
 Never give up in life they all said there is no cure for HIV, which is a big lie I have passed through many processes. Also, I never believed there is really a cure to HIV/AIDS until I met Dr. James. The doctor that has been helping people for many years, I came across this doctor online when I was searching for an HIV permanent cure online. I found out about Dr. James, and to my greatest surprise Dr. James has the herbal medicine for HIV cure which I have been looking for years I explained my problems to him through the email I found on someone who testified about Dr. James herbal mix write me a reply and explain how the process work so after ordering for the medicine I got it within 4 days and I took it according to the way Dr. James instructed me, I was very happy after 21 days I took the medicine there was very big change in my health when I was done with the process I went for a test, I found out I am negative that was the day I have the tears of joy after all I have been through. You can also get in contact with my doctor through his email now  (drjamesherbalmix@gmail.com)  And He also has herbs medicine to cure the following diseases; Nephrotic Syndrome, eczema, urethra wart, chronic problems. Herpes, Cancer, ALS, Autism, Hepatitis, Diabetes, HPV infections, Hives, shingles, blistering, ulcer, Painful or Irregular Menstruation. HIV/Aids. Diabetics. Vaginal Infections. Vaginal Discharge. Itching Of the Private Part. Breast Infection. Discharge from breast. Breast Pain & Itching. Lower Abdominal Pain. No Periods or Periods Suddenly Stop. Women Sexual Problems. High Blood Pressure Chronic Disease. Pain during Sex inside the Pelvis. Pain during Urination. Pelvic Inflammatory Disease, (PID). Dripping Of Sperm from the Vagina As Well As for Low sperm count. Parkinson's disease. Lupus.  Cancer.  Tuberculosis.  Zero sperm count.  Asthma.  Quick Ejaculation. Gallstone,  Premature Ejaculation. Herpes. Joint Pain. Stroke. Weak Erection.  Erysipelas, Typhoid, Discharge from Penis. HPV.  Hepatitis A and B. STD. Staphylococcus + Gonorrhea + Syphilis. Heart Disease.  Pile-Hemorrhoid.rheumatism, thyroid,  Waist & Back Pain.  Male Infertility and Female Infertility. Etc. Take Action Now. Contact him & Order for your Natural Herbal Medicine:  and email him  @  Drjamesherbalmix@gmail.com.