måndag 13 mars 2017

Vårtecken

Hej på er! Ja, nu är det väl inte utan att även jag letar efter vårtecken. Efter de senaste dagarnas solsken så har en del börjat leva upp igen.


Våra snödroppar står i skuggan så de är inte så stora. Men en bukett har redan varit inne på köksbordet.


Den här blomman är tidig. Jag kommer aldrig ihåg vad den heter, men tycker det är läcker lila färg på den.


Mina vita snödroppar blommar som bara den. Har den på flera ställen. Kom just på att jag totalt glömde bort att sätta lökar i höstas. Jaha, då får man vara glad att man har gamla som kommer upp, haha.


Ser ni den vita, lilla knölen i mitten på fotot? Det är en knopp på min vita julros. Trodde den hade försvunnit, men helt plötsligt såg jag den igen. Blev så glad. Har säkert haft dom i landet i 15 år.


Julrosen med vinröda blommor växer så det knakar. Blir större för varje år. Den trivs på sin plats, vad det verkar. Har härliga vinröda blommor som bleknar till mörkrosa efter ett tag.


Grannen hade finbesök härom dan. Vi har två rådjur som går här, mor och son, och jag har inget emot att de är här. Bara de låter bli mina tulpaner. Snart dags att slänga ut blodmjöl för att skydda dom kan jag tänka mig.


Det verkar som det är modern som är här. Hon är lite halt på ett framben. Helt otroligt att hon klarat sig genom jakten i år också.


Fia är lite nyfiken när husse står och fotar, men inte tillräckligt lång för att se djuren där utanför, haha. Kanske är tur det.

I helgen skulle jag jobbat, men se det blev ingenting med det. Istället åkte jag på en hemsk förkylning i fredags. Gubben har gått här och snorat och hostat hela förra veckan så jag bara väntade på att få det jag också. Inte alls roligt när man är sjuk på helgen, men vad gör man.

I morron ska jag köra in till kommunhuset och prova ut ett armband. Har nämligen varit anställd i 25 år i år och då valde jag ett armband som belöning. Den 17 maj är det baluns och eftersom jag är den enda på jobbet som är med, så ska gubben få komma med och fika också. Men först ska vi äta!!

Och nu ska jag göra klart kortet jag håller på med. Sen blir det en lite längre promenad med Fia i det fina vädret. Hoppas ni har det fint där ni är också.

Ha det så gott så hörs vi.

Kram Elzie8 kommentarer:

Monica sa...

Våren har ju kommit till er också, ser jag!
De lila små blommorna på andra bilden är mini-irisar; jag har en mera klarblå variant av dom. Och på tredje bilden är det väl krokus och inte snödroppar? Säger besserwissern...
Ja, rådjur är jättesöta, men inte så roliga att ha i trädgården. Vår dotter i Stockholm har stort besvär av dem! Dom äter ALLT i hennes trädgård!
Hoppas att du känner dig bättre från din förkylning!
Kram, Monica

House and Garden by Bia sa...

Så långt våren har kommit hos er !...vi har lite snö kvar här uppe, men varmt har vi iaf ;)...igår hade vi 9 plus. Vi har haft en snöfattig vinter, men nu i mars fick vi någon dm...men det tinar för fullt nu !
Ha en fin vecka !
Kram

Eva-Lotta sa...

Vårtecken är härligt! Man blir glad av dem!

Evas Kvarnaro sa...

Vad är Fia för slags hund, har jag kanske frågat innan, ser bara en bit av huvudet.
Jag önskar mig en hund, det har jag gjort länge . . .
Våren kommer med jätte språng och vi går där och letar vårtecken, hi hi . . . spännande
De lila blåa blommorna är våriris eller mini-iris, så söta är de, äger inga av den sorten.
Hörde nu på nyheterna att de sätter potatis i Abbekås, Österlen så klart. Säkert lägger de special plast över dem.
Vårkram/ Eva

Turid sa...

Deilig med disse vårtegnene som dukker opp!
Gratulerer med 25 år i jobben! Velfortjent med gullarbånd da. Lykke til den 17.mai!
Håper du er frisk igjen nå 😉
God helg fra Turid.

Herr Nilssons Fru sa...

Härligt med vårtecken. Idag såg jag en redigt vårtecken, tranerna som kommit till åker här ute igen. Dessa härliga stora fåglar. Såg att även små fåglar flyttat in i holken utanför ytterdörren, det är alltid så trevligt med de där små hyresgästena. Idag har vi underbart väder, igår snöade det som du vet.
Jag hann tyvärr inte hälsa på när jag var i dina trakter, fullspeckat schema hos systr yster, mycker man ska hinna med på de där få dagarna. Var i Er loppisaffär en runda, o fyndade lite också.

Kramiz

Hanna sa...

Fina vårbilder!

Evas Kvarnaro sa...

Hoppas allt är bra hos dig Elzie, det är tyst på din blogg . . .
Önskar dig en fin sommar, hälsningar/ Eva